Keresés

Aktív témák

• supercow

őstag

válasz jojojo #5 üzenetére

köszi, megnéztem a fórumot, ezenkívül találtam árlistában 20e körül dlink dwl520+ kártyákat meg grid, yagi stb. antennákat. Tudsz esetleg olyan helyet ahol kölcsönözni lehet ilyen eszközöket? valahogy azért ki kell próbálnom mielőtt megveszem.

• supercow

őstag

válasz jojojo #2 üzenetére

hát itt a szolgáltató is én lennék :) apámék házáról van szó... ott van kábelnet, berakok egy linuxos gépet egy wlan és egy sima hálókártyával és a két antennát egymás felé fordítom, gondoltam.
    Kinéztem a Dlink DWL520 vagy 520+, esetleg Linksys WMP11 PCI kártyát (mert ezekhez lehet külső antennát is csatlakoztatni), kéne 2 kártya, 2 antenna, kábelezés, bemérés. Az a bajom, hogy addig nem veszem meg az eszközöket, amíg nem tudom 100% hogy menni fog, mert ugye nem lesz olcsó.

Nem találtam céget sem, aki megcsinálná az egészet emberi áron, amit magánszemély ki tudna fizetni.

sc.

• supercow

őstag

Hi,

hozzáértők, kiskeresek :) segítsetek:

Sződligeti kábelnethez akarnék WLAN-on keresztül csatlakozni. Nincs közvetlen rálátásom a másik (sződligeti) pontra, csak nagyjából tudom, hogy hol van az a ház, ahova mennie kellene. A távolság kb. 5km légvonalban, csak néhány facsoport lehet útban, távcsővel egész jól el tudok nézni arrafele. Milyen antennákat és egyéb eszközöket érdemes / kellene venni ahhoz, hogy működjön? Ezek mibe kerülnek? Megfelelő antennával is akadály a nem-láthatóság?

Eddig több wireless szolgáltatós is felhívtam, de 2-től 20km-ig mindenki mást mondott az elérhető max. távra. Az egyik szolgáltató (20km.) nem hajlandó kijönni felmérni. Nekem nincsenek meg a beméréshez szükséges eszközök. Mit csináljak?

Van köztetek olyan, aki csinált már ilyet? Esetleg szolgáltató? :DD

Egyáltalán elképzelhető, hogy menni fog vagy adjam fel?

köszi,
    sc

Aktív témák