- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
válasz
Csaszykj #13942 üzenetére
El kell hogy vigye!
Nekem a vidéki gépemen (azért hívom annak, mert az anyósomnál van lenn, tehát csak ritkán használom - evidens - ha éppen nála vagyunk) a HP 478-as lapomban van egy 3.0 MHz-es P4, amihez tartozik egy eléggé brutális fordulatszámszabályzós radiálventilátor, GFx440/64 videókari, utólag rászerelt 40x40-es ventivel,
van benne még 2 db. 512-es és egy 256-os DDR1 RAM, továbbá egy Philips DVD író-olvasó, és 2 db. 6,8 GB-os Seagate winchester.
Az alaplaphoz külön kellett csinálnom egy olyan toldatot, ami az egyik szabad vinyó-csatlakozóból 12 V-ot visz át az alaplapra, a proci mellé, (abba a négytüskés négyszögletes valamibe).
Ráadásul fogyasztásnak a mobilinternetes USB dugasz is rajta szokott lenni, ha használom a netet.És ez a tápom csupán gyárilag 300 W-os, mégis elviszi a konfigot.
Mondjuk - az az ár egy kissé borsosnak látszik ... de Te tudod ...
itt vannak a táp-ár összehasonlítására árak: http://www.pc-max.hu/webaruhaz/hazak-tapegysegek.htmlVagy netán az egészet adnák annyiért, ami ott mellé fel van sorolva?
-
ledan
csendes tag
válasz
Csaszykj #13857 üzenetére
Talán egyszer megpróbálom, bár még nem igazán csináltam ilyet.
Annak ellenére se, hogy villamosmérnöknek készülök. Ráadásul ma nem csinálta, így bízom benne hogy elrendezi magában. Ha mégse, akkor majd besegítek neki. Gondolom addig nem nagyon halálozik el, amíg be nem satuzódik a venti.
-
tornas
őstag
válasz
Csaszykj #13844 üzenetére
Jajj, de randa!!!
Én úgy látom, hogy a 230 V-os bemeneti kábelen illetve a feszválasztó kapcsoló kábelénél is, közvetlenül a nyáklapon elég furcsán néz ki a por. Lehet ott égett meg a por is, meg a drót is. És az a termisztor (ha egyáltalán az az, mert eléggé zajos és homályos a kép) is elég rondán néz ki a képen.
Meg aztán én a szekunder oldalon látok egy púpos kondért is.
Szabadulj meg tőle szerintem, ha nem akarsz te is megégni vagy elégni a takaróddal együtt!
-
tornas
őstag
válasz
Csaszykj #13817 üzenetére
Még annyit tudok javasolni, hogy multiméterrel meg lehet mérni a 20 pin-es alaplapi csatin lévő lila és a fekete között a feszültséget! Ha nincs meg az 5 V (-/+ 5 % eltérés a megengedett) vagy ugrál fel-le, akkor biztosan a készenléti kör kondija a hibás.
A mérés alatt a tápnak nem muszáj elindítva (pörög a ventilátora) lennie. Elég az is, ha csak natúrba a konnektorba be van dugva.
-
didyman
őstag
válasz
630uF-os kondi nem létezik. 680uF-os lehet, de ebben a pozícióban bármi előfordul 470-1500uF között.
A másik kondi nem 50V/1000uF-os, hanem 47 vagy 100uF, 25-63V.
Ezeken kívül, a primer oldalon is van egy 10-47uF közötti kondi, valahol a készenléti trafó egész közelében, ezt is cserélni kell.
Minden cserélt kondi alacsony ESR legyen. -
tornas
őstag
válasz
Szia!
A táppanelen a lila (+5 V SB drótja) vezeték mellett, közvetlen közelében kell keresni. A panel aljáról a lila vezetéket visszavezetve is könnyen meg lehet találni.
A készenléti kör egyszerűsített kapcsolási rajza:[link]. Neked azt az 1db 10 V-os és 630 mikroFarad-os kondit kell kicserélned ami a képen pirossal is jelölve van! Figyelj a kondi polaritására is és hogy a feszültsége meg a kapacitása se legyen kisebb az eredetinél! Nekem sem volt púpos a kondi, de a hiba forrása ennek ellenére ő volt. A linkelt rajz magáról az említett tápról készült.
Továbbra is hangsúlyozom:
Ha nem értesz (értetek) hozzá, vidd (vigyétek) inkább a szerelőhöz, vagy olyasvalakihez aki tényleg ért hozzá!!Csak azért írom le még egyszer a fenti intelmet, mert az ismerősödnek ("szerelődnek") nemcsak a kondi címkéje alapján kellett volna azt a kondit megkeresnie, hanem működési elv alapján is!!
Ez nálam feltételezi azt, hogy az ismid mégsem igazán jártas a témában...
Lehet, hogy vannak szóródások a kondi címkéjét illetően, de a működési elv szerint akkor is meg lehet találni a + 5 V Stand by körének azt az egy szem kondiját (legtöbbször csak egy darab kondival pufferelik). Csak vissza kell fejteni a kapcsolást a táp nyáklapján!
-
fero02
nagyúr
válasz
Csaszykj #13775 üzenetére
1: annyit nem ér, mint egy szakember megkezdett óradíja
2. az elszíneződés nem feltétlen utal hibára, a púpos kondik cseréje után is megmarad az alapvető minőségbeli és megbízhatósági probléma
3: ez viszont helyes, csak után kéretik nem szennyezni vele a környezetet és szelektíven gondoskodni a törmelékről -
peter0117
tag
válasz
Csaszykj #13775 üzenetére
Hát most azt nem engedhetem meg hogy jó messzire dobáljam .
Ventillátora csendes. Belülről tiszta. púpos kondi nincs. de terhelésre a 12 volt leesik és ezt hallani is menetközbe. szal nézegetem multiméterrel hogy folytonosság mérésre melyik sípol hogy cseréljem e. Hátha kiszáradt vmeik kondi. csinált már vki ilyet? -
tornas
őstag
válasz
Csaszykj #13762 üzenetére
Szia!
Valószínű, hogy a +5 V SB kör 1db 10 V-os és 630 mikroFarad-os kondija kiszáradt. Nekem van ilyenem kettő is és mind a kettőnek ugyanaz volt a baja. Kicseréltem a kondit mind a két tápban és voilá, működik a mai napig.
Ha nem értesz hozzá, vidd inkább szerelőhőz, vagy olyasvalakihez aki ért hozzá!
(#13763) BRIKLY: Kontakthiba esetleg?!
-
AKHook1
tag
válasz
Csaszykj #7510 üzenetére
Szerintem a hiba a ventillatorral lesz. Cserevel orvosolhatod a problemat. A kabelek be vannak forrasztva a panelba, így szukseged lehet a mutethez egy forrasztapakara, illetve nemi tapasztalatra forrasztas teren
Miutan kihuztad a konnektorbol, varj 1 percet a szetbontassal, hogy biztosan kisuljon a bementi oldalon levo két nagyfeszultségu kondenzator.
Hasonlo problemam volt nekem is. En egy cserevel orvosolni tudtam a problematRemelem tudtam segiteni
L**aszt 2012...Y2,1K elojele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest