- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #155 üzenetére
Elolvastam. Mindet. Az elején még azt hittem, hogy ez valamiféle költői túlzás részedről, de akkor ezek szerint nem. Te tényleg ebben hiszel: az ukránok simán szétvernék az oroszokat csak nem kapnak elég fegyvert az usától hozzá. Pont.
Akkor én itt végeztem is, megyek vissza kommerszantot olvasni meg kung-fu filmeket nézni.
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #146 üzenetére
Rossz a példa, rossz a következtés.
Sem Irak sem Afganisztán nem volt igazi ellenfele a nyugatnak. Tevebaszó hadzsikat bombáztak akiknek - jó esetben - AK-47 volt a kezükben. Kína vagy az oroszok más liga. Nem véletlenül van a vicc: “Miért bombázták szét Irakot? Mert azt hittük, hogy tömegpusztító fegyvereik vannak. És akkor miért nem bombázzák szét az oroszokat? Mert nekik tényleg vannak…”
-
paljani
aktív tag
válasz
Busterftw #144 üzenetére
Jogos, de ezek otthoni barkács eszközök voltak a tevebaszó hadzsiktól. Teljesen igaz a mondás, hogy a mennyiség önmagában minőség. Szóval szinte teljesen mindegy mive próbálod elfogni őket, ha több jön egyszerre mint amennyit el tudsz kapni, akkor faszra leszel húzva. Ez ilyen egyszerű, felesleges túlnagyarázni.
A háborúkat továbbra sem “technológiai előnnyel” vivják a csatatereken, nem beszélve a magas minőségű eszközök milliós (dollárban!) áráról. Értsd baszhatod a 30-40 darab hypermodern patriot rakétád (darabja 4.1 millió dollár!) ha másik oldalon töredékárú dongfeng-eket kell hatástalanítani velük, ráadásul 1:5 vagy még rosszabb arányban (és akkor a rajban százával-ezrével indított drónokról (swarm) nem is beszélek). Szarrá leszel lőve. Ezt kéne már megérteni, hogy nem 3 nm-en gyártott csúcstechnológiás Apple M3 Pro chipekkel dobálják az ellenfelet a fronton. De mintha a falnak beszélnék: “deakkorsetudnakpartraszállni”. Ja… nem tudnak. -
paljani
aktív tag
válasz
Busterftw #136 üzenetére
Hol épülnek a gyárak? Én 1 darab arizóniai TSMC gyár építéséről olvastam, ami 2 éve 2 év múlva termel majd (latest 2025) és 4-5x drágábban épül mint Tajvanban és legalább 50%-al drágábban termel majd továbbá képzett munkaerőt is Tajvanról kell hozni hozzá.
Ez a fényességes nyugat nagy technológiai előnye...
(A hamász otthon készített rakétákkal túlterhelte a vaskupolát.. majd pont a kínaiaknak lesz problémájuk ugyanezzel tajvanon... emiatt nem fognak nyugtalanul aludni.)
-
paljani
aktív tag
válasz
Busterftw #135 üzenetére
Te is beleragadtál ebbe a Code Name: Overlord-os fasságba? Egyrészt simán partra tudnak szállni ha akarnak (eszközt meg majd teremtenek maguknak) másrészt a létező legrosszabb megoldás (önmagában, minden nélkül menni előre) kivitelezési nehézségeit ecseteled te is. Engedd el...
-
paljani