- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz
jacint78 #18383 üzenetére
Ahogy írtam 1-2 hónapos a cucc.
Biztos hogy nem csapágy, sosem hallottam még ventit ami ilyen hangot ad ki. Ha kicsit nyomkodom a "dobozt" akkor változik a hang.
Szerintem a venti mögötti átlátszó műanyag valami ami zörög. Kicsit megpiszkáltam, és nagyon hasonló hangot adott ki.
Szét kéne szedni csak akkor ugrik az 5 év gari. Lehet gariztatni kéne de nem sok kedvem van hozzá. -
Dantor
csendes tag
válasz
jacint78 #18372 üzenetére
Szia!
A napokban HD Tune és Hard Disk Sentinel nevű programokkal rommá teszteltem a két merevlemezemet.
A HDD-mnál 21 gyenge szektort érzékelt, az SSD-mnél 100%-os kondíciót mutat, mindenféle hiba nélkül.Ma reggel a Battle.Net-et próbáltam elindítani, azt írta, valami nem oké. A könyvtárszerkezetben ezt találtam:
[link]Ez a program az SSD-n található, aminek elvileg 100% a kondíciója, és a windowsos chkdsk sem érzékelt semmi hibát.
Akkor ez 100% alaplap, dobhatom ki?
-
Dantor
csendes tag
-
DigitXT
félisten
válasz
jacint78 #18351 üzenetére
Gondolom. Ha valaki vállalja, hogy ránéz, írjon rám privit, Bp-en elviszem neki.
Szerk a szerkre: egy FSP EP1500... Abban sem láttam felrobbant alkatrészt, de
azóta azt csinálja, hogy bekapcsol, majd pár másodperc múlva kattan egyet, és
kikapcsol. (Abban sem nagyon volt hűtés, mert a 4 centis ventit lekötöttem róla.)
Amíg nem volt döglött, addig is ritkán volt dolga, de az akksik már öregek benne,
így pl. többszáz watt terhelést (SLI) már nem tudott valami sokáig áthidalni. -
Apollo_21
addikt
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
jacint78 #18334 üzenetére
Előtét meg sönt, jah a nevükre emlékszem elektrotechnikából, de szerinted 20-25 év távlatából megtalálnám?
))
Amúgy mi lehet a legrosszabb ami a PG +5V-ra kötésével előfordulhat, ha a táp többi védelmi funkciója működik(vagy a nagyja ezeknek pont kiesik ezzel az áramkörrel?) Viszi magával a lapot meg a többit, ha esetleg vmi gebasz lesz, mert a PG híján nem áll le a gép?
Inkább maradna az, hogy vkivel javíttatnám: szóval PS223 cseréje arra a másikra, söntök összeforrasztása egyszer, meg esetleg ha gazdasági szempontból megéri még, akkor egy újrakondizás. Ez kb mennyi lenne?
(Még az is lehet, hogy egy ilyen nagygenerál után inkább ezt tartanám meg, és az FSP HEXA+ 400 lenne eladva - vagy az paramétereit tekintve sokkal jobb? (a tápról a kapcsoló nagyon hiányzik nekem)cinikus:azért előfordul ez amiatt is, hogy a kártya túl nagy áramot akar húzni a lapból. X58-as lapoknál, és több VGA-s rendszereknél elég gyakori volt ez anno, ezért adott ki pl EVGA később egy ilyen Power Boost nevű cuccot, amivel +12V-t lehetett küldeni a PCIe-re. Újabb lapokon van külön molex erre, de láttam már olyan megoldást is, hogy vki a 24tűs ATX power csatinál a lap aljára forrasztott egy molex csatit, hogy így adjon több áramot a 12V-os ágnak, és ne forduljon elő ilyesmi. Nálam is ilyen az X58-as lap csatija. Megtisztogattam, és perpill egy 60W-os 750Ti-t visz. Tervbe van véve az ATX csatlakozó cseréje, van 2 szaki is itt PH-n akitől kértem ajánlatot. 5ezer és új csati, vagy 3 és bontott. Vagy veszel egyet és elviszed a másodikhoz
Bár attól is függ, hogy merre laksz, egyik keletpest, másik délbuda alatti agglomeráció
-
didyman
őstag
válasz
jacint78 #18320 üzenetére
Off, néztem a ventivezérlőt, amit csináltál. Király. :-) Valahol tényleg röhejes, hogy mennyire buták az alaplapi megoldások, illetve mennyire pontatlanok és zavaróan szabályoznak még drága külsők is. Tipikus, amiről írsz. Tele van mindenféle szolgáltatással, fancy-ficsőrrel, de jól működni azt nem annyira tud. Én mondjuk még a tiédnél is egyszerűbben oldom meg, de nekem mindig valami egyedi megoldásom van az aktuális vas hűtésére és azt mindig egyszer kitalálom-előzőből átalakítom, aztán nem nyúlok hozzá évekig, úgyhogy nekem a kijelző és a forgóenkóder is sok, de amit kitaláltál az szerintem hiánypótló általános alkalmazásra.
-
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
jacint78 #18318 üzenetére
jó, hát gondolom ilyenkor az egész kis panelt célszerű/kényelmes cserélni, amint a PS223 van, nem?
amúgy rá tudok mérni közvetlenül a PGIN-re? most nézegetem a datasheetet -
kasza blanka
aktív tag
válasz
jacint78 #18307 üzenetére
értem én, csak azt nem, hogy akkor egyik lappal miért megy hibátlanul, a másik 3 meg miért nem, miközben a 12.24V ott figyel a sárga vezetéken, HDD pörög, tápventi pörög, mégsincs kép/POST
kapacitást sajna nem tudok mérni, nincs mivel. (és közben ezek mennek egy majd 15 éves, legendás Enermax táppal, amiben soha nem voltak kondik cserélve)na megyek aludni, jó éjt, vagy jó reggelt
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
jacint78 #18305 üzenetére
Most sincs, tegnap szedtem szét. És az Asus M4A785TD-V Evo + Phenom II X3/X4 10ből 10x elindult vele, miközben egy GA-880GMA UD3H ugyanazzal a két Phenommal nem. (se az Asrock X58+Xeon, se az Asus M2N + Athlon 6400+). Viszont úgy emlékszem, hogy anno, amíg ez utóbbi lapban egy Athlon 4400+ volt csak, azt elindította.(de erre nem esküszöm meg, már annyi táp van/volt itthon)
Amelyik lapokat nem indítja el, a tápventi ott is pörög, a lapon a standby led világít(amelyiken van), HDD felpörög, de a CPU venti nem indul el, és nem is POST-tol. Ha lehúzom a 4-es CPU power csatlakozót, és rámérek, akkor meg van rajta a 12V.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
jacint78 #18303 üzenetére
De ez magyarázná azt, hogy Asus M4A785TD-V Evo + Phenom II X4-gyel 100ból 100x elindul, a másik 3 alaplappal meg elindul a táp, világít a lapon a led(amelyiken van), de a CPU nem indul el, a ventije nem pörög fel. Rendszeresen szét volt szedve takarítás miatt, púpos kondi nincs, szóval max kiszáradás lehet.
Kicsit keresgéltem itt a topikban, és elég gyakori jelenség ez ezzel a táppal, de már 1-2 évesen, vagy akár újonnan is (ott meg ugye nem lehet szó a kiszáradásról). Ezért gondoltam arra, hogy vagy a fehér ág 14A-je nem elég a lapnak + HD2600 + HDD (bár ez nehezen hihető), mert a 15A-s sárga ág kizárólag a CPU 4-es tápcsatijára van rá kötve.Vagy amit korábban írt 04ahgy ilyen problémáat felvető kérdezőknek, hogy ennél a típusnál a PowerGood szokott meghibásodni. Mérjek rá menet közben multiméterrel?
-
laceb
tag
válasz
jacint78 #18255 üzenetére
A Gigabyte tápot rádugtam erre:
Asrock G41C-VS
Intel Core2 Quad Q8300
Sapphire HD 5670
Kingston 4GB 1333mhz ddr3
Prime95+Furmark=fél perc múlva leállt!Codegen 300w tápot pedig az én gépemre.Prime95+Furmark és meghalt a táp!
Úgyhogy most a Gigabyte lesz az intel gépben én meg megyek a "melyik tápegységet vegyem" topicba.
-
didyman
őstag
válasz
jacint78 #18231 üzenetére
Hááát, ja. Mondjuk a Zenben cserélni eléggé utálatos, mert annak a NYÁK-ja is eléggé gyenge, nem arra találták ki, hogy abban javítsanak. Sokáig bajos volt beszerezni, most van itthon vagy 20. És nem a Siti-féle "hamiskártyás", hanem eredeti Fairchild SG6520. Amúgy furcsa a dolog, mert a PWM vezérlő is egy eredetileg FAI propietary ML4800 "továbbgondolása" egy kvázi tökismeretlen gyártótól, meg a supervisor is dettó. Nem is igazán értem, hogy pont az FSP miért bízott meg két ilyen gyártó termékeiben (nyilván az ár miatt), bár a Champion félvezetői példásan jól működnek, azzal nem választottak rosszul, de a Siti az..
-
didyman
őstag
válasz
jacint78 #18227 üzenetére
Igen, a fenti hiba kapcsán az FSP-k mérlege elég rosszul áll. ;-) Aztán ott van a PS223-asok sorozatos baja, szóval a sorozattal én nem annyira példáloznék megbízhatóság kapcsán, a PNF/PNR maximum a készenléti kondikat szórta meg a DM311-et nagyritkán, aztán kiment a világból. Sajnos ugyanez a CM6800 köré épült első két generációról és a passzívokról nem mondható el ilyen általánosságban. Az meg, hogy egy FET megnyílik, az a legritkább esetben a táp, vagy a kapcsolás hibája, szinte mindig külső ok miatt teszi (kivéve azokat az FSP-ket
).
-
Smiley
addikt
válasz
jacint78 #18222 üzenetére
Gondolom az is vicces lehetett.
Azt tudtam, hogy csak matricazza, a belekkel mar annyira nem vagyok tisztaban... igazabol szazalekos aranyban nalam kimondottam jol teljesitenek, pedig nalunk ejjel-nappal mennek a gepek. Ha mar itt tartunk akkor mi tekintheto minosegi tapnak ebben a 15-30 ezres kategoriaban?
-
-
-
LordBiPi
csendes tag
-
Rison77
senior tag
válasz
jacint78 #18154 üzenetére
Megpróbálom kitakarítani a tápot, hátha, vagy szerzek egy másikat és megnézem avval. Szerinted már itt lenne az ideje, hogy menjen az a táp? Anno sokan ezt ajánlották ezért is esett rá a választás.
(#18151) hsz-ben kiszúrja a szemem a "pájafutása" szó, elnézést sok gondolat volt a fejemben és nem figyeltem
-
-
Rison77
senior tag
válasz
jacint78 #18149 üzenetére
Kb 3 éves táp, igazából egy i5 750, 7870 gépen kezdte a pájafutását, nem rég lettek beszerezeve az upgrade-ek. Körülbelül akkor kezdődtek ezek amikor megvolt az új lap, proci, ramok, a 7870-el simánt ment nem volt ilyen gondom, majd a 7870-et lecseréltem egy 270x-re akkor kizárólag játék betöltésnél kapcsolt ki konkrétan a heroes of the storm betöltésénél, majd újraindult, vissza akartam csatlakozni, és ugyanúgy újraindult 2-3x is, nem is próbáltam azóta. Kizárólag annál a játéknál. Ezután tegnap megjött a 970, beszereltem friss win reinstall, majd fallout 4 közben dobta el magát így, amit eddig nem csinált. Reggel így random rányomtam a windows élményindexre, majd a felénél szintén fogta magát és restartolt a gép.
-
-
didyman
őstag
válasz
jacint78 #18067 üzenetére
Nem sz@rja le, mert a lelkére kötöm, hogy szóljon, nem játék, ha zörög, mert olyankor lassul is, a hűtés elégtelenné válik. Rendszeresen karbantartott gépeknél sincs ezzel gond, ritkán cserélek ventit tápban. Laptopoknál van rosszabb arány, ott minden második-harmadik zörgős cserével oldódik meg, vagy azért, mert kopott, vagy azért, mert zárt a csésze és nem emelhető ki a forgórész.
-
-
copass
veterán
válasz
jacint78 #18013 üzenetére
nem akarom elkiabálni, de lehet mégis a táppal lesz valami, nem pedig az alaplappal vagy a vga-val.
eddig két 9800GT-vel próbáltam mindkettővel fagyott. most már egyre sűrűbben 5-30percenként vagy pl. elindult egy böngésző és már is fagyás.
most beraktam egy régi passzív 7600GS-t és 2 órája megy stabilan terhelve, böngészés, játék, cad.
semmi fagyás.
a másik gép is megy 2 órája a 9800GT-vel stabilan. -
didyman
őstag
válasz
jacint78 #18018 üzenetére
Általánosságban válaszoltam, nem a konkrét típusra. A hídban lévő PP csatolókondi, az érdekes dolog. Elvileg semmi akadálya, hogy az is valami ócska minőségű izé legyen és tönkremenjen olyan helyen, ahol jellemzően éri olyan dolog, ami árt is neki, gyakorlatilag meg talán jó, ha egy vagy két alkalommal cseréltem eddigi pályafutásom alatt. Y kondit sokkal többször kellett cseréljek. Fénycsőelőtétben, egyéb tápegységben is szoktam cserélni az impulzusüzemet rosszul tűrő kondikat, szükséges, de PC rápban nem igazán. A konkrét tápnál szintén nem túl gyakori vasmagrepedésre gyanakszom, ha ellátja a gépet hiba nélkül, akkor ez a szkunder oldali közös tekercs lehet talán, mert ha a primer puffer miatt izzad a PFC, vagy a főtrafó vasa megy el ennyire, akkor arról a PWM vezérlő hamar "tudni fog".
-
copass
veterán
válasz
jacint78 #17972 üzenetére
az a fő gondom, hogy instabil lett a masina és nekem melóznom kell vele, határidőre (mert ugye pont akkor xarja össze magát minden amikor a legjobban kellene).
amióta megvan (~2007) nem volt ilyen gondom vele, ezért gondolok az alaplapra.
most is megy reggel10 óta fagyás nélkül. beröffent, pár perc alatt lefagyott, reset és azóta megy. terhelve is... nem értem sehogysenemse. egy új deszka+proci+ram-ot nem hozzok ki 60k-alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Egyedi ékszerdobozka
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest