Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Euromail
aktív tag

-
Baryka007
addikt
Lefuttattam még egyszer más tuning beállításokkal a Benchmarkot... Sajnos az öreg HD 7970 ből nem tudok többet kisajtolni. Ha tovább tuningolom már negatív eredményben mutatkozik meg a tuning. Talán jobb proci kéne alá még nem I5 3470 akkor menne a 2000 pont. Sajnos nem értem el, akárhogyan is el akartam a bűvös kétezret

-
Euromail
aktív tag
válasz
üzenetére
Neked is Msi-d van látszik 57fok

Hát azóta körbejártam a témát de köszi a helpet.
Nekem nv karim van itt valami újabb gpu boost óta le van blokkolva a dolog most már keményen mert régebbinél gtx 7xx még volt akár 1.300V is de most változtattak.
1.093-ra van limitálva (1060-nál az összes) biztonsági megoldásként de a lényeg nincs fesz emelés valójában.Bár szerintem inkább* csak annak vették elejét hogy ne lehessen igazán tuningolni mert ha nincs áram többlet nincs teljesítmény többlet se és amennyit adnak gyárilag 3-4fps az a boost miatt van kb +0.050V ami 3-4 fps.
(*sokan tönkre vágták ez is igaz sajnos)Szóval a régi +10%-os vagy akár több retro tuningolást (1.200-1.300V) megszüntették.
Mondjuk ezt a gpu boost nevü dolgot elég rég bevezették gtx 6xx széria és elismerem lenne értelme mert a hőfokkal arányosan engedi csak a tuning-ot.
Mondjuk max 75fok ami a széleken már 85 az meg az a határ ami még biztonságos a forrasztásoknak meg Vramoknak..
De most már nem erről van szó
hogy óvni akarják a kártyát mert látni a hőfokon hogy legtöbbször 50 körüli.Gtx560ti-m re szereztem egy jó hűtést (Thermaltake) mert a gyári nem ért semmit az alap hűtő 72-4 fokon volt ezzel meg az alap volt 60-64 és tuningolva is jól bírta 75fok körül volt kb +10%többlet fps-em.
Most onnan jött az egész hogy ha ennyire hűvös ez a kártya akkor igazán meg sincs hajtva mert 60 fok alatt van. Szóval bírna kicsit többet de nem lehet feszelni rendesen, mert maxon (100% core voltage, power limit 108%, temp limit 92 ) is csak 1.093V amit lehet elérni szóval bőven 1.100V alatt hagyták.
-
törölt tag
válasz
Euromail
üzenetére
Küldöm a képen jelölve:
Viszont figyelmeztetlek előre, ahol már feszt kell emelni GPU esetében, ott a tartalék +50-100MHz már nem ér annyit a hőtermelés és fogyasztás kiugrása miatt, hogy megérje azon 24/7-ben használni a kártyát.
Talán 2-3 fps gyorsulást hozna, de ellenben majdnem dupla annyi fogyasztást, és kb +10-15 fokot is akár.
Bár mivel MSI Gaming X 470-es kártyáról van szó, alapfeszen kemény benchmarkok alatt 57 fokig megy fel max, játékokban ez inkább 52-55 fok közti hőmérséklet. Ha nagyon csekély feszültségemeléssel el tudnám érni az 1400-1420MHz körüli órajelet akkor megérne egy próbát akár.
Nekem a GPU-Z alapfeszre 1.05-1.0625mV közti feszültséget ír ki terhelésnél.
Neked milyen kártyád van? 470 vagy 480-as? GPU-Z-ben nézd meg mennyi terhelés alatt a feszültség. Ehhez a sensor menüpontba be kell menj és nyitva hagyod az ablakát miközben játszol, majd ALT+TAB után meg tudod nézni, hogy mennyi volt a max terhelés játékban előtte pár percig.A Power Limitet viszont nem tudom hogyan lehet kitolni Afterburnerben. Egyes kártyáknál szépen ki lehet tolni, 470-480-asoknál is, viszont nálam ilyen nem jelenik meg a programban.
-
Euromail
aktív tag
válasz
üzenetére
Hogy lehet a feszt emelni afterburnerrel?
Már ha így felmerült az alapfesz-en bennem a kérdés.
Mert próbáltam mindenféle trükköt de semmi hatás. (ini. file átírás stb.. mókolás youtube videó alapján)1.1-1.2-őn kipróbálnám mert jó a hűtése max 70fok-ig(Most max csak 59-60
) mert úgy érzem van benne még tartalék csak ugye több áramot sehogy nem vesz fel. -
Joshi
titán
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
980 Ti az a 980.
Az 1070 esetén órajel az ami magasabb több ha az értékeket avagy paramétereket figyelembe vesszük a két kártyánál. A referencia 980 Ti-t lehagyja természetesen már egy referencia 1070 is, de egy egyedi hűtős 980 Ti-t amit tuningol az ember (1400Mhz és felette) már az 1070 felett van.
Én is nézegettem a 980 Ti-ket, de többet fogyaszt és így melegebb mint egy 1070.
Plusz a ház, a házat szellőztető ventilátorok és a táp az amit cserélnem kellett volna ha mégis 980 Ti mellett teszem el a voksomat. Ezeket meg most nem akartam cserélni az odébb van még. -
arn
félisten
asszonynak is ez tetszik?

