- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #457 üzenetére
Volt már másnak is hasonló 10 éve: [link]. Nála az IPv6-ot kellett kikapcsolni. Nem feltétlen korlátozva van a net, sőt szerintem valószínűbb, hogy hibás a router, vagy szűk keresztmetszet van a rendszerben mondjuk egy régi hálókártya driver vagy ilyesmi formájában. Nem hiszem, hogy a típustól okosabbak leszünk, de persze rá lehet arra is keresni, hátha van valami jellemző hibája.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #448 üzenetére
Netre szerintem csak akkor küldi ki, ha valami külső VPN-en vagy proxy-n keresztül csinálja. Egyébként ha saját külső IP-t lát a router, akkor vagy megoldja a helyi hálón vagy letiltja a kapcsolatot. Olvastam erről talán egy hónapja. [link]
Amúgy vannak olyan router-ek, amiknél wifi-re 300-at vagy 450-et írnak, kábelre meg csak 100-at, szóval nem biztos, hogy igaz, hogy kábelen gyorsabb. Tudni kéne hozzá a típust.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #446 üzenetére
-
pellesmartin
tag
válasz
Anonymus23 #450 üzenetére
Le 10mpbs,fel 1mbps..vidéki net.
Igen teljesen olyan,de be se volt dugva a WAN portba a net kábel mikor másodszorra próbáltam. -
pellesmartin
tag
válasz
Anonymus23 #448 üzenetére
Routerem 300mpbs TP-link,Netem 10mpbs kábeles, Wifi adapter 150mpbs,Ps-ben 100mpbs.
Most UTP-vel összedugtam a router 2 Lan portján keresztül,így is max 2mbps-al másol -
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #444 üzenetére
No akkor küldheted a nyereményt.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #442 üzenetére
Nézd meg cat6-al is, én kíváncsi vagyok. Arra tippelek, hogy valami a cat5e kábeleiddel nem stimmel.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #440 üzenetére
Hát lövésem sincs. Nem lehet, hogy mégiscsak számít a bekötés és a cat5 máshogy van kötve? Más tippem nincs, hacsak nem valami gagyi cat5e kábel és nem tudja ami rá van írva. Egyébként rövid távon természetes, hogy a cat5 is tud gigabitet.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #438 üzenetére
Úgy rémlik mindegy melyik amíg mindkét végét ugyanúgy csinálod. Azt hiszem nálam "A" szerint van kötve minden, de már nagyon régen csináltam. Ha van tesztered, akkor nézd meg, hogy nincs e benne szakadás, elvileg annak ki kéne jelezni. Ha nincs, akkor valamelyik router-el, modemmel, stb. lesz a gond, esetleg valami rendszer beállítással, driverrel.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #436 üzenetére
A 720p olyan 5Mbit körül van emlékeim szerint, nem para a 100 csak ha sok adatot akarsz mozgatni gyorsan.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Anonymus23 #434 üzenetére
Szerintem létezhet, bár gyanúsabb, hogy sima cat5.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mazda topik
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest