Keresés

Aktív témák

• rogers

aktív tag

válasz neduddki #58 üzenetére

1. teljesítménynek próbáltam hívni a másodpercenkénti megjeleníthető képek számát. Bár ez alapján nem biztos, hogy érdemes CRT-t és TFT-t összevetni, mert CRTnél a 60Hz még nagyon kevés, mert villódzik a kép, TFTnél pedig ez a csúcs viszont a kép nem villódzik kevesebbtől sem. Aki játékmániás és ezzel együtt FPS mániás azt esetleg zavarhatja, ha ennyi a max teljesítmény, bár én úgy vélem ez bőven elegendő. Ha nem villódzik a kép akkor 30FPS fölött már bármi jó.:)

2. 1024x768: nekem a nagyobb felbontásban már túl aprók az ikonok, betűk a menüben és hasonlók. Játékokban pedig sose megyek 1024x768nál, márcsak azért sem, mert a videókártya nem bírja rendesen...

• rogers

aktív tag

Két kérdés:

1. TFT válaszidő. Mivel nem vagyok szakértő ezért csak feltételezem, hogy ez a ''x''ms kvázi a CRT monitorok képfrissítési adatával van vhol köszönőviszonyban?
    Ha tehát egy TFT 16ms-os akkor az azt jelenti hogy 1000/16=62.5FPS-t tud megjeleníteni max? Tehát ekvivalens egy 62.5Hz-es CRT teljesítményével?

2. #30 hozzászólás alapján. Én az irodában munkára TFT-t használok, de otthonra sose jutott eszembe, hogy lecseréljem a CRT-t pont a felbontások változtatása miatt. A TFT egy meghatározott felbontásra van tervezve (fixek a pixelek) ezért más üzemmódban használni mindig gáz, mert furcsán torzulhat a kép. Ezt próbálgattam jópár TFT-n. A 17''-ak 1280x1024esek tipikusan, én pedig 1024x768ban szeretem használni. Ezek szerint a legújabb TFTken már vannak jó felbontáskonvertáló módszerek? (ld. függőleges 1 pixel széles vonal teszt ellen...)

Aktív témák