-
Baryka007
addikt
válasz
üzenetére
Racionális gondolkodással, úgy vélem nem fog. Az AMD a pénzeit a CPU részlegre mozgósította. Aminek érezzük is jótékony hatását. Ugyanis valljuk be a Ryzen jól sikerült CPU család már most !
És azt is vegyük figyelembe. Hogy egy AMD nem fog tudni egyidejűleg egy nVidiával és Intellel és felvett kesztyűvel harcolni. Bár reménykedem a VEGA ban... És talán ha nagyon optimalista nézetre váltok racionálisból. Akkor mondhatnám azt is, hogy RX 490 is csak azért nem volt. Mert a meglepetést az RX 5XX szériára tartogatja az AMD ( persze ez már túl van az optimalistaságon már már szinte mese habbal ) De a remény hal meg utoljára. Az utolsó jó AMD kártya úgy vélem az R9 290 volt és a párja X betűvel a végén. Az RX 500 ra ha nem is, de a 600 ra összefogja szedni magát az AMD ezt már racionálisan is kilehet jelenteni. Különféle spekulációs utakat bejárva. (Persze az ellentétét is) szubjektív dolog. Ahogyan relatív, az is hogy melyik kártya mennyire erős.
-
Puma K
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Az a 1080 inkább 1070.
Azért nem olyan meglepő, hogy a 980 Ti erősebb:
980 Ti vs 1070
2,816 vs 1,920 : +896-tal több CUDA mag
384Bit vs 256Bit : +128Bit-tel gyorsabb VRAM BUS
176 vs 120 : +56-tal több textúrázó egység
96 vs 64 : +32-vel több ROP egységTitan X - Titan
980 Ti - 1080 Ti
980 - 1080
970 - 1070 -
BITBOYS
addikt
Nyomtam egy újabb tesztet 1100/1600 beállításokkal

-
-
Euromail
aktív tag
Ha ez valami játék lenne hát akkor csak 1080-on menne rendesen

-
-
KveZ
tag
Kipróbáltam a két kártyát mit tud.
Mind 2 kártya alapból azonos tudású. A kis eltérés, csak a hőmérséklet miatt lett.
Tuningnál már más a helyzet!
A Samsung VRAM sokkal jobban bírja, és a mag is jobban húzható, mint, ha több TDP-t engedne. Mind 2 kártyán ugyan az a BIOS.Micron 2033/8400 MHz környékén érzi jól magát.
Samsung 2127/8900 MHz-val sem produkál képhibákat.
Micron új kártya, így az előzményekre sem lehet fogni.Kép azért nincs, mert 3860-ig egyikkel sem jutottam.
-
TTomax
félisten
válasz
Baryka007
üzenetére
Micsoda urban legendákat kreálsz te itt.... nem volt védelem a GTX590... de volt szoftveres...meg volt egy rossz driver hozzá,ennyi a történet,szerencsére garaniában cserélik/ték.Az AMD PowerTune meg a megváltás volt,azért nem kelnek fel a mai napig a radeonok alvó modból.... Crossfire esetén meg még elönyösebb volt,tudom nert 7990em,volt is vele bug rendesen.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Baryka007
üzenetére
A linkelt techpowerup-os GTX 590 tesztnél látszik, hogy hol az egyik hol a kártya másik teljesít jobban más-más játékokban, és így jött ki, hogy összességében a GTX590 jött ki győztesül.
AMD85 cikkei és hírei "szuperek" és vicces dolgokat tud írni... síró AMD tulajok újításokért

A témát nem folytatnám tovább ha nem muszáj.
-
Baryka007
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ez nincs messze a gyári állapotokban lévő 7970 től

Puma K: A GTX 595 (nagyjából spekulált fogyasztására értettem a 400 wattot )
És a GTX 590 egyébként a legtöbb mérést figyelembe véve gyengébb volt a HD 6990 től
"A GeForce GTX 590 teljesítménye tesztünk alapján ugyan elmarad a Radeon HD 6990-től"
Valamint
Az AMD a kijelentés hatására még március végén kihívta a konkurens gyártót egy nyílt versenyre, melyben végleg eldőlhetett volna a korona sorsa, de erre a felhívásra az NVIDIA inkább nem reagált semmit.
Valahol még olvastam azt is, egyébként. Hogy attól függően hogy milyen programokkal mérted le a két kártyát attól függően változott hogy az AMD vagy az nVidia jött -e ki győztesül... De a se nem zöld vagy piros oldali programokkal mért tesztekben egyértelmű AMD fölény volt. Ezt sajnos nem tudom belinkelni ezt nem tudom már hol olvastam.
Abban viszont igazad volt, hogy az 595 öt sohasem adták ki. Én sem adtam volna ki, ha még az 590 is sorra füstölt el. Mert nem volt benne semmilyen védelem ellentétben az AMD PowerTunejával.
-
V!ck
senior tag
válasz
Baryka007
üzenetére
Igen, ennyire. A Vega lesz majd, amivel valamennyire felzárkózik majd, a kérdés hogy mennyire. Ez csak egy RX480, nem lehet tőle csodát várni, kb GTX 1060 kategória, mondjuk ahogy nézem, ebben a tesztben az RX480 hangyaf*sznyit erősebb. Ha jól tudom egy Fury X tud kb 3500 pontot.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Baryka007
üzenetére
A pontosság kedvéért

"extreme 1080p ben pedig 3300 at kér az unigine heaven 2"
Nem létezik jelenleg az általad leírt "unigine heaven 2" benchmark.
Ezek az aktuálisan elérhető benchmarkok Unigine-éktől:
"Sajnos pont az nVidia GTX 590 és GTX 595 ös széria jut eszembe"
A GTX 590 egy típus volt az adott szérián belül ami pedig a GeForce 500 családot jelentette.
Az Nvidia GTX 595 sosem jelent meg: [link]
Az EVGA anno a 2011-gyes CES-re vitte ki bemutatni, de boltban kapható termék nem lett belőle.
"Amikor az nVidia kapálózott hogy a HD 6990 et legyűrjék"
Anno SLI-ben azaz 2db GTX 580 lenyomta a HD 6990 és HD 6970 CF-et is.
A GTX 590-nek is sikerült ez összességében odatennie magát: [link]GTX 590 et 400 wattos fogyasztással
A fogyasztása nem volt 400W: [link]
-
Baryka007
addikt
válasz
jacint78
üzenetére
Igen, az RX 580 biztosan... De van némi reménységem az RX 590 be, hogy valami új GPU lesz ( Már ha lesz RX 590 ... )
Sajnos pont az nVidia GTX 590 és GTX 595 ös széria jut eszembe... Amikor az nVidia kapálózott hogy a HD 6990 et legyűrjék... Hardverhibás, védelem nélküli GTX 590 et 400 wattos fogyasztással 595 öt gyártottak stb... De sehogyan sem sikerült a HD 6990 et legyűrni...
Most úgy néz ki, hogy a kapálózást leszámítva. De hasonló helyzetben van az AMD

-
Baryka007
addikt
válasz
üzenetére
Az utolsó előtti normális "AMD" szériának tartom a HD 7xxx sorozatot... aminek ugye királya volt a 7970 mai napig szépen muszikálnak... Csak kifogyott a vramból... 3072 van benne extreme 1080p ben pedig 3300 at kér az unigine heaven 2...
a 6gb os ( ritka ) 7970 talán elérné az RX 470 szintjét... Mert ha azt nézem, a GPU-n belül nagyon sok minden van azonos szinten... Sőt a 7970 memória sávszélessége nagyobb is... az RX 470 úgy vélem (de ez saját vélemény) csak a saját magasabb clock speedje miatt erősebb. Egyébként a tesztemben 925 @ 1125 és 1375 @ 1500 on ment a 7970 esem... Még feszültség emelés nélkül. Szóval bírná még... A régi unigine heavenbe 1250 en és 1600 on lement. De nem akartam szegényt nyúzni, mert kapott az élettől eleget így is
Remélem az RX 5xx széria vissza hozza az AMD be vetett hitemet !
Bár úgy néz ki, az AMD nek sok a CPU meg GPU oldalon is királynak lenn, egyszerre csak az egyik megy 
-
norbert1998
nagyúr
Üdv
2500K @5.1GHz ((Macho 120-al hűtve
)
R9 290 @1103/1345 MHz
(8 GB DDR3 9-10-9-27@1866; AsRock Z77 Ext. 4)
Ha a proci daily-n(4.2) van, a VGA meg stock, 2591-et kapok.
-
arn
félisten
-
Euromail
aktív tag
válasz
üzenetére
Ez így van hála a jó istennek
Még működik a trükk idáig nem fogta meg semmi a videókártyámat még minden szépen fut.Az ultrát vagy hípert csak az 1080 szintje viszi ami ha olyan lesz mint a 980 volt hogy két évig is elvan akkor megéri 140.000ft-ért beszerezni. (Mert utánna is ellehet adni jó áron és cserélni de egy 1060 már nem ilyen érték álló sajna de elkérik az árát 76-100.000ft-ig.)
-
törölt tag
Simán el lehet gémerkedni RX470/480-as kártyákkal is. Ultrán is viszi szépen a játékokat, bár pl. Far Cry Primalben sokszor 40-50 közé megy az fps. Viszont a mai játékokban a Very High, sőt még a High és Ultra között sincs szemmel látható különbség bárhogyan is nézem...

Ha kell a stabil 60+ fps simán ultra előtti szintre kell állítani grafikát, és közben szemmel látható romlás meg nem lesz.

-
BITBOYS
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nagyon nem, meg nem is vagyok gémer
Nekem tökéletesen megfelel ez a kártya, max procit cserélek majd. -
törölt tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Jól mondod,
az RX470 és 480 között szinte 0 különbség van. Ami RX470-en köhög RX480-on is fog.
Sajnos az AMD kicsit le van maradva, de bízzunk benne ha kijön a VEGA, az már hozni fogja legalább a 1070-es GTX szintjét. -
kriszpontaz
veterán
Pont azért érdekes ez, mert a jelek szerint nem éri meg RX480-ra cserélni, mert nem ad annyit amennyivel rá kellene fizetni. Azért várok, mert jelenleg az árkülönbözet nem ad annyi plusz teljesítményt mint várná az ember, még Nvidia oldalon sem. Kivárok még minimum 1-2 generációt hogy legyen értelme cserélni.
-
Euromail
aktív tag

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hogy óvni akarják a kártyát mert látni a hőfokon hogy legtöbbször 50 körüli.