- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabesz
őstag
válasz
Hókusz Pók #38 üzenetére
Kifizették végülis?
-
Hókusz Pók
aktív tag
Na én lefekszem. Holnap folytatjuk a diszkurzust.
-
válasz
Hókusz Pók #33 üzenetére
Alaplapot tuti,hogy cserélnék 1ből,A többit,hát nemtom.Az a baj,hogy nagyon leellenőrizni,hát nemom.Talán a vinyókat a gyártó tesztprogijaival /pl: Maxtornak a MAxBlast,vagy mifene volt az a jó kis diagnosztikai prg-ja/
-
Szabesz
őstag
válasz
Hókusz Pók #35 üzenetére
Sztem nem, de ezt egy szervizesnek kell eldöntenie, és szakvéleményt írni róla.
Nehinném hogy egy villámsulytotta lapot javítani küldenék az Istenhátamögé(+mivel így veszel nálluk egy másik lapot + memókat)
Mindenesetre vidd egy korrekt, megbízható szervízbe. -
Szabesz
őstag
Nem! Pont az a meglepő hogy minden teketóriak nélkül ki fizetné (legalábbis a kárszakértő szerint)
Hókusz Pók írta:
''Azt mondta, csináltassam meg szervizben. Amennyiben számlát viszek, akkor ÁFA-val együtt térítik meg a károm, viszont ha csak árajánlatot, akkor ÁFA nélküli nettó árat! Szóba sem hozta, hogy mi a francot csináljak a tönkrement cuccal''
Hókusz Pók:
Most érdeklődtem meg, Szakvélemény kell(miért, mi ment tönkre), a hibás alkatrészt meg kell őrizni , hogy bármikor leellenőrizhessék. Nem tudom hogy melyik biztosítónál vagy de ahol mi vagyunk biztosítva ott így van. -
válasz
Hókusz Pók #28 üzenetére
Már elnézést,de 1 sz*mét banda
Nem szertem a biztositók ezen hozzáállását.Fizetsz nekik rendesen,és ha baj van,akkor meg nem fizetnek rendesen
Szerintem hivd fel őket még 1x,hogy mi van,ha szakvéleményt csináltatsz arról,hogy pontosan milyen károk is vannak /ram,alaplap,stb/,és hogy ha ezt igy bemutatod,akkor hajlandóak e megfizetni a kárt
-
Szabesz
őstag
válasz
Hókusz Pók #26 üzenetére
Szakvéleményt kell vinned, tehát hogy mit javítottak, vagy már ennyire leeccerűsítették?
Kívülről? az oldalát sem vetette le? így bármi lehet benne... -
Hókusz Pók
aktív tag
Nos!
Hogy lássátok! Már volt itt a kárszakértő! Lefényképezte kívülről (!) a gépet, majd a már előre kiállított nyomtatott kárbejelentő iratra feljegyzetelte, hogy az integrált hálózati kártya és valószínüleg a memóribankok szálltak el. Namármost utólag kiderült, hogy a memóriák durrantak el, nem a memóriabankok és ráadásul még az integrált hangkártya is. Azt mondta, csináltassam meg szervizben. Amennyiben számlát viszek, akkor ÁFA-val együtt térítik meg a károm, viszont ha csak árajánlatot, akkor ÁFA nélküli nettó árat! Szóba sem hozta, hogy mi a francot csináljak a tönkrement cuccal.
-
net84
őstag
válasz
Hókusz Pók #22 üzenetére
Hello! - csak beléd botlottam...
Abba a bizonyos másik totyikba az ominózus hozzászóló már felnyomta az agyam... Volt előzménye is, amit beollóztam!
A nagy kibaszás az egész biztosítos dologban, hogy a legtöbb esetben nem fizetik ki a teljes öszeget, hanem amortizációt számolnak. Ha megvan a számla a régi lapról (ami gondolom jóval magasabb árat tükröz, mint a mostaninak az ára), akkor mellékeld, mert ha normális a biztosítós, akkor az alapján számolja az amortizációt. -
Szabesz
őstag
válasz
Hókusz Pók #22 üzenetére
Van rá esélyed hogy kifogsz egy olyan kárszakértőt aki jártas a PC-ben és akkor bukta, ezért nem kéne ezzel próbálkozni
-
Hókusz Pók
aktív tag
Nem kaptam fel a vizet (bár az elmúlt 18 percben 4 szál cigarettát szívtam el). Nem szabadultak el az indulatok (csak megkérdőjeleztem, igaz hangsúlyosan, hogy hányan, de hányan kihasználják az ilyen helyzeteket). Igaz! A törvény az törvény! Hozzám hasonló kis embereknek legalábbis az. De ez már tényleg nem téma, mert ettől, ugyanúgy gallyon van a cuccom...
-
Esmein
nagyúr
válasz
Hókusz Pók #20 üzenetére
Nem dehogyis, nem kell felkapni a vizet, csak gondoltam szólok mielőtt elszabadulnak az indulatok
-
Hókusz Pók
aktív tag
De tudok élni a topikkal, de mindenre megkaptam a választ! Az írásjeleim? Ezt nem értem miért gond? Ez is a házirendbe ütközik? Tripláztam, mert olyan érzés alakult ki bennem az utolsó hozzászólások miatt, mintha én egy elevetemült törvénysértő alak lennék! Akkor most azért is bocsánatot kérek!
-
Esmein
nagyúr
válasz
Hókusz Pók #18 üzenetére
Ha nem tudsz együtt élni a topikkal, akkor bezárhatom, de azért csak zárni nem törölni mert lenne itt egy érdekes dolog, amiről jó lenne ha tudnál. Az írásjeleid háromszorozódnak valamiért.
-
Hókusz Pók
aktív tag
És még csak annyit!!! Mutasson nekem valaki olyan hozzáértőt, aki ilyen esetben csak a valódi kárral apellál!!! Hányan??? De most őszintén!!! Hányan, ilyen alkalmakra időzítik a garanciáját rég elvesztett winchesterek, elfüstölt tápok (és a végtelenségig lehetne folytatni a sort...) cseréjét!!! Na de OK!!! Jó, hogy nem mondjátok azt, hogy kapcsoljam ki a biosban a hálókártyát, tegyek be egyet a saját pénzemen, a vacakoló ramokat pedig fogjam fel, mint elhasználódott cuccokat. Én csak tanácsokat kértem...
Törlést kérek!!! Please!!! -
Ameda
tag
Nehéz ügy....
Jobb nempróbálkozni ilyen dolgokkal, mert még majd a csillagban találod magad... -
Hókusz Pók
aktív tag
Tisztelt Moderátor!
Nem állt szándékomban sem a törvény ellen lépni, sem a fórum határait feszegetni! Csak tetszik tudni az egykoron PC-be ölt pénzem töredékét térítik így meg! Anno ezen modulok darabja közelebb volt a 20eHUF-hoz, mint a 15eHUF-hoz! Elnézést kérek! Tessék nyugodtan törölni a topikot, majd valahogy, valamikor az ilyen esetekre is megoldás adódik az életben! De nem kis hazánkban...
HP -
Szabesz
őstag
válasz
Hókusz Pók #11 üzenetére
általában nem nézik, de ha mégis akkor jobbesetben sz@rnak rá, rosszabb esetben feljelentenek csalásért
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
Hókusz Pók #11 üzenetére
Az biztosítási csalás lenne és mint ilyen törvényellenes. Ahhoz pedig ezen a fórumon segítséget kérni és adni sem szabad.
-
várnarancs
addikt
válasz
Hókusz Pók #11 üzenetére
Részvétem.
-
-
Zoz
őstag
Kedvenc boltod állítson ki egy szakvéleményt, hogy a gépedben az adott alkatrész (jelen esetben az alaplap) javíthatatlan, cserére szorul, és hozzá mellékeled az új alkatrész számláját. És ezzel menj a biztosítóhoz.
3-4 ismerősnél volt hasonló szitu, szó nélkül fizetett a biztosító, a rossz cuccra nem is voltak kiváncsiak, elég volt a szervíz szakvéleménye.
Persze gondolom ha valaki egy komplett gépet akarna kifizettetni, több százezer forint értékben, akkor már lehet, hogy ők is megnéznék
[Szerkesztve] -
Hókusz Pók
aktív tag
Nos! Beszéltem velük telefonon! Azt mondták, amennyiben nélkülözhetetlen a gép, akkor vigyem el boltba, irassak mindenről papírt s csináltassam meg! Ennyi! Na de most akkor fogom magam, elmegyek a kedvenc boltomba, megmondom, hogy itt ez a lap, ez meg az tönkrement, hozzátok meg ezt meg azt, majd a biztosító kifizeti??? Úgy értem természetesen én kp-be kifizetek mindent, s a biztosító majd nekem utal, ha általuk bevizsgálva is igazolódik, hogy gallyra ment a cucc???
-
törölt tag
ha volt biztosítva maga a számítógép elemi kárra, akkor cserélik. ha nem, akkor jogilag nincs lehetőséged semmire sem, elzavarnak a fenébe, ha a lapot cseréltetni akarod.
ha a gépet összeszerelve vetted és egyben van rá garancia, akkor nem nyúlhatsz bele.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Hókusz Pók #5 üzenetére
Mint mondtam hívd fel az üfsz-t! Ők megmondják, hogy egyátalán lecserélheted-e saját kútfőből csak úgy a cuccot, hogy mire cserélheted le stb.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Emberek!!! Segítsetek! Legyetek oly kedvesek!!!
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Hókusz Pók #1 üzenetére
Mond azt, hogy minden PCI helyre szükséged van, ezért két PCI kártya berakásával nem oldható meg...
A biztosítóról nem tudok mit mondani. Szvsz hívd fel az ügyfélszolgálatot, hogy mi a teendő, mit lehet tenni, mit nem. -
Korcsii
őstag
válasz
Hókusz Pók #1 üzenetére
3. Hát szerintem majdnem biztos hogy a többi is kapott belőle ha volt összeköttetés.
Szerintem csoda hogy még tudod használni.
[Szerkesztve] -
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
2 napja durva vihar volt Szombathelyen és a PC-m sínylette meg! A házunk közvetlen közelébe villám csapott, elment az áram, bla bla bla... A lényeg, hogy az integrált háló és audiokártyám elszállt. Legalábbis valószinüsíthető, hogy eltávoztak az örök játékosok mezeire, ugyanis egyiket sem ismeri fel a windows, sőt a hálókártya MAC címe a Post Screen szerint 00-00-00-00-00-00. Namármost a következőket kérdezném:
1. Ha kicseréltetem az alaplapot és úgy fordulok a biztosítóhoz belekötnek-e abba, hogy sima kártyabővítéssel és az integrált cuccok biosból való letiltásával is megoldható lett volna a probléma?
2. Másfajta alaplapot rakathatok-e bele? (Talán már nem nagyon kapható IS7)
3. Elképzelhető-e, hogy a rendszer többi része is kapott egy jókora pofont az Isteni szikrától és csak a későbbiekben adja fel végérvényesen a harcot?
Segítségeteket és tippjeiteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest