Hirdetés

Aktív témák

• guest

veterán

válasz greg214 #3 üzenetére

Zsenik mindenütt vannak. Apró, igaz történet:
    Alkalmazottként dolgozom egy vállalat budapesti irodájában, de a fő funkciók (igazgató, pénzügy, humán, stb) a vidéki gyárban vannak. Néhány évvel ezelőtt - egyéb okok miatt - adóbevallásomat nekem kellett elkészítenem, s yó szokás szerint mindent az utolsó napokra hagytam. Mikor már igencsak szorított a határidő, nem találtam a bérosztály által kiadott kimutatást előző évi bevételeimről, s kifizetett adóimról. Felhívtam vidéki kolleganőmet, kérvén, juttassa el a hiányzó kimutatást. Mivel péntek volt, így esélyem sem maradt arra, hogy futárral felhozassam a papírt Bp-re, ezért kértem, szíveskedjen elfaxolni azt. Erre egy igen-igen elgondolkodtató kérdéssel válaszolt:
    - Ha elfaxolom, akkor mi marad nekünk?
    Hát első pillanaban kifogyott a levegő e szobából. Majd oldódva a kábulatból gondoltam, nem magyarázom el neki a fax működését, hanem megkértem, fénymásolja le a kimutatást, s azt faxolja el. Megköszöntük egymásnak a szíves segítséget, s leraktuk a telefont. Elsétáltam a faxhoz, s hamarosan jött is a várt üzenet, a fejlécre kézzel ráírva: EZ A FÉNYMÁSOLAT.
    Ezek után kiváncsi lettem volna az illető meglepett arcára, amikor a fax visszaadta neki a másolatot.
    (Szösszenetnyi kérdés: mi a fax latinul? Pénix)

Üdv, LW

Aktív témák