Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Érdekes, nekem a Windowson futó VMWare mindig sokkal gyorsabb és gördülékenyebb volt, mint a VB.
Vagyonokat viszont nem akartam fizetni érte, nagyjából ezért álltam át a VB-ra.
Menet közben viszont a munkámhoz szükséges alkalmazások virtuális gépen futtatása okafogyottá vált, úgyhogy már az ingyenes VMWare is megfelel.
Még csak a VM telepítésénél tartok, de az nem tűnik lassaabbnak, mint VB alatt.
MaCS
-
-
Pillanatnyilag a két W10-es hosthoz férek hozzá, azokon egyértelműen fennáll a hiba, szűz telepítés esetén is.
A W8-ast reményeim szerint legközelebb augusztus végén látom, 7-es már nincs.
Új fejleményként a drag'n'drop sem megy az XP-s VM-ek felé, ha kilépek belőlünk, a VboxTrayDndVnd alkalmazás összeomlására panaszkodik mindegyik. A 7-es guest simán csak elakad a fájlmásolás 0%-ánál (Dropping data ... 0%), de nem dob kilépéskor hibát. Szintén mindkét, független gazdagépen.
MaCS
-
Éni s Canon szkennert használok, illetve csak használnék. Pontosabban a virtuális gépeim legfőbb feladata a szkennelés lenne, az összes többi cél okafogyottá vált.
Hosszú évekig ment is a dolog, azonos guest XP-vel, hostként először Win7-tel, most egy Win8-cal és két Win10-zel.
A PC-k és a Canon eszközök, illetve azok driverei nem változtak, tehát gyakorlatilag minden a régi, mégi egyik napról a másikra MINDEGYIK gépen én is ezt a hibaüzenetet kapom:A(z) Canon MP600 (((vagy MX860))) [0104] USB eszköz csatlakoztatása sikertelen a virtuális géphez: Munka XP.
USB device 'Canon MP600' with UUID {d65d1358-04cc-47e7-839a-2495ee173f06} is busy with a previous request. Please try again later.
Eredmény kód: E_INVALIDARG (0x80070057)
Komponens: HostUSBDeviceWrap
Interfész: IHostUSBDevice {c19073dd-cc7b-431b-98b2-951fda8eab89}
Callee: IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}Olyannyira, hogy idegességemben nulláról újrahúztam egy guest XP-t, és első indításra, első csatlakoztatási kísérletre is ezt dobja.
Nosza, készítettem egyorsan egy Win7-es virtuális gépet: dettó, az sem hajlandó átvenni az eszközt (amúgy a többi USB-eszközt sem), már elsőre arra hivatkozik, hogy folymatban van egy másik átvételi folyamat. (Helyesebben vannak eszközök, amik elsőre csak nem csinálnak semmit, aztán másodikra már arra hivatkoznak, hogy az első kísérlettel vannak elfoglalva.)A neten találtam egy csomó panaszt erre, de nekem egyik megoldás sem működött, valamint az utóbbi időben a VirtualBoxot használó ÖSSZES barátom erre panaszkodik.
Ha van valakinek ötlete, azt nagy örömmel fogadnám, mert így ez az egész rengeteg plusz munkát okoz nekem...
Köszönettel: MaCS
-
pomorski
őstag
Tehát a két dolog van felrakva:
a) A kiterjesztőkhöz a korábban említett Oracle VM VirtualBox Extension Pack
valamint
b) A virtuális gép alá az Oracle VM VirtualBox Guest Additions
És akkor mivel én nem tudtam, de te megválaszoltad, akkor készen is volnánk, probléma megoldva, mivel akkor a baj oka az, hogy nincs dosbox-os guest additions... Akkor köszi!
-
Rimuru
veterán
Onmagaban nincs semmi kulonleges egy USB-s webcamban, ugyan ugy mukodik mint az osszes usb-s cucc.
Gentoo host - arch guest: Vbox_webcam, USB_webcam(#2209) Doky586: Ha nem adnak ki drivert hozza nem tud mit csinalni, gyarto sara. Syl meg ezert hasznal virtualis gepet ra.
-
-
balu999
tag
A VBox-ra telepített win10-ben a hálózati meghajtók között a megosztott mappák nincsenek ott miután megosztottam.
Szerk.: Már ott vannak, sokadik beállításra egyszercsak valami varázslatos csoda hatására megjelentek.
VmWare-ből találtam linux verziót, eddig csak win-es verziót találtam azért volt a gondom vele.
Szerk2.: mégsem olyan fasza minden. Megosztott mappából nem enged másolni VBox-os win10-re.
-
balu999
tag
Köszi, linuxra még nem sikerült feltenni.
Más kérdés. Linux a gazdagép, VBox-on fut win10. A pc-ben van 2 vinyó, egyiken a rendszer (ubuntu 16.10) másikon adatok. Adatvinyót szeretném megosztani VBox-on a win10-el, box-ban be is állítottam a mappamegosztást de a virtuális gépen nem találom a megosztott mappákat. Mit tegyek, hogy sikerüljön a megosztás? Guestaddition felraktam semmi változás.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Laptop, egy SSD van benne, azon 2 partíció (rendszer és adat) + a windows által létrehozott továbbiak. Ezek közül mindent beleküldtem a vhd fájlba, kvéve az adat partíciót, de nem lett jó sajnos.
A gyorsindítás kikapcsolása lehet segített volna, de már nem tudom kipróbálni, azóta újratelepítettem a gépet. (emiatt kellett bevirtualizálni)
Ami még eszembe jutott, és elképzelhető, hogy az okozta: GPT.
-
metal01
őstag
Nálam 1%-ot esett a kondíciója az SSD-nek 100%-ról 99%-ra a virtuális gépek telepítése óta (két hete). Tudom, ez semmit nem jelent, csak remélem nem kezd mélyrepülésbe.
Kb. heti 2-3 alkalommal használom csak a virtuál gépeket. Hálózati oprendszereket tanítok. Csak demonstrálásra használom, nem élesben.
Szerk.: Mit jelent a tárolónál az SSD pipa?
-
-
_Dumber_
őstag
-
saelin
veterán
Hallod, egy Isten vagy!
Egy
sudo adduser username vboxusers
megoldotta. Tudtam erről a parancsról, de azt hittem, hogy ezt csak akkor kell beütni, ha a guest linux...Évek óta használok linuxot hébe-hóba, de csak most jutottam el oda, hogy csak virtuális win kell. Eddig sosem akartam usb-t láttatni vm-en.
Köszi, mégegyszer!
-
Nagyon köszönöm a problémámra fordított időt, de én most feladom.
Én is úgy érzem, hogy a célgép beállításaival van a gond, de plusz érdekesség az, hogy ha a saját maga által gyártott, 1 perce kipróbált vdi-t másolom és teszem egy új virtuális gép alapjává, akkor ez a vdi az új gépen már boot errort ad.
Ketten kidülledő szemekkel végiglapoztuk a beállításokat, nem találtunk különbséget.
valami halál triviális hülyeség lesz a gond, és teljesen betriebsblind vagyok...Lehet, hogy újrahúzom a Virtualboxot.
Egyébként mi ez az 5.1? Jelenleg .26-os használok, a frissítő szerint ez a legfrissebb, de a honlapon már az 5.1-et reklámozzák.
-
Nálam is PIIX3, mindenhol.
Fórumokon keresgélve annyit találtam, hogy be kéne tennem egy bootolható ISO-t a virtuális CD-meghajtóba.
Ezt némi ügyeskedéssel meg tudom oldani -- lehet értelme?
Egyébként mi a különbség a vmdk és a vdi között? Csak mert az ova-ból visszahozott gépben vmdk a virtuális meghajtó.
-
Nálam jelenleg az a helyzet, hogy OVA-ból importált, illetve helyben létrehozott VM-et el tudok indítani, tetszőleges vdi-re épített gép esetén viszont boot error. Akkor is, ha azt a gépen itt helyben hoztam létre.
Pedig minden beállításnak stimmelnie kell, nagyon nem értem.A jelek szerint nem jön össze ez az idei szabadság. Egyszer már a internet hiánya miatt kellett hazautaznom, most meg ezért....
-
Hosszabb kihagyás után visszajutottam ahhoz a géphez, amire át szeretném hozni a működő virtuális gépemet.
Ha az Általad leírt módszert követem (ami teljesen logikus), azaz a vdi-fájlt mint meglevő lemezt adom hozzá az új géphez, indításkor megkapom, hogy No bootable media found.Pedig a másik gépen működik a vdi -- sőt, az összes vdi-fájlommal ezt csinálja.
MaCS
-
Syl, Colomb2, mindkettőtöknek köszönöm!
A helyzet az, hogy telepítéskor az első dolgom, hogy megadjam a Beállításoknál, hogy az alapértelmezett gép mappa a D:\VirtualBox VMs legyen. Ettől függetlenül hozza létre a felhasználókönyvtáramban a .Virtualbox mappát, és tesz ide pl. log-fájlokat -- párhuzamosan a D:\VirtualBox VMs-be írt log-fájlokkal.
Nem igazán értem a logikáját, holnap tán' lesz rá időm, hogy elszöszmötöljek vele.
-
Köszönöm!
Menet közben már látom, hogy hogy több helyre ment a VirtualBox. Van a tényleges vdi-fájlt tartalmazó mappa és van egy .Virtualbox a felhasználókönyvtáramban.
Mind a kettőt szinkronba kéne hoznom?Illetve kérdés, hogy ha importálom ova-fájlból, akkor hogyan tudom megmondani, hogy hol hozza létre a géed?
-
Syl
nagyúr
Ja, azt ugye nem kell mesélni, hogy ezzel ésszel kell élni
Nem arra való, hogy egy gépről korlátlan másolatot készítsünk és mindegyiket használjuk. Főleg nem egyszerre!
A licencszerződés szerint (OEM/dobozos) egy gépen használhatod a vindózt. Vagyis ha készítesz egy új VM-et és ezzel az eljárással "kikerülöd az aktiválást", a régi VM-et törölnöd kell. Magyarul: azt a hdd-fájlt ami legálisan be van aktiválva, csak egy virtuális gépben lehet használni. -
tylerddd
veterán
Mégis újra kellett telepítenem az XP-t, nem tudtam megcsinálni. Most működik, viszont a 2010-es Office nem megy fel, ami korábban rajta volt. Telepítés végén, amikor az állapotjelző végigmegy, kiírja, h a telepítő hibát érzékelt és nem fejezi be. Tisztaszoftveres a cucc, nem tudom, h ennek van-e jelentősége?! Korábban is ezt használtam ...
-
-
zetecR
addikt
Mostanáig boldogan használtam a plotterem egy virtuális XP alól egy ATEN USB2LPT átalakítóval.
Most újra raktam a rendszert (Win10 lett), feltettem egy vadiúj XP-t a Virtualboxba és az a gond, hogy nem tudom csatlakoztatni a USB2LPT-t, mert az írja, hogy Failed to attach USB Device...
Eddig ezt nem tapasztaltam.
Mit nem csinálok jól?
-
Pgraph
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest