Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
L_ajos
őstag
Szal, nézegettem és nem találtam semmit. Igen sokat maketteztem annó és elég jó kis gépeim voltak. Egy ideig igen komolyan belementem a dologba és minden vacak megvolt hogy profi legyek...
De ez nem jött össze. Világ életembe az orosz technika nyűgözött le és nem a nagy amerikai. Persze statisztikailag és ugye a háborus statisztika szerint is nem éppen az szovjet masinák arattak sikert de ez nem volt mindig igy
Bár a rakéta harcászaton lenne még mit javítani. A mai napog használatbanlévő K-13M tipusú levegő- levegő rakéta (sidewinder koppintás) a mai napig hadrendben van (MO-on is) és a hatékonysága csupán 8-15%Érdekes.
Akit érdekel ez a téma írjon bátran. Vitassuk meg e remek dolgokat és osszuk meg képeinket
Bővebben: link
Bővebben: linkPSN felhasználó: Foxxika | Samsung S20+ | Canon EOS 1300D Kit
-
BobChemistry
őstag
végre egy nekem való totyik...
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
_seth_
veterán
Mig 21-ben már ültem
Asszem a legalsó pont egy ilyen gép
-
L_ajos
őstag
És hogy csodálkozzunk kicsit : A szuezi válság idején az Iraki Légierő igen talpraesett módon oldotta meg a gépek elrelytését
-
zsiga667
addikt
Én vadászgépben ugyan még nem, de egy Blackhawkban már igen.
Tényleg jó a topic, UP-ot neki!
Szerk.: A legszebb orosz gép szvsz: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
L_ajos
őstag
Csak hogy örülj
-
L_ajos
őstag
És az én mindenkori személyes kedvencem:
Ez a MIG-23MF annyira szép hogy elcsöppenek tőle
És egy ilyenbe sikerült is ülnömIgaz hogy nem repült már de csodás élmény volt
-
L_ajos
őstag
Amugyan a makettezéshez egykis segítség
-
L_ajos
őstag
Nem B volt?
Nekem ugy rémlik...bár én akkor olvastam róla amikor már az első nagy modernizáláson túl volt és valami miatt kapta a B jelzőt (valszeg a B tipus cuccosait örökölve + kiegészítve) (Top Gup)
És itt a HAF következő csodája (bár nem osztom azt a véleményt hogy ezzel jobban járunk mint az Amerikai F-16A-kal) De az okosok ezt tudják
-
L_ajos
őstag
Nos igen
A SZU-27 egy igen nagy kuriózum a vadászrepülésben...bár számomra igen szomorú hogy az ebből továbbfejlesztett SZU-32 SZU-35-ös tipusok talonba vannak ill. minimális mennyiség készült és a kereslet is gyenge. Holott az egyik legjobb aerodinamikával megáldott sárkányszerkezetű gép. És az elektronika ill. fegyverzet stb. mind a kívánt szinten van..szalPSN felhasználó: Foxxika | Samsung S20+ | Canon EOS 1300D Kit
-
L_ajos
őstag
SZU-34
-
L_ajos
őstag
Egy újabb megnem valósult orosz terv a Mig-142-es. Annó mikor megépítették az első prototipust és elkezdték a berepülést már eltemették...Érdekes próbálkozás volt....
És tesség az RD-11-es hajtómű ami a MIG-21 igazi ereje a maga 8000fontos tolóerejével
-
L_ajos
őstag
Az oroszok válasza a Harrier-re
és müszerezetsége
És a Harrier:
Illetve egy befulladt újjabb project...
Jak-141
-
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a képeket inkább linkeljétek. Párszáz hozzászólás, aztán hamar néhány megára rúg az oldalon letölteni való képek mennyisége. Az eddigieket is átalakítottam linkké. Köszönöm a megértést,
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
L_ajos
őstag
válasz
parandroid #25 üzenetére
Köszi és igaz
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S20+ | Canon EOS 1300D Kit
-
L_ajos
őstag
Valaki amugy szokott makettezni ill. modellezni?
A TAmia makettekről milyen tapasztalatok vannak?Mert hallottam már olyat hogy a fröccsöntése elég sok kívánnivalót hagy magaután
Viszont nem a legdrágább..
-
Jégkokó
veterán
Régebben én is sokat foglalkoztam repülőgép modelekkel, de igazából talán eggyet sikerűlt igazán szépre megcsinálnom.
Egynek meg selejt volt a kialakítás és hiányzott róla a szárnyáról egy részahova ilyen tank izét kellettenni és késsel kellet kifaragnom.De a legjobban sikerült makettem egy terepsznű helikopter volt, pont eltaláltam a szineket, a zöld fényes volt és a sárga az meg fakó.De sajnos amikor hazajöttem a táborból , akkora valaki ügyesen széttörte a propelerét, és sajnos sehogy se sikerült jól megcsinálnom.Szerintem hiága a model márkája revel, sajnos azt kell , hogy mondjam, hogy sokkal nehezebb összerakni ezeket mint más olcsóbb társaikatA főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
L_ajos
őstag
Sajna nekemse. Nekem a legjobbansikerült alkotásom egy A-10 Tankvadász volt 1:48-as méretben
No azt már szépen fémmel kiegészítve, szórópisztollyal és egyébb kiegészítőkkel sikerült megalkotni ami még a mai napig megvan
Amugy nekem egy helikopterem voltegy MD-500as méghozzá egy motoros rendőrrel egy dobozban
Szép volt csak sajna egy pakolásnál összetört
-
L_ajos
őstag
Igazad van. Sajna vannak olyan márkák amiet a gyártó kissé túlbonyolít és a végső forma sem biztos hogy megfelelő lesz...nekem a maszkolás ill a krómozás megoldásának folyamatos hiánya nem teszik a makettek világában
-
Jégkokó
veterán
Jaja meg az hogy sok esetben nem is lehet jól megragasztani a króm részeket, hogy oda tapadjon.Nekem van is egy revel makett aotóm, és a tükrök 2 nap után letörtek pedig vigyáztam rá, annyira tartotta a ragasztás, de ezzel szemben van egy tamiya auto modellem amiröl szinte semmi nem hiányzik ugyan lyan mint az összeragasztás pillanatában
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
L_ajos
őstag
Egy ilyet énis bevállalnék
-
_seth_
veterán
Én szeretnék pár vadászgépet és bombázót összerkni persze vh2 de nincs időm, majd talán pár hónap múlva
-
L_ajos
őstag
Jah...hátom az ''általános'' makettek híve vagy és nem nagyon specializálódtál
De ez a jó..énis kipróbáltam egy McLaren F-1et annó de annyira nem sikerült hogy egy életre elvette a kedvem..igy marad a repülés
Amugy van egy drága ismerősöm (50éves) aki 20éve modelleket fabrikál otthon és a szabadba minden hétvégén röptet..hát nagyon nagy élmény az biztosMegkell élni!!!
-
L_ajos
őstag
Ajánlom a B-17, HE-111, JU-87, B-25, tipusokat
A HE-111 ill. B-17 már megfordult a kezemben 1:72es méretarányba..kb. 1 hónap volt mire elkészült de megérte. Helyi versenybe a 2ik lettem(kemény 1000 forintot kaptam a díj mellé
) Amugy az első egy ME-109es lett
-
_seth_
veterán
Mennyibe kerül egy B25-ös makett??? Nagyon nem vagyok otthon az árakban... Nem kell, hogy vmi csúcs márka legyen csak az lenne a cél, hogy a gépem fölé lelógatnék pár gépet damillal
-
L_ajos
őstag
Parancsolj
1:72-es méretbenHa jóltom lehet kapni 1:144-es méretben is de az abszolute nem éri meg
Túl kicsi, nagyon elveszik, nem részletes. EZ viszont nagyon profi és az ára is az elfogadható kategóriába van
-
Kain
senior tag
Jó topic!Jobbra fel!
Anno Kecelen volt egy halom orosz katonai jármű múzeumként kiállitva,sőt akármeikbe bemászhattál is,megvizslatható volt /T34,T55,egyéb más katonai járművek,lövegek,Mig-17 és Mig-21/.Ott simán beleszerettem az orosz gépekbe (is). -
L_ajos
őstag
-
crab
senior tag
igaz, hogy nem vadászgép, de szerintem belefér: Handley Page Victor Bővebben: link szvsz minden idők legszebb gépe, a sorban a következő a Lancer : Bővebben: link
-
ponti_ak
addikt
Régebben tesómmal összeraktunk párat.. az Italeri márka nagyon bejött akkoriban... mostanába' nemtom milyeneket csinálnak...
Ja, festékből meg Humbrol-t vettünk Bővebben: link, kb az volt akkor a csúcs (a magyar olajfestékek nem sokat értek, volt ami 1 hónap alatt beszáradt, stb), de szerintem most is ott van a toppon...
Volt vagy 150 Huf egy kis dobozzal ('92-'93 táján nagy pénz volt az!), szinte minden zsebpénzünk ráment, mire összeszedtünk egy gépre való (6-8 darabból álló) kollekciót..
Aztán pár éve az egész csomag festéket odaadtam az unokaöcsémnek. (a Humbrol-nak semmi baja nem volt - 10 év után!.. persze jól le volt zárva a dobozka teteje, de engem akkor is meglepett..)
Hahh, régi szép idők...
Egyébként Up, mert jó kis topik! -
ponti_ak
addikt
Ja, igen, volt pár vadászgép amit összepakoltunk, de nekem a kedvencem mindig is a Night Fox AH-6 helikopter marad Bővebben: link.
Tudjátok, amivel TC is nyomta a Magnum P.I.-ben, az Island hoppers piros-sárga-fekete színeiben. Bővebben: link
Amikor megkaptuk a dobozt, a hátuljára mindkét festés rá volt rajzolva, sokáig vacilláltunk, hogy melyik legyen, végül a terep-színű festés győzött, mert nem volt olyan sok piros és sárga színű festékre mani...
Akinek van kedve, itt keresgélhet a jobbnál jobb Italeri-makettek (makettokaz számomra örök kérdés marad már..
) között, fent van a legújabb katalógusuk is..: Bővebben: link.
Jó építgetést, sziasztok: ponti_ak
Ja, még valami: Pesten az általam ismert legnagyobb üzlet a 6. kerületben van, a Bajcsy-Zs úton, az Arany János utcai metrómegállónál. Vásároltam már tőlük, bátran ajánlom nektek is. -
L_ajos
őstag
AZ Italeri a mai napig nagyonjó fröccsöntéssel gyárt maketteket és igencsak megszorongatja a Revell minőségét bár felülmúlni nem igazán tudja
De a közepes árkategőri felé billenti a mérleg nyelvét
A Humbrol valóban az egyik legjobb olajfesték bár a szórópisztolyokat nagyon megválogatja mert képes hamar dermedni ami ugye a szórópisztoly ellensége
Köszi az uppotPSN felhasználó: Foxxika | Samsung S20+ | Canon EOS 1300D Kit
-
sharpapa
aktív tag
Én is modellezek, bár nem profi módon, ennyi van a polcomon(majd ha hazaérek rakok fel képet róla):
-B-25 Mitchel
-F-14 Tomcat
-F-18 Hornet
-Mig-21
-RAH-66 Comanche
-+1 Konténeres helikopter,fejből nem vágom a nevét.
Engem spec nem érdekel hogy ki gyártotta, hanem az amit tud, hogy néz ki, szal engem nem a gyártó érdekel. Kedvenc vadászgépeim a Tomcat, és a Mig-29, de a 2.vh-s gépek jbban érdekelnek, mert sztem nagyobb dolog géppuskával célozva szedni a másikat apránként, minthogy befogja a gép, azt megnyomom a gombot, kész."Mi a különbség köztem és Mark Zuckerberg közt? Én privát információkat adok vállalatokról nektek ingyen, és gazember vagyok. Zuckerberg a ti privát adataitokat adja vállalatoknak pénzért, és ő az Év Embere." (Julian Assange)
-
L_ajos
őstag
Nagyon szép ez a AH-6os
És van egy nagyontuti modellező és makettező bolt az Andrássy és a Csengeri sarkától 2háznyiraMost nyilt. Nagy választák, jó árak
Kiis néztem ott egy P-51D Mustangot 1:72es méretarányban (Revell)PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S20+ | Canon EOS 1300D Kit
-
L_ajos
őstag
Képek jöhetnek ezerrel
Amugy jók a kedvenceidA két nagy rivális
De igen a MIG-29 és a F-14 nagyonjó gép és nagyon szép is
Tessék: )
F-14 Tomcat
MIG-29 Fulcrum:
-
sharpapa
aktív tag
Várj amig hazaérek, most számtek óráról netezek.
"Mi a különbség köztem és Mark Zuckerberg közt? Én privát információkat adok vállalatokról nektek ingyen, és gazember vagyok. Zuckerberg a ti privát adataitokat adja vállalatoknak pénzért, és ő az Év Embere." (Julian Assange)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest