Hirdetés
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
j.bravo
üzenetére
Nekem már az is kérdés, hogy egyáltalán szükség van-e a folyamatos spektrumra. Még diák koromban játszottam izzólakkal festett izzókkal, és gyönyörűen ki tudtam keverni bármilyen színt.
A monitoron is amit most nézek csak három szín van, és a szememben keveredik ki a bármilyen szín. Nem tudom milyen széles egy-egy szín spektruma.
A digitális fényképezők szenzora is csak három színre érzékeny, mégis bármilyen színt le tudunk vele fotózni.
Azt is el tudom képzelni, hogy ha fognánk három lasert a lehető legkisebb sávszélességgel, akkor is látnánk vele minden színt.
Ennek valószínűleg az az oka, hogy a tárgyak nem laser fényt vernek vissza, vagyis nem egy frekvenciát, hanem pl. egy barna tárgy a vörösből is ver vissza meg a zöldből is, tehát a vörös laser és a zöld laser fényéből is, és a szemünkben a kettő keverékéből előáll a barna szín. Tehát nem kell barna laser.
Van zöld és piros ledes elemlámpám, és azzal világítva a szobában a saját színű tárgyak szinte fehérek, minél közelebb van a saját színhez egy tárgy színe annál világosabb, minél távolabb van annál sötétebb. Tehát eléggé keskeny sávban sugároznak, mégis a két fényt összeadva sárgának látszik, pedig a sárga szín frekvenciája nincs is benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- bambano: Bambanő háza tája
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Path of Exile 2
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest