Aktív témák
-
supercow
őstag
hát itt a szolgáltató is én lennék :) apámék házáról van szó... ott van kábelnet, berakok egy linuxos gépet egy wlan és egy sima hálókártyával és a két antennát egymás felé fordítom, gondoltam.
Kinéztem a Dlink DWL520 vagy 520+, esetleg Linksys WMP11 PCI kártyát (mert ezekhez lehet külső antennát is csatlakoztatni), kéne 2 kártya, 2 antenna, kábelezés, bemérés. Az a bajom, hogy addig nem veszem meg az eszközöket, amíg nem tudom 100% hogy menni fog, mert ugye nem lesz olcsó.
Nem találtam céget sem, aki megcsinálná az egészet emberi áron, amit magánszemély ki tudna fizetni.
sc. -
supercow
őstag
Hi,
hozzáértők, kiskeresek :) segítsetek:
Sződligeti kábelnethez akarnék WLAN-on keresztül csatlakozni. Nincs közvetlen rálátásom a másik (sződligeti) pontra, csak nagyjából tudom, hogy hol van az a ház, ahova mennie kellene. A távolság kb. 5km légvonalban, csak néhány facsoport lehet útban, távcsővel egész jól el tudok nézni arrafele. Milyen antennákat és egyéb eszközöket érdemes / kellene venni ahhoz, hogy működjön? Ezek mibe kerülnek? Megfelelő antennával is akadály a nem-láthatóság?
Eddig több wireless szolgáltatós is felhívtam, de 2-től 20km-ig mindenki mást mondott az elérhető max. távra. Az egyik szolgáltató (20km.) nem hajlandó kijönni felmérni. Nekem nincsenek meg a beméréshez szükséges eszközök. Mit csináljak?
Van köztetek olyan, aki csinált már ilyet? Esetleg szolgáltató? :DD
Egyáltalán elképzelhető, hogy menni fog vagy adjam fel?
köszi,
sc
Aktív témák
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged