- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz elfelejtette #34 üzenetére
Igen. Köszönöm.
A keveredés abból adódott, hogy próbáltam rájönni melyik Note-ra gondolt hankock fórumtárs, amikor toll nélküli Samsung Note-t említett.
Nem sikerült. Remélem válaszol , mert most már kíváncsi vagyok. -
elfelejtette
veterán
Szerintem [link] ezt a cikket akartad linkelni, itt hangzott el az idézett szöveg.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Graphics
Jómunkásember
Persze, hogy szerepet játszott a Foldable megjelenése.
Összeolvadt a Note és az Ultra vonal, megtartva mindkettő előnyös tulajdonságait.
De alapvetően a Note széria eladása kevesebb lett, főleg amikor a Fold is megjelent.
De hogy emellett esetleg több piaci szereplő mekkora számban hozott-vitt vevőket, az már csak tippmix.
De: Nem egy más középkategóriás kínai brand Note elnevezése csökkent a Samsung eladása, ez kissé nekem irreleváns lenne.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Ricardo
titán
válasz AliceWake #29 üzenetére
Abszolút nem örökérvényű. Csak jól mutatja mennyire megelőzte a korát.
Graphics
"Mert a legtöbb helyen az eladások visszaesésével és az S széria előrébbtolásával magyarázták..."Annyira visszaestek az eladások, hogy maga a Note széria változatalnul (nagy méret, ceruza) ment tovább, csak a neve változott ultrára. Ha nem lett volna sikere a szériának, változtattak volna rajta, vagy megszüntetik.
Berakták az S családba, de azon belül megkülönböztették, tehát tulajdonképpen maradt külön vonal más néven.
Ebben szerintem szerepet játszott a hajlítható vonal megjelenése is. Így nem oszlott sok részre a felső kategória. S család a hagyományos felső kategória, Z a hajlítható.
Bár ezek részemről tippek.
Amennyire tudom, hivatalos indoklás nem volt. Pletykák voltak, de az eladáok csökkenése vonal szerintem nem logikus, mert me, megszűnt, csak nevet váltott.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
És ezért engedte el a Samsung a megnevezést?
De ezt írták-mondták valahol? Mert a legtöbb helyen az eladások visszaesésével és az S széria előrébbtolásával magyarázták...
Én semmi olyat nem olvastam, hogy azért nem lesz több Note, mert valahol Kínafalván 10 éve Note néven hoztak ki mobilokat..?
"A dél-koreai ETNews értesülései szerint a Samsung egyáltalán nem tervez 2022-ben a Note szériával, méghozzá a hajtogatható modellek miatt. Ez logikus lépésnek tűnik, ha megnézzük a statisztikákat: a Galaxy Note10 és a Note20 telefonokból 12,7 és 9,7 millió darab kelt el 2019 és 2020 folyamán, míg a Galaxy Z Fold foldable modellből egyedül 13 millió. Így ha a Samsung a Note eladások csökkenésével szemben a hajtogatható darabok iránti keresletnövekedést veszi figyelembe, teljesen értelmes dolog lenne a Note-ot a Flip és a Fold sorozattal helyettesíteni."
Iparági "pletykák" alapján az eladások miatt és az új termékkategóriából több pénzt kereshet a cég elsődlegesebb ok volt.
Szóval nem gondolom, hogy akár egy Redmi Note középkategóriás szereplése "döntötte" volna meg a 2 kategóriával fentebb lévő telefon eladásait. ( 10 év... )
Egyszerűen házon belül nagyobb profitot találtak, és ezek a cégek nem jótékonysági intézmények, mindegyik profitot akar.
Jók a S Pen-es dolgok, de láthatóan nem erőltették magukat tovább ezzel, találtak jobb eredményt hozo terméket, és egyszerűen betették az Ultra szériába ezt a tudást.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Ricardo
titán
A Note széria az első galaxy Note készülékkel indult.
Jócskán megelőzte a korát. Röhögtek rajta sokan, hogy egy ekkorea kezelhetetlen tepsi mekkora baromság.
Még itt is [link]"Mindezt azonban egy olyan méretben tették meg, amit nem tudunk értelmezni, egyszerűen nem látjuk azt, hogy kinek lenne szüksége Galaxy Note-ra, mely okostelefonnak egyértelműen nagy, táblagépnek pedig túlságosan kicsi, egy Galaxy S II vagy netán egy iPhone 4(S) birtokában alig nyújt pluszt az, hogy egy kicsit nagyobb kijelzővel dolgozhatunk. Annyi pluszt legalábbis nem nyújt, mint egy 10 hüvelyk körüli táblagép, viszont 170 000 forintot kiadni egy harmadik eszközért viszonylag kevesen tudnak, és aki tud is, annak sem valószínű, hogy érdemes. Egy jegyzettömbért ez leírhatatlanul sok pénz lenne még akkor is, ha a Galaxy Note használható lenne jegyzettömbként, de nem használható, mert az S Pen nevén röhögünk, a készülék fenekéből nem bírjuk kihúzni, ha pedig rajzolunk vele, máshol érzékel, mint a hegye. A cucc összességében ettől függetlenül egy piece of art, kiválóan meg van csinálva. Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük."
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
hankock
tag
Mitől lesz note a NOTE?
Melyik volt A NOTE?Csak nehogy a stylus-t írjátok, mert a SAMU-nak is volt stylus nélküli NOTE-ja.
[ Szerkesztve ]
-
GeoJoe
senior tag
Egy Note széria van, a Samsungé. Ami ugye már nincs...
Ezek miért ezt a nevet kapták? Mert nagyok? Ne vicceljünk már -
félisten
De jó, ilyen még nincs a piacon ... várjunk csak
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
janeszgol
félisten
válasz Victoryus94 #18 üzenetére
Az egyik legkényelmesebb telefon nekem a Xiaomi 12 (152.7 x 69.9 mm).
De az iPhone alapmodellnek is jó a mérete. De ha tényleg kényelmes telefonról van szó, akkor iPhone 12/13 Mini, Samsung Galaxy A40. (Az A41 már csak kényelmes, nem abszolút kényelmes.) -
Victoryus94
őstag
válasz elfelejtette #9 üzenetére
Én elindultam visszafelé.
6.67"-ről 6.36"-ra költözés óta 1x sem ejtettem el a telefonom, míg előtte hetente megesett.
Sokkal kényelmesebb, és sokkal jobban szeretem is (mondjuk ehhez köze van, hogy az előző lekerekített kijelzőjét nem szerettem meg).
Az igaz hogy játék-média fogyasztás szempontjából hátrány a kisebb kiejlző, de arra lehet venni akár 10-12"-os tabletet is. Erre szerintem feleseges 7-8 colos téglát cipelni.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Ahelyett, hogy egy komolyabb Snapdragon 6 gen 1 -> 7s Gen2-nél SoC-ot tettek volna a Realme 12 Pro+ba.
Kb összejátszanak a Xiaomival, ott is csak Snapdragon 7s Gen2-t kap a Redmi Note 13 Pro. -
elfelejtette
veterán
Nekem az ideális telefonom az LG Q6 volt, 18:9-es képaránnyal. 142 x 69 mm volt a készülékház mérete, a kijelző alatt-fölött volt még 9-9 mm, így egy kezes használatnál az alul lévő navigációs gombokat is el lehetett érni rendesen, és a kijelző tetejét is.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
prolad
addikt
5.5 milyen képaránnyal? Pl a 16:9-et (ami elég kommersz réteg volt régen) 18:9-nél 6 hüvelykes kijelző váltotta kb azonos méretben, kb azonos szélesség és egy kicsit nagyobb magasság amit a vékonyabb alsó-felső kávával kompenzáltak. A ma népszerűbb 20:9-re ez kb 6.5 hüvelyk lehet. A magasság nőtt, de túl keskeny.
Kevés a kis kijelzős mobil, de pont annyira kevés a nagy is. Ami 85-90mm széles (és tényleg kijelző tölti ki, nem a nagy kávák miatt akkora).Alternatíva mindkettőre a hajlítható mobil, még ha drágán is. Fold 5 összecsukva egykezes minitelefon, kinyitva elég korrekt méret.
-
-
D@niel
addikt
+1,5
7-7,1 colos vasat várok évek óta.『 poco f4_𝔼𝕧𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕏 v10.2 』
-
veterán
8" tableteket szerintem most is lehet venni 4G/5G modemmel, és akkor meg is érkeztünk
-
Teo.
aktív tag
+1
Nekem is volt. Nagyon szeredtem. Én is várom.
Szinte hihetetlen,hogy milyen hamar megszoktam az egykezes gépelést.
Sajnon nagyon gyorsan merült nállam, de nagyon jó volt.5110\3410\OT565\6600\6630\5800\N97mini\710\N93\625\640\1020. 3S\Note4\Note5\Mate20\Mate20X⁵G. 13ProMax - ThinkPadT500\T520
-
elfelejtette
veterán
Nagyon sokan várják a Mate 20X (7,2") utódját, legalább ugyanakkora, vagy akár még nagyobb méretben.
-
elfelejtette
veterán
Utoljára a Redmi 6 (5,45") - Redmi Note 6 Pro (6,26") idején volt számottevő különbség a két széria között, a Redmi 7 (6,26") - Redmi Note 7 (6,3") óra már nem csak a Note, hanem a "sima" modell is tepsi, kb. 0,1" a méretbeli különbség közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz elfelejtette #3 üzenetére
Redmi 12 6,79"
Redmi Note 12 6,67"
...
-
prolad
addikt
Ha már note, jöhetnének nagy kijelzős mobilokkal, nem az átlag mérettel.
-
elfelejtette
veterán
Még jó, hogy anno a Xiaomi azért hozta létre a Note szériát, hogy a tepsiket meg lehessen különböztetni a használható méretű modellektől...
-
Drughi
addikt
Mint egy falat kenyér....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Vallás
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- RAM topik
- Titokban követhette a vásárlóit az Amazon
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro / 64GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / Rossz FaceID (270)
- Hibátlan Iphone 13 128 GB Éjfekete Kártyafüggetlen Okostelefon 100%-os akkumulátor
- iPhone 16 Pro Max/Platinum/256GB/Voda! 14 ciklus!!!CSERE/BESZÁMÍT-OK!
- IPhone 14 Pro max 128GB gyári független megkímélt akku 95%!!! 12 hónap szavatosság
- 3 hetes iPhone 15 black 256GB független új állapot, 3 év garival
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest