Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

Sziasztok.

Jelenleg jól üzemelnek a kábeleim, viszont kérdéssel fordulnék hozzátok.
    4k+HDR-es filmet nézek gépen, hálózaton NAS-ról jön nézek filmet Gigabiten.
    Asus AC87U-s routerem van, CAT6-os UTP kábeleim vannak, amivel elégedett vagyok, viszont gondolkodtam lecserélem S/FTP-s árnyékolt kábelekre, mert:
    - házimozi + TV-állvány mögött elég sok a kábelem
    - közelben futó villanyvezeték, elosztós, sok minden van a földön, melyet hétvégén kábelezek.

kb 2-3 méteres kábelekről lenne szó, amiket akarok venni, ennyi a max távolság ami kellene:
    TV(Gigabit), Házimozi(csak 100-as LAN-ja van), médialejátszó(Gigabit), Épített NAs @ Openmediavault (Gigabit)

pl.: ilyenekre gondoltam(Cat6 S/FTP 2m patch kábel) , csak másmilyen színben.

Ezek kb 1 kábel 1000FT, max 4k-ba lenne benne a 4 kábelek, viszont helyette minőségi, frankó kábeleket kapnék.

Netem 100-as, a mostani kábelek egyszerű UTP párszáz FT-os helyi számtechboltban kapott kábelek.
    Érdemes lenne váltanom?

Segítséget előre is köszi.

• stigma

addikt

válasz inf3rno #243 üzenetére

Köszi a választ, egy próbát szerintem megér.
    Ha nyerek vele valamit, akkor a topicba beírom a tapasztalatokat.

• stigma

addikt

válasz inf3rno #240 üzenetére

Amúgy kérdésem még az , hogy írtad hogy :
    ,,Nézd meg, hogy melyik kábelek futnak villany mellett,"

Igaz volt egyetemen villamossságtanom, de hagyjuk :DDD , 2 konnektorból sajnos 3 db hosszabbító az amit használok, azon a helyen ahol kábeleket akarok cserélni.
    képet nem lövök mert elég drasztikus a helyzet, de annyit biztos hogy:
    - 3 elosztó vele van kábellel + adatperrel
    2 routerem van dupla NAT-ot használok tehát 2 töltő + utp pach kábel(ek hegye)
    Erősítő kábelei +HDMI kábel melyen a hangot + képet küldöm ki
    IPTV-s box + telefnonos ajzat
    és még sorolhatnám is...

Lehet ezeket kellne szétodbom mert eléggé zajkeltőek, és utána kéne meglátogatnom a topic-ot.
    Ismerösöm aki elég durván ért a házimozihoz és ő egyben villamossági szakember ő is javasolta , hogy ez így nem igazűn kóser, ezt sajnos én is tudom.

Ezen kábelek ,,helyretételét" ha megoldottam, akkor lehet hozva minőségi javulást a mostan helyzet, ezzel képben vagyok.
    Viszont ha minimális ráfordítást (2-3 ezret) igényelne lecserélnem a patch kábeleket árnyékoltra akkor mondhatom hogy hosszútárvon megoldást jelent számomra?

• stigma

addikt

válasz inf3rno #240 üzenetére

Re. A mostani hangminőségben nincs probléma,csak gondoltam ha pár ezer FT-ból kicserélem a kábeleket és van egy kisebb minőségi javulás, akkor már megérte az egészet.

Pár hsz-el feljebb láttam kábelfutár webshop jó áron dologzik, vagy utánanézek mi az ami olcsó és jó lehet(akár külföld is, mert nekem nem sürgős)

Viszont az biztos hogy valami árnyékolt kábelt keressek. Legjobb megoldás a CAt7 lenne, mert az szálanként árnyékolt de annak még elég magas az ára illetve a 10Gbit/set-et természetesen nem használnám.

Segítséget és plusz infót köszönöm. :R

• stigma

addikt

Sziasztok!

Abban kérnéma segítségeteket, hogy adott egy elég zsúfolt, szoba, melyben elég kis helyen van összezsufolva a gépeim, kábeleim.
    Jelen esetben sima Patchkábelt használok CAt5e vagy CAt6-os gigabites kábelt a gépeimhez (Asztali gép,HTPC,TV)
    Mivel a TV-m + gépem+HTPC-m egy helyen van, gondolkodtam/utánaolvastam, hogy minsőégibb kábelekkel jobb hangzás hozható létre=> Gondolok itt arra, hogy a mostnai pacth káeleket kicserélném SFTP/SSFP kábelekre.

Érdemes lenne kicserélnem/lecserélnem? Max 5k-t szánnék rá, vagy kevesebbet, mert kb 3db 2 méteres + 1 db 3 méteres kellene nekem.

Ha igen, tudok nekem ajánlani, hol érdemes venni?

Ahogy néztem sokkal minpségibb egy fóliázott utp kábel mint egy ouritán Pach kábel.

Segítséget előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés