- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Aktív témák
-
válasz
Darth_Revan #25 üzenetére
Hát pedig kell hozzá a hardver is. Ha nem ellenőrzik az egy dolog, de attól még nem lesz jogtiszta. Mellesleg nekem is OEM XP-m van.
Szerk:
Úgy tűnik, hogy igaza van a haverodnak: Bővebben: link
Itt nézd meg az OEM konstrukciót. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #25 üzenetére
Bár ha bárkinek van ezzel kapcsolatban megjegyzendő valója,az is írhat
-
Darth_Revan
veterán
Szia!
A biztonság kedvéért utánna kérdeztem 1 haveromnál,akinek van OEM XP-je és ő ezt válaszolta:
''A jogtisztasághoz pedig csak az eredet igazolása szükséges, ami egy hardverrel történt! De azt senki sem fogja vizsgálni hogy az adott kislemez meghajtó mint hardver szerepel e a gépedben, mert senki sem garantálja hogy az nem romlik el vagy te azt nem cseréled újabbra vagy másra! Tehát..a jogtisztaság az eredetből fakad nem pedig abból hogy milyen hardver van hozzá! Pl. ha veszel egy hamis XP-ét egy hardverrel az nem lesz jogtiszta mert számla van róla! Tehát a jogtisztasághoz a Hologrammos cd valamint a matricák megléte és egy adásvételi bizonylat szükséges (számla stb)''
Te mit szólsz ehez Ollie? Most melyikőtöknek higgyek? -
válasz
Darth_Revan #22 üzenetére
Szerintem igen, mivel ha mondjuk egy teljes géppel veszed, és a gépet egy az egyben lecseréled vagy kidobod, akkor sem használhatod tovább az OEM windows-t, ami rajta van.
-
Darth_Revan
veterán
Up!
-
Darth_Revan
veterán
Gondolkodtam 1 dolgon...Ollie,azt mondtad,hogy az OEM csak akkor legális,ha a PC-ben benne van az is amivel vettük...nos mivan akkor ha pl 1 Floppy meghajtóval vettük,de az a Floppy meghajtó meghal és ki kell dopbni,mert nekűnk új Floppy meghajtó kell,mivel sokat használjuk a FDD-t...Nos ekkor mi a helyzet? A Windows is mehet a kukába?!
-
Mennyi?
aktív tag
válasz
Darth_Revan #18 üzenetére
Najó, de akkor ez csak úgy kerülhet magánfelhasználóhoz, hogy az a cég, aki megvette, csak egy hardver(vagy egy konfig?) mellé adhatja el? -
Mennyi?
aktív tag
Akkor pl.: ez, hogy lesz legális?
Bővebben: link -
válasz
Darth_Revan #14 üzenetére
Az OEM szoftver csak akkor legális a gépen, ha a gépben benne van a hardver is, amivel vásárolva volt.
-
válasz
Darth_Revan #12 üzenetére
OEM csak hardverrel legális sajna.
-
Darth_Revan
veterán
Apropó! Ha valakitől OEM maygar XP Professzionalt veszek (bontatlanul,eredetiség matricával) és írunk adás-vételi szerződést is,akkor az az XP ''hivatalosan'' is legális lesz,akkor is ha nem veszek hardvert mellé? A fene a májkroszoftba,hogy így megbonyolít mindent
Amugy csak otthonra kell,de ha már eredeti cd-t veszek,akkor legyen legális
[Szerkesztve] -
Darth_Revan
veterán
válasz
ShadowLord #8 üzenetére
És őt,hol találom meg?
-
válasz
Darth_Revan #5 üzenetére
Mert céges gépre csak számlával legális. Gondoltam jobb, ha tudod.
-
válasz
Darth_Revan #7 üzenetére
HengR-t kérdezd meg ez ügyben tud bontatlan OEM csomagot lehret neked is szerezni 14k körül...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
ShadowLord #6 üzenetére
Bocs,de magyar kell
De kösz,hogy szóltál.
-
válasz
Darth_Revan #5 üzenetére
van egy OEM olasz bontatlan magán csomag laptophoz kaptam kell?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #3 üzenetére
Jah és azt elfelejtetem mondani,hogy jó lenne,ha magyar nyelvű lenne
-
válasz
Darth_Revan #1 üzenetére
Céges vagy magángépre kell?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Vennék eredeti Windows XP Professional-t! Lehet OEM,vagy BOX-os,csak a léyneg az,hogy legyen meg hozzá a CD (), a kézikönyv, valamint az eredetiséget igazoló matrica. Max 20k-t tudok érte adni. Aki segítene,annak megköszönném
Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest