Hirdetés
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
Sziasztok!
Előre bocsájtom, kicsit világtalan vagyok még a vaku témában, szóval esélyes, hogy hülyeségeket kérdezek majd.
Szóval a bajom: rendeltem egy Yongnuo YN-565EX vakut a Nikon D3300-ra. A fényképezőm nem tudja a commander módot, így sajnos nem tudom villantással működésre bírni a rendszervakut, csak ha csatlakoztatva van a papucsra.
Milyen trigger jöhetne szóba, amivel ez megoldható lenne?
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
catroot
veterán
válasz randras_83 #6854 üzenetére
Ja, hogy ha vaku nélkül szeretném elsütni, akkor kellene tudnia a váznak a commander módot?
Egyébként nem kellene, hogy tudjon i-TTL-t a trigger. A YN RF 603 lehet jó is lenne.
-
catroot
veterán
válasz randras_83 #6827 üzenetére
Tegnap jött meg az 565. Néztem is a diffúzort, hogy most azt akkor hogyan kellene onnan kiszedni?
-
catroot
veterán
Na most másodjára szívok a Yongnuo 565-el.
4db Eneloop aksival használnám. Azért feltételesen, mert tegnap is ma is a bekapcsoláskor teljesen kuka a vaku. Egyszerűen nem kapcsol be.
Töltöttem az aksikon kb. 1 órát, aztán ment minden rendben. Ma este viszont megint nem reagál az vaku. Megint töltöm az aksikat (most már egész estére).
Most vagy az aksik voltak már merülve eleve (mondjuk papíron nem kellene merülteknek lenniük, de ki tudja meddig voltak a polcon), vagy a YN vaku eszi az aksikat kikapcsolva.
-
catroot
veterán
Komolyan mondom, hogy aki a Yongnuo vakunál a bounce card részét tervezte, annak eltörném a karját.
-
catroot
veterán
válasz randras_83 #6880 üzenetére
Hétvégén lőttem párat haver Canonjával, amin gyári rendszervaku volt. Amikor egyből kiszedtem abból majdnem elsírtam magam a boldogságtól.
-
catroot
veterán
Nekem is úton van egy. Csak visszaolvastam pár napja és más is panaszkodott erre, hogy nagyon nehéz kiszedni.
Aztán tényleg. De most néztem róla egy videót youtube-on. Ott a manus kb. két ujjal kihúzza a helyéről (ahogy mennie is kell), nekem meg úgy kell kiszerencsétlenkedni. Eddig kb. 3-4x sikerült.
Ja a videó alatt is írta más, hogy neki sem jön ki normálisan.
Mindegy, így is olcsóbb volt, mintha egy Nikont vettem volna. Ez - is -az ára a dolognak.
-
catroot
veterán
Na, eddig bírta a Yongnuo vakum. Már a zöld lámpa fogad bekapcsolás után. Bírt egy hetet.
-
-
catroot
veterán
Ugyanilyen Eneloopjaim vannak. Szombat este lettek feltöltve. Van még egy garnitúra Duracell is.
De az Eneloopot próbaképpen megint benne hagytam a vakuban egy napra és ma már be sem kapcsolt. A Duracell aksiktól már feléledt a vaku, de a pilot rész nem lett piros, maradt zöld.
A fiókban lévő alkáli elemekkel meg frankón ment a vaku.
-
catroot
veterán
Bocsánat a hülye kérdésért (sajna most nem vagyok otthon):
Tegnap óta boldog tulajdonosa vagyok egy Nikon D7100-nak. Mellette már használgattam egy YN 565ex vakut a D3300-al. Ugye a 3xxx csak vakuval tudja elvillantani a YN-t. A kérdésem az lenne, hogy mivel a D7100-ban van commander mód, így el tudom villantani majd vakut fény nélkül is?
Vagy a vakumhoz mindenképpen kell majd valami kioldó?
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
Az mennyire normális YN 565ex vakunál, hogy kb. 80 flash után (max teljesítményen) tűzforrók az aksik?
Ráadásul azóta az állapotjelző zöld marad. Hiába vettem ki az aksikat és tettem őket vissza. Persze hagytam, hogy kihüljenek.
Szerk: másik, friss aksival sem megy. Akkor ez kuka.
Hát nem sokáig bírta... Lehet spórolni a Nikonra akkor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mesterséges intelligencia topik
- Háztartási gépek
- Külpolitika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Filmvilág
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest