- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Mauddip #21346 üzenetére
A gyári intel hűtőt ezért se szeretik sokan, a bepattanó rögzítés nem biztos hogy elegendő leszoritást ad, akkor ha már egy kicsikét fellazult a foglalatban.
Gondolom amikor vetted nem szedtétek ki a CPU-t, a foglalat tüskéit is nézd meg visszarakás előtt.
De lehet táphibába is 2x belenyúlni...vagy hosszabbító hibába.
De az alaplapon azt még tudod szabad szemmel csekkolni, vannak-e pups kondenzátorok.
-
PROTRON
addikt
válasz
Mauddip #21344 üzenetére
Én sem vagyok kezdő, most a legújabb PC összerakásakor viszont elfelejtettem a CPU EPS kábelt bedugni, aztán vagy 20 percen át cserélgettem video kábeleket meg raktam be a iGPU-val tervezett konfigba dedikált VGA-t mire feltűnt.
Biztos hogy az új tápnál jól beledugtad?
Pedig ha minden csatlakozó rendesen leellenőrizve és még se megy, valami másik konfigban is ellenőrizni kellene azt az új tápot.A teljesítmény elvileg okés kéne legyen, amit nem tudok hogy adott 12V sínezés vajon szét van-e bontva a tápon belül 2 db egyenként gyengébb max terhelhetőségű sínezésre.
De ha a 6400-ban lévő iGPU akkor is adott képet amikor a VGA nem volt benne, akkor mind1 kéne legyen a tépegység.
Amúgy a CPU-t próbáltad már megvizsgálni, nincs-e elszíneződve 1-2 pin az alján? Simán be tud jutni a levegő a foglalaton belülre.
Lehet csak simán kiveszed a CPU-t, meg visszateszed, mert 1 nanomm-t nem jól érintkezik...CPU ventilátort is keresnék próbaképp másikat.
Nekem most a Gigalány H110-es alaplapom a 7500T-vel volt hogy 1-2x nem adott boot képet úgy, hogy állt a proci venti.
Lehet ha nem kap fordulatszám visszajelzést akkor letilt az alaplap.
Ez nem azt jelenti hogy nem forog a venti, lehet csak nem ad fordulatszám visszajelzést.A VGA-t másik PCIe slotban is ki lehet próbálni, nem csak a fő x16on keresztül tud képet adni, már x1 kapcsolat is elég hozzá, pl riser kábellel. Egy régi alaplapomban a fő x16 slotnál elszállt 1-2 kondi, de másikban működött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xbox Classic / Xbox 360
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Synology NAS
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest