- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Ahhoj
aktív tag
Vki világosítson fel plz, hogy milyen eszközök kellenek ehhez, meg stb, mert nem értem :)
A cél az lenne, hogy 2 gépet összekötni, táv kb. 50 méter, főleg gémelésre kell, és minél olcsóbb cucc kell :)
Annyit értek, hogy kell egy antenna, és azt talán nem is kell venni, mert a chip magazinban van egy fasza leírás, hogyan lehet házilag antennát csinálni.
Tehát az antennán kívűl még mi kellhet nekem? -
jojojo
senior tag
Eszközök ügyében megnézted a forumot?
hát szerintem az a sávszéleség(kábelnet) kevés lesz a veszteségek miatt.
A kábelek eleve az antenna és gép között nem lehet 5-10m-nél több mert már utána speciális kábel kell(kölcség növekedés!)
Á nem okoskodom tovább ha rám hallgatsz az elöbb emlitett forumokon kérdezel és sokkal okosabb válaszokat kapsz!!:) -
TitiRii
senior tag
5 km??
hát nem tudom.
valami specko drága cumo kell hozzá
vagy valami tuningolt.
austrál weblapokon láttam hogy sima wlan kártyáknak az antena kimenetelére ráküldtek egy erősítőt, és azon versengenek kié megy el meszebre, ha jol emlékszek eddig 8x mérföld a rekord.
2 gép közé még nem kell acces point, de ha azal akaord megoldani. a legtöbb acces point is 2-3 km es kört fed le szabadban
szvsz marad a kártya turbozás +2 parabola.
ne kérdez konkrétumokat a honlap cimére sem emlékszek de altavistában találtam wlan kifejezésre rákeresve.
de sztem van ithon is anyi elektronikai guru hogy tudnának neked segíteni
a 2 wlan kártya kb 30/db már beszerezhető, olyan kell aminek az antenna nem a hátulján van hanem külön és egy csatin kerersztül kell öket össze kötni.
elméletileg egy sima (nem tul zajos) rádió adó kell(amit a biztonság kedvéért érdemes valahogy fokuszálni. nem tudom ez menyire van engedélyhez kötve, mármint az hogy rádioadon keresztül sugárzod..elméletileg nem kell engedély mivel a mzh továbra is az ingyenes sávban marad,
csak kicsit felerősíted.
de ennek járj utána)
parabola meg csak a jobb vételjhez ajánlott(talán 2 irányú fejel az adást is tudodfokuszálni rola) -
supercow
őstag
hát itt a szolgáltató is én lennék :) apámék házáról van szó... ott van kábelnet, berakok egy linuxos gépet egy wlan és egy sima hálókártyával és a két antennát egymás felé fordítom, gondoltam.
Kinéztem a Dlink DWL520 vagy 520+, esetleg Linksys WMP11 PCI kártyát (mert ezekhez lehet külső antennát is csatlakoztatni), kéne 2 kártya, 2 antenna, kábelezés, bemérés. Az a bajom, hogy addig nem veszem meg az eszközöket, amíg nem tudom 100% hogy menni fog, mert ugye nem lesz olcsó.
Nem találtam céget sem, aki megcsinálná az egészet emberi áron, amit magánszemély ki tudna fizetni.
sc. -
jojojo
senior tag
Nekem rádiónetem van.
A rálátás sajnos itt elég fontos de ha a szolgáltatonak elég erös a jele azt az 5km simán át kell vinnie.A fa,hó nem gond.
A beméréshez kell egy laptop és egy szoftver amit általában adnak a kártyához(nálam Client manager).
A saját antenámat én löttem be nem nagy kaland ha kell segitek.
Tudom,hogy nem szép dolog de a hwsw-én a forumok között a kábelekröl,anntenákról stb. nagyon jó össze foglaló van(Lan port indul topic)
Bocs a házigazdáktól!:) -
supercow
őstag
Hi,
hozzáértők, kiskeresek :) segítsetek:
Sződligeti kábelnethez akarnék WLAN-on keresztül csatlakozni. Nincs közvetlen rálátásom a másik (sződligeti) pontra, csak nagyjából tudom, hogy hol van az a ház, ahova mennie kellene. A távolság kb. 5km légvonalban, csak néhány facsoport lehet útban, távcsővel egész jól el tudok nézni arrafele. Milyen antennákat és egyéb eszközöket érdemes / kellene venni ahhoz, hogy működjön? Ezek mibe kerülnek? Megfelelő antennával is akadály a nem-láthatóság?
Eddig több wireless szolgáltatós is felhívtam, de 2-től 20km-ig mindenki mást mondott az elérhető max. távra. Az egyik szolgáltató (20km.) nem hajlandó kijönni felmérni. Nekem nincsenek meg a beméréshez szükséges eszközök. Mit csináljak?
Van köztetek olyan, aki csinált már ilyet? Esetleg szolgáltató? :DD
Egyáltalán elképzelhető, hogy menni fog vagy adjam fel?
köszi,
sc
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hardverkemping június végén
- Hardcore café
- DOOM - The Dark Ages
- sziku69: Szólánc.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- R5 5500 2024 Márciusi vásárlás
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2028.01.04. Apple jótállás iSTYLE vásárlás!
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független 100% hibátlan új akku
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest