Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnagy
tag
Szia And!
Elolvastam a hozzászólásod, és bevillant, hogy a videón van egy ''colour mode'' gombocska. 4 állását láttam eddig: AUTO,MESECAM,PAL,NTSC.Alaphelyzetben AUTO állásban van. NTSC kazi hatására is AUTO-ban marad,de itt 4 más állást tud, mégpedig: AUTO,PAL,NTSC--->PAL TV,NTSC. Átállítottam AUTO-ról NTSC-re, és színes lett a kép!

Erre nem gondoltam volna. Köszönöm szépen!
rnagy -
And
veterán
Hali! Épp az utóbbi 2 héten belül szórakoztam egy - Japánból származó - NTSC-formátumú vhs kazetta bedigizésével. A jelenség ugyanaz volt, mint amit leírtál. El kell keserítselek: az, hogy a kártya ill. a videó ismeri az NTSC-t (pontosabban az NTSC-playback on PAL-tv nevezetű fícsört), önmagában még nem jelent semmit. Három videót és négy (!) digitalizáló eszközt próbáltunk ki, mire jó lett
. Olyan videót kellett ugyanis szerezni, amelyik ismeri a natív NTSC-t, amelynél a színsegédvivő 3,579 MHz. A PAL-tv -n történő visszajátszáshoz - véleményem szerint - a videómagnók egy kicsit trükköznek. Úgy tűnik, hogy ilyenkor kissé öszvér jelet adnak: NTSC-időzítésnek megfelelő (60 félképes) sebességgel játsszák vissza az anyagot, de a színjeleket a PAL-szerinti 4,43 MHz-re modulálják. Az eredmény: az anyag PAL-tv -n nézhető, de a digitalizálók nem fogják szeretni. Asszem' ezt hívják PAL-60 -nak. A nyerő videó egy Sony volt, amelynél a színszabvány egy előlapi kapcsolóval volt állítható (a sima NTSC pedig külön kategória volt az NTSC-playback on PAL tv mellett). Ezen kívül próbáltuk DVD-rekorderrel, egy VIVO-s vga-val, egy mpeg-tömörítő kártyával, ill. egy külső usb-s tunerkártyával. Az utóbbi volt a jó megoldás, noha elvileg mind ismerte az NTSC-t. -
-
rnagy
tag
Szia !
A felvétel NTSC. VHS kazettán van. Ezt szeretném bedigtalizálni. A videómagnóm le tudja játszani az NTSC-t. A TV kártyám(Pixelview Play TV Pro), ami a gépben van, elméletileg tudja az NTSC-t. Összekötöttem a számítógépt és a videót. A kártyán a normát átállítottam NTSC-re. A kép éles, hang is van, csak a kép fekete-fehér, és nem színes. A videómagnó TV-vel összekötve színes képet ad.
rnagy -
rnagy
tag
Sziasztok !
Van egy régi felvételem(családi),amit szeretnék bedigizni. Videó, amivel le tudom játszani,az megvan, gépem 2400+,NF7-S, PixelWiew Play TV PRO. Összekötve a cuccot a TV-n szines a kép, a gépen pedig sajna fekete-fehér.Normákat végigpróbáltam, a kártya tud NTSC USA Standard,NTSC USA HRC, NTSC USA IRC,NTSC Japan-t. Mindet végigzongoráztam, és fekete fehér képet kaptam. Valakinek lenne ötlete arra, hogyan tudnám szinessé tenni a képet a gépen?
rnagy
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- World of Tanks - MMO
- Fotók, videók mobillal
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Olyan videót kellett ugyanis szerezni, amelyik ismeri a natív NTSC-t, amelynél a színsegédvivő 3,579 MHz. A PAL-tv -n történő visszajátszáshoz - véleményem szerint - a videómagnók egy kicsit trükköznek. Úgy tűnik, hogy ilyenkor kissé öszvér jelet adnak: NTSC-időzítésnek megfelelő (60 félképes) sebességgel játsszák vissza az anyagot, de a színjeleket a PAL-szerinti 4,43 MHz-re modulálják. Az eredmény: az anyag PAL-tv -n nézhető, de a digitalizálók nem fogják szeretni. Asszem' ezt hívják PAL-60 -nak. A nyerő videó egy Sony volt, amelynél a színszabvány egy előlapi kapcsolóval volt állítható (a sima NTSC pedig külön kategória volt az NTSC-playback on PAL tv mellett). Ezen kívül próbáltuk DVD-rekorderrel, egy VIVO-s vga-val, egy mpeg-tömörítő kártyával, ill. egy külső usb-s tunerkártyával. Az utóbbi volt a jó megoldás, noha elvileg mind ismerte az NTSC-t.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)