Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Elemental

addikt

válasz kymco #20604 üzenetére

Pld mikor egy gyógyszer tájékoztatót olvasol, ahol annak lehetséges mellékhatásairól írnak, fenyegetésnek tartod?
    A gyógyszer valóban okozhat mellékhatásokat, azokat tesztelték.
    Te átéltél isteni élményeket.
    Ez eddig egál. Innentől jön a szubjektív szektor, szerintem. Vagyis az, hogy ez (isteni élmények) téged a Bibliához vezetett, és elhitted az ott leírtakat. Mert a túlvilági pokolról nem sokan számolhatnak be objektíven, csak az elhiszemhogyvanmertlevanírva elv alapján. Szerintem.

Szerk: Mellesleg szerintem is rémisztgetés. Nem hiszem, hogy a gyerek lelkivilágának egy mindent látó, büntető, hatalmasságra van szüksége, de ez már nagyon nagyon szerintem.

[ Szerkesztve ]

• zone

őstag

válasz kymco #20604 üzenetére

"Ezt ugye te sem gondolod komolyan." A gyógyszer mellékhatásaira van bizonyíték. Természetfeletti létezésére nincs. Azért kérdeztem, mert szerencsére nem volt vallásos nevelésben részem. Hogyan beszéltek egy olyan helyről, ahol végtelen büntetés jár azért, ha nem hiszed el a mesét? Hogyan magyarázod azt, hogy nem számít, hogy jót vagy rosszat tesznek, csak az, hogy legyen hitük és akkor a mennybe jutnak?
    A másik negatív dolog a keresztény szégyen és bűntudat (lásd Noddy), az önértékelés csökkenése. Sokszor hallani, hogy "Isten nélkül semmik vagyunk", "nem vagyunk rá méltók". Nem a kritikus gondolkodás, hanem a dogmák elfogadása a cél.

"Annyit tudok, hogy Isten nem akarja, hogy bárki elvesszen"
    Ha valóban nem akarja, akkor igazán meggyőzhetné az ateistákat valami bizonyítékkal.

"Nem, ez arra válasz, amit te korábban feltettél, és amit idéztem is... (Azért nem lopsz, mert a Biblia azt írja, vagy a szociális normák és törvények miatt?)"
    Csakhogy a válaszod ezen része nem válasz a kérdésemre, csak egy beszúrt mondat, ami semmit nem támaszt alá.

"akkor nem arról szólna az egész ószövetség, hogy Izrael népe mennyire alkalmatlan a kiválasztott szerepre"
    Ez eléggé sarkított összegzés. Egy zsidónak valószínűleg más lenne a véleménye.

"Akkor most ki írta hogy igazolja magát és miért?"
    Ez jó kérdés, hiszen nem tudjuk hogy kik írták a Bibliát, vagy kik voltak a bizottságokban, akik eldöntötték, hogy mit hagyjanak ki és mi maradjon. A miért részre már egyszerűbb a válasz. A tudatlan és erősen vallásos népeket össze kellett fogni valamivel.

"Bocs, de ezen röhögnöm kell..."
    Én pedig szomorúnak tartom, hogy mások problémáján csak röhögni tudsz.

"keress vissza, ha tényleg érdekel a válasz"
    Ahhoz képest, hogy elvileg már sokszor leírtad, nem sok mindent találtam, de lehet csak rosszul kerestem.
    (#2034) azt írod ez nem valódi probléma: "Azt, meg hogy mi van a Jézusról soha nem hallott emberek lelki üdvével teoretikus probléma, mert te is, én is hallottunk Jézusról... :)"
    (#3217) még te is feltetted a kérdést: "De hogy tudja elfogadni Isten megmentő szeretetét az, aki nem hallott még erről?"
    (#6159) itt is visszairányítasz valakit: "Létezik rá válasz, vissza kell olvasni.... ennyi"
    (#15734) végre valami, bár nem támasztod alá, csak bizakodsz: "nincs hátrányban az, aki nem hallott az evangéliumról, mert Jézus értük is meghalt, az áldozat rájuk is érvényes, és Isten látja a szívüket, hallja gondolataikat, tud a vívódásaikról."

"Szépen hangzik, de próbáld ezt egy béna embernek elmondani, vagy egy tartósan munkanélkülinek, vagy egy értelmi fogyatékosnak.... Nekik értelmetlen az életük?"
    Egy értelmi fogyatékosnak a legtöbb esetben elég nehéz bármit is elmagyarázni. Egy béna ember is találhat célt, lásd Stephen Hawking, Jean-Dominique Bauby, Dawn Faizey Webster vagy Martin Pistorius. Az mennyivel jobb, hogy hamis reményeket keltesz valakiben?

[ Szerkesztve ]

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák