Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Mauddip #21346 üzenetére

A gyári intel hűtőt ezért se szeretik sokan, a bepattanó rögzítés nem biztos hogy elegendő leszoritást ad, akkor ha már egy kicsikét fellazult a foglalatban.

Gondolom amikor vetted nem szedtétek ki a CPU-t, a foglalat tüskéit is nézd meg visszarakás előtt.

De lehet táphibába is 2x belenyúlni...vagy hosszabbító hibába.

De az alaplapon azt még tudod szabad szemmel csekkolni, vannak-e pups kondenzátorok.

• PROTRON

addikt

válasz Mauddip #21344 üzenetére

Én sem vagyok kezdő, most a legújabb PC összerakásakor viszont elfelejtettem a CPU EPS kábelt bedugni, aztán vagy 20 percen át cserélgettem video kábeleket meg raktam be a iGPU-val tervezett konfigba dedikált VGA-t mire feltűnt.

Biztos hogy az új tápnál jól beledugtad?
    Pedig ha minden csatlakozó rendesen leellenőrizve és még se megy, valami másik konfigban is ellenőrizni kellene azt az új tápot.

A teljesítmény elvileg okés kéne legyen, amit nem tudok hogy adott 12V sínezés vajon szét van-e bontva a tápon belül 2 db egyenként gyengébb max terhelhetőségű sínezésre.

De ha a 6400-ban lévő iGPU akkor is adott képet amikor a VGA nem volt benne, akkor mind1 kéne legyen a tépegység.

Amúgy a CPU-t próbáltad már megvizsgálni, nincs-e elszíneződve 1-2 pin az alján? Simán be tud jutni a levegő a foglalaton belülre.
    Lehet csak simán kiveszed a CPU-t, meg visszateszed, mert 1 nanomm-t nem jól érintkezik...

CPU ventilátort is keresnék próbaképp másikat.
    Nekem most a Gigalány H110-es alaplapom a 7500T-vel volt hogy 1-2x nem adott boot képet úgy, hogy állt a proci venti.
    Lehet ha nem kap fordulatszám visszajelzést akkor letilt az alaplap.
    Ez nem azt jelenti hogy nem forog a venti, lehet csak nem ad fordulatszám visszajelzést.

A VGA-t másik PCIe slotban is ki lehet próbálni, nem csak a fő x16on keresztül tud képet adni, már x1 kapcsolat is elég hozzá, pl riser kábellel. Egy régi alaplapomban a fő x16 slotnál elszállt 1-2 kondi, de másikban működött.

Új hozzászólás Aktív témák