- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
inf3rno, Borzoló:
Köszönöm a válaszokat. Akkor a terv az lesz, hogy vásárolok jópár méter sftp falkábelt és a 230V kábelek dobozában fogom elvinni őket. Az sftp kábel végére valami speciális megoldással lehet csak csatlakozót tenni vagy sima rj45 fogó is megteszi?
Illetve mi a véleményetek arról, ha 5db sftp kábel fut majd a csatornában és a végpontokon ezek 5-5db fali csatlakozóban végződnek? Arra gondoltam, hogy a "szerverszoba" lenne a kiinduló pont ahol a switch (még nem tudom pontosan hol lesz a helye) utp esetleg ftp kábelekkel lenne bekötve a fali aljzathoz, ezután menne az sftp falkábel, majd újabb fali aljzat és ebbe utp/ftp kábellal csatlakozna a kliens.
A cél az lenne, hogy legyen lan csatlakozás 2db a távolabbi szobában, 1db az előszobában, 2db a közelebbi szobában.Valahogy így nézne ki a jelenlegi terv szerint:
switch =>
utp/ftp kábel (~2m) =>
fali csatlakozó =>
sftp falkábel (5m villanykábel mellett, 10m villanykábel mellett + 5m egyedül csatornában ) =>
fali csatlakozó =>
utp/ftp kábel (~2m) =>
kliens eszközökErről mi a véleményetek? Kivitelezhető panellakáson belül?
-
Yodafon
őstag
Adott egy újépítésű társasház a 9.kerben. A leírás szerint:
Telefon és TV csatlakozás
A lakások minden szobájában biztosított 1 db TV és 1 db telefon dugalj, amely
az elektromos kapcsolóhelyiségbe van vezetékelve. A szolgáltatók a kapcsolóhelyiségben
csatlakoztatják a megrendelt előfizetést.
Na most akkor a UPC-s arc mit fog csinálni? Valahol a lakáson kívül a folyosón lévő szekrényben fogja bekötni a routert és a lakásba már csak a két utp kábel jön be? Wifi hogy lesz ekkor? Vagy ő csak az utp-n internetet ad és nekem kell szétosztani a lakásban routerrel? Mivel a hálóban és a nappaliban is van utp aljzat akkor hogy fogja látni egymást a két "helyiség"? -
Wucky
senior tag
A digi nem adott sem modemet, sem routert. Sima csatlakozó doboz van betéve a falra. Abból jön a net. Kb 3 méterre van a lépcsőházban a nagy elosztó doboz, mert földszinten vagyunk. A lakásban 1 méter a kábel max. Tuti hogy a digi régi kábele a gond, mert kb 7 éve húzták be.
-
mirtill11
csendes tag
Köszönöm a választ. A modem képességei nem tudom milyenek, de a T-home elvileg 20 mb/s netet cseréltük, amin volt valami korlátozott gyorsítótár. (Stabil 16mb/s körül volt amit megkaptunk.) Nem lett olyan kiugróan gyorsabb netünk
, inkább csak a wifi, de vettem rutert, mert a t-home készülék ilyen kombinált modem volt.
Ezért vacillálok itt a vezetékeken. Azt tudom, hogy a ruterhez Cat 5e vezetéket használtak. Namármost, elképzelhető hogy a házba vezető fővezeték is ugyanilyen erősségű lehet. Én mindig próbálok gondolni a jövőre, ezért is nem értem, miért nem kötnek inkább erősebb vezetékekkel. (?)
Már eleve a ruterek is nagy fejtörést okoztak, mert nem igazán értek hozzájuk. 25e körül akartam rá költeni, és így találtam 3at, amiknek viszonylag jók voltak az értékelései:https://ipon.hu/shop/termek/tp-link-archer-c80-ac1900-wireless-mu-mimo-wi-fi-router/1812626
https://m.emag.hu/asus-ac65p-ac1750-gaming-wi-fi-router-dual-band-mu-mimo-usb-3-1-rt-ac65p/pd/D9QZZ1BBM/
https://m.emag.hu/d-link-exo-ac1900-mu-mimo-wi-fi-router-dir-878/pd/DTR5XHBBM/?ref=fav_pd-title
Az utolsó linkeset választottam, mert mittudom én miért.
A ruter úgy érkezett meg, hogy a doboz sérült volt, a tápegység pedig egyész oldalán karcos.
Hát nekem ez nagyon bonyolult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest