Aktív témák
-
klacika
csendes tag
Belinea 101741 17''LCD TFT DUAL-MVA-SPK
EZ TUTI CUCC ! -
iwu
addikt
nos hááát izéé, lehet.
nakem volt egy compaq 15 tftm, és ahoz képest is sokkal jobbnak tartom (bár annak a dizájnja:D simán jobb wolt). egy spanomnak samsung 17 tftje van (tipusra nem MléxM) de az drágább is volt, és dvi dugaj sincs rajta, bár az a monitor is dizájnilag bőven veri ezt, de képminőségben nem vettem észre különbséget.
Én egy Lg1710b re hajtottam, de sulinetben senki sem tudta beszerezni, mindenki csak igért, azért lett az acer, csúnya a mocsi, de a képe nekem tökkéletes
Üdw! -
iwu
addikt
hali!
Acer 712-m van. sulinetben vettem 133E huf-ért (adnak hozzá dvi kábelt is!!!)
Mindenre használom: film, fps, colin, web
Most dualheadban van egy 765 MB samsungal (ég és föld kb:D)
Szerintem jobb kritikát érdemel, mint amit a phteszten kapott!
Szíwesen megmutatom ha érdekel! emilezz!
jövő héten Zegen lesz a cucc a wizslában (defaultból szentivánon wan)
Üdw: Iwu -
Gandalf_Dublin
csendes tag
Hell o *.*,
Az Óperencián túl ez a két monitor veri kenterbe a mezőnyt:
Samsung 213T illetve Dell 2000FP.
Csak fyi
Gandalf (Dublin) -
Vizes8as
csendes tag
Mi a rákot vegyek akkor?
Mardjak CRT nél? LG f700p nagyon tetszk csak 20 kiló és félig lelóg az asztalomról, de szerintem az ászok ásza.
Nehéz ügy ez a monitor kérdés. tesztelni kellen őket itthon hogy fér el. Nincs valakinek egy kölcsön kipróbálásra? :))))))
megnézek valahol egy acer t hátha hátha. -
drpele
senior tag
olyan mind1, hogy hány ms van ráírva, álatlában úgyis kamu :(
épp az lg 1710b-n akadtem ki a múltkor, az angol oldalukon 20ms magyaron 16ms :F
Az általad kiszemelt momncsiról semmit sem tok, de ha ilyen árkategóriában keresgélsz akkor nézd meg mindenképpen az acer 712-t, aki ilyet vett attól csak jót hallottam róla -
dobi
aktív tag
130 nettóba van a Sony S71R és nagyon durva!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagy mint állat, szép képe van, de a monicsi még szebb, és éles a képe de csak 1280x1024-be tökéletes....
Lehet filmezni, játszani is vele (ez 20:5 ms) -
rog
addikt
hetfotol lesz egy lokdosodos akcio a mmarktban.
15 tft 60-70 17-es 100-ert. brutto.
nincs elottem a szorolepedo, de talan acer az egyik 17-es. -
dobi
aktív tag
Na fél órán belül meghozza a futár az én Sony S71R moncsimat (20:5 ms), úgyhogy nemsokára lesz több tapasztalatom, és ezzel a 15''-ös MAG-gal (40 ms)is össze tudom majd hasonlítani, amivel netezek!
-
Dr.Burn
őstag
Engem 15-17 TFT monitorok érdekelnének. Sajnos max. 100-120e forintom lennerá. Szerintetek melyiket érdemes lenne meg venni? Sok autós és fps játékal játszok. Szóval ne legyen túl lassú.
-
hg001
csendes tag
Hali!
Én tegnap vettem MediaMarktban egy LG 1510S 15''-os TFT-t (300:1, 250 cd/m2, 25 ms, 1024x768, TCO 99, auto screen adjust).
Eddigi tapasztalatom nagyon jó vele, az eladó srác is ezt ajánlotta a Neovoval és a Samsunggal szemben (azokról is jókat mondott, de az LG-t kissé feléjük helyezte ebben a kategóriában). Az ADI képe is szép volt, de a mindössze 12 havi gari kicsit visszatántorított (erre 36 hónapot adnak).
Az üzletben is minden pultnál LG monitor volt, nekik is bejött eddig.
Szóval aki most szeretne 15-ös TFT-t venni, annak ajánlom az LG-t.
Nekem szvsz elég a 15-ös TFT, mert a látható képmérete megfelel a 17-es CRT-nek. (A 15-ös MAG CRT-m leírásában a látható képméretet 13.9-re írták).
Film, GTA, Win eddig meglepően szépen ment.
Az egyedüli negatívum a gyors scrollozásnál kissé elmosódó betű.
Üdv:
HG -
nokamiki
senior tag
Hali!
40ms megnéztem neked!
De saját szemeddel is megnézheted! Ezt jól megmondtam! :))
[L]http://global.acer.com/products/monitor/al511.htm[/L] -
AND1
őstag
Na vettünk egy Acer AL512 - 15'' moncsit. Nagyon király cucc. Csak nem találom sehol hogy mennyi a válaszideje :( Teszteltem és nincs semmi utánhúzás vagy ilyesmi de a viszonyitás végett érdekelne mennyi pontosan a válaszidő. Ha vki tudja hogy ennek amodellnek mennyi irja már meg. Csak ennyit akartam. Egy ''olcsó'' moncsi igazán jó tulajdonságokkal. (350:1,250)
-
drpele
senior tag
sztem egyáltalán nem gáz az 1280*1024-es felbontás mert:
- böngészőnek opera 130%-os nagyítással
-wordben, excelben szintén ott a nagyítás
-játékokban egyáltalán nem venni észre azt a képminőségromlást amit a desktopon okoz a felbontás 1024*768-ra állítása
És az alapkérdésre a válasz: érdemes tft-re váltani :)) -
neduddki
nagyúr
HI!
1. aszem megvalaszoltad magad:-))))
2. nekem is rosszaka ssememim, de a 17-en levo 1208*1024 bovel oleg, aszittem en vagyok a legvaksib erre /kiveve mesterem, de o 22''-on 800*600 legnagyobb windows izekkel/:-)))) hat igen a teljesitmenyhiany igen balhes dolog:-((((
udv
neduddki -
rogers
aktív tag
1. teljesítménynek próbáltam hívni a másodpercenkénti megjeleníthető képek számát. Bár ez alapján nem biztos, hogy érdemes CRT-t és TFT-t összevetni, mert CRTnél a 60Hz még nagyon kevés, mert villódzik a kép, TFTnél pedig ez a csúcs viszont a kép nem villódzik kevesebbtől sem. Aki játékmániás és ezzel együtt FPS mániás azt esetleg zavarhatja, ha ennyi a max teljesítmény, bár én úgy vélem ez bőven elegendő. Ha nem villódzik a kép akkor 30FPS fölött már bármi jó.:)
2. 1024x768: nekem a nagyobb felbontásban már túl aprók az ikonok, betűk a menüben és hasonlók. Játékokban pedig sose megyek 1024x768nál, márcsak azért sem, mert a videókártya nem bírja rendesen... -
rogers
aktív tag
Két kérdés:
1. TFT válaszidő. Mivel nem vagyok szakértő ezért csak feltételezem, hogy ez a ''x''ms kvázi a CRT monitorok képfrissítési adatával van vhol köszönőviszonyban?
Ha tehát egy TFT 16ms-os akkor az azt jelenti hogy 1000/16=62.5FPS-t tud megjeleníteni max? Tehát ekvivalens egy 62.5Hz-es CRT teljesítményével?
2. #30 hozzászólás alapján. Én az irodában munkára TFT-t használok, de otthonra sose jutott eszembe, hogy lecseréljem a CRT-t pont a felbontások változtatása miatt. A TFT egy meghatározott felbontásra van tervezve (fixek a pixelek) ezért más üzemmódban használni mindig gáz, mert furcsán torzulhat a kép. Ezt próbálgattam jópár TFT-n. A 17''-ak 1280x1024esek tipikusan, én pedig 1024x768ban szeretem használni. Ezek szerint a legújabb TFTken már vannak jó felbontáskonvertáló módszerek? (ld. függőleges 1 pixel széles vonal teszt ellen...) -
neduddki
nagyúr
HI!
reggel mikor begyuttem irtam egy szep hosszu eposzt, de elszat backre se gyutt vissza, erre bemergesedtem es nem irtam le megegyszer! szeritnem olvasgasd a tft-s topikokat es tezteket es magad dontsd el!
Ha nagyfaluban leledzel es felem jarsz akkor nagyopn szivesen szemejjesen es akkor meg peldak is vannak!
udv
neduddki -
bzs
tag
A kereskedelmi, és szubjektív tapasztalataim alapján egyértelműen Samsung, mivel mind az olcsóbb, mind a drágább, csúcsminőségű eszközei nagyon jó ár-teljesítmény viszonyt produkálnak, általában a kategóriájuk legjobbjai közt vannak, viszont árban a középmezőnybe tartoznak.
Ja, és a másik, három napon belül 1(azaz egy!) pixelhiba esetén is azonnal cserélik a monitort. És a garancia is 3 év.
(épp ma volt benn egy 120eFt-os Sony nálunk, mert nem tetszett a képe a gazdájának. Megnézett mellette egy 90eFt-os Samsungot, majd gondosan ütögette a saját fejét a különbség láttán.) -
AND1
őstag
Na még vki aki TFT-ben otthon van? :)
-
-
AND1
őstag
Akikkel eddig beszéltem LG-t és Samsung-ot ajánlották. Lg-t többen (ott ph-n is) nem vagyok egy nagy LG hivő, hiszek nekik de kiváncsi vagyok a többire is. Sony pl nagyon tetszik kivülről...de mondják hogy olyat ne vegyek mert nem vmi jó. Samsung is szép meg alapban is jó, nemtom. Meg ott van az ADI is...régen ADI crt-t akartam, gyögyörü képe van...tft-ben sem utolsó...szal nehéz kérdés. Meg azért 100 ezer körüli folgot vesz az ember azért jól megnmézi hogy mit vesz akkor. Azért vagyok bizonytalan meg azért akarok kérdezni meg azért vagyok kiváncsi mások véleményére is :)
-
AND1
őstag
Igen...de nekem mind1iknek szépnek tünik a képe :))
Szal erről ennyit. Megnéztem ott mindegyiket. Van Sony, Lg, Samsung, Hercules, Acer, Adi...bármelyiket elfogadnám, max 100at költhetek rá. Csak mostanában kezdtem nézelődni hogy mi merre mennyiért...azért kérdeztem a véleményeteket. -
AND1
őstag
Remélem LG-ből az a 15'' cucc is király ami a media markt-ban van. Láttam ott még egy Hercules TFT..szép kék a kávája...érdekes, és nem is drága. Láttatok már Hercules TFT-t? Vélmény? Meg az LG-ről is? :)
-
iwu
addikt
kedwes mackó jól mondta!:D
-
dearbear
tag
Hi all!
Amióta megjelentek az újabb és kisebb válaszidővel rendelkező TFT-k egyesek már a régebbieket nem is tartják alkalmasnak járék céljára, holott kb 1 éve mikor még ezek a monitorok nem voltak a piacon, azt szajkózták, hogy a 30 ms-nál kisebb reakcióidejű moncsik már kielégítőek játék közben is. Szóval ez kábé olyan mint hogy ma már nem érdemes GF4Ti-ot vagy 8000-9200-ig terjedő Radeont venni, mert szar, holott az is lehet hogy tökéletesen megfelel a vásárlója elvárásainak. ( Ilyenkor azért meglepődik az ember mikor valami klafa Dx9-es kártyát ajánlgatnak)
Szóval ha maximalista vagy akkor 16 ms-nál alább ne add. Viszont ha annyira mégsem, akkor lehet nem lesz semi problémád. Én például bár nem vagyok fanatikus FPS fan, de néhányszor azért játszottam a UT2003-mal a Hyundai ImageQuest Q15-ös moncsimon, és egyszer sem volt problémám.
Hol is lehet igazán könyen észre venni a válasz idő magas mivoltát? Ha egy erős éleket tartalmazó képet csak alig mozdítassz el. Na ilyenkor az élek (csak azok) szellemképként megjelenhetnek az elmozdulás irányában. Leglátványosabb ezt összehozni egy fekete fehér pontmátrixszal, amit egyfojtában mozgatsz a képernyőn, de kb egy pixel/ResponseTime sebességgel. Ekkor nagy elmosódást fogsz látni.
Uff, szóltam.
Byez! -
dobi
aktív tag
a 25 ms nagyon gázos? Mer' a Sony annyit tud amit venni szeretnék!
-
dobi
aktív tag
engem már csak az érdekel a 16ms-on már lehet faszául játszani?
-
Pé
senior tag
Én is aszondom mindenkinek hogy vegyen ha a píztárcája engedi.
Én is most vettem egy 17-est, ( Philips 170-S4) k*rva jo. Nem tom hány ms-os, meg ilyenek, de játszani és filmet nézni is lehet. Azon kívül ha nem a default 1280*1024-ben használod, hanem kissebben, automatice ujrakalibrálja magát, és tűéles képet ad. Ha bármi más érdekel , kérdezzetek. -
AND1
őstag
Nemtom ti hogy vagytok vele de nekem tökéletesen megfelel egy 15'' TFT ami ugy egy 17'' CRT-nek felel meg. Sokan mondják hogy nem érdemes már 15''-et venni, itt olvastam ph-n., csak is 17''-est. Nemtom nekem nincs rá 130< rugom és e héten meg is kell vennem. Én összeteszem a 2 kezem ha meglesz és megköszönöm anyáméknak...sztem más is örülne ha ''csak''...az a csak nagyon nevetséges :) ...szal 15'' TFT-jük lenne...
-
dobi
aktív tag
És tud vki egy konkrét oldalont amin van infó sok TFT moncsiról, hogy ár/érték kategóriát és kialvási sebességeket udjak összehasonlítani?
Érdekelne tudtok lcd válaszidőt a Sony S71R-ről, mert ő az 1. számú jelöltem!
Kijelző típusa: 17''
Aránya: 5:4
Látható terület: 338x270 mm
Pixel méret: 0,264 mm
Felbontás: 1,3 megapixel (1280x1024)
Fényerő: 260cd/m2
Kontraszt (max): 500:1
Megjeleníthető színek száma: 16,2 millió
Látószög (vízsz:függ): 160:160°
Vízszintes frekvencia: 28-80 kHz
Függőleges frekvencia: 48-75 Hz
Csatlakozó: VGA (HD15)
Súly: 4,7 kg
Álvánnyal: 6kg -
Skica
őstag
Igaz a modás ,Egy jó CRT monitor nem vetekedhet a TFT kezdetleges képével.Ha 3-4 generációs termékek lesznek a TFT-nél talán csere,addig a jó bevált és tökéletesített CRT-nél nincs jobb iiyama/Nokia/Sony rulez.
-
Skica
őstag
Miro TFT 1ó netezés 1024*768-ban 75Hz a szemem könnyezett,film nézésénél elmosódás.Samsung TFT Lan party 6 óra játék után jojó efektus (míg a többiek lazán bírták).Benq TFT homály (és tipikus TFT pixel hibák 3db).Az eggyetlen TFT ami kiválló volt NEOVO S-18-as,csak az ára rémisztett el (nettó 172200.-).
-
nokamiki
senior tag
Szerintem ha Hardcore Gamerek vagytok érdemes ilyet venni:
[L]http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=219[/L]
vagy ilyet:
[L]http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=217[/L]
Szerintem sonyt és Samsungot ne nagyon vegyetek (nem fikázásból csak egyszerűen nem ajánlom!)
Én speciel egyelőre megtartom az LG 795FT-met mert ez a technológia (mármint a TFT és a Plazma) még elég kiaknázatlan ahhoz hogy felefeccoljak annyi lóvét.... -
AND1
őstag
Én sztem ezt fogom venni:
[L]http://www.depo.hu/?page_number=6&id=11545&lid=1&csid=193[/L]
Nincs 100ezer Ft nél többem rá... -
iwu
addikt
hi!
mi zawart?
én most cseréltem le az 1024*768/100hz et 17'' tftre. acer 712, itt a phn 6/10 et kapott a tesztben, de én full elégedett vagyok vele (igaz, még csak 3-4 órát nyüstölhettem a lakásfelújítás miatt, pénteken vettem)
film gyönyörű rajta, én a CS-n sem látok romlást+ egyébb gameken sem.
még annyira nem nyüstöltem de az első benyomás pozitíw! -
Skica
őstag
Mármint 16/9 TFTn!
-
Skica
őstag
De a 18'' se kutya 16/9-es felbontásban TFT-n.
-
Skica
őstag
Samsung 171s,Miro PF175,Benq FP567..... TFT-vel próbálkoztam,de a képe mid zavart idővel (NET,Game,Movie volt a próba).Így maradtt a CRT monitor 100Hz-en.
-
nokamiki
senior tag
Én is ez elött állok, de nem hinném hogy fogok venni TFT-t!
Jelenlegi helyzetben nem érdemes TFT-t venni!
Én egy Viewsonicot néztem ki 16ms-ost ami elég jó meg szép csak drága is!
Itt is letesztelzék! -
Dr.Burn
őstag
Nekem is ez lenne a kérdésem hogy érdemes-e TFT monitort venni? Nekem counter-strikehoz kellene. És egyébb más játékhoz. Még nem túl lassúk ezzek a monitorok? Vagy inkább egy flatron monitor?
-
dobi
aktív tag
Az érdekelne elsősorban, hogy az LCD-s monitorok sokkal szemkímélőbbek mint a CRT-k? Érdemes egyáltalán váltani? (jelenleg egy LG F700B-t nyüstölök, és maradnék TFT-ben is a 17''-nál)
A másik kérdés: melyiket vegyem? Mert viszonylag sokat játszom is a gépen, ezért érdekelne, hogy a kristálykialvási idő melyik monitornál mennyi?
Tudtok ötletet adni milyen monitort vegyek vagy, hogy lehetne kideríteni (mert van a melóhelyemen egy LG és egy MAG lapmoncsi és ki is tudnám próbálni, és azokhoz hasonlítani) milyen a képpontkialvási sebessége egy adott moncsinak? (esetleg erre van-e progi, vagy internet cím ahol ez ügyebe vizsgálódnak és lehetne informálódni?)
Segítségetek előre is köszi!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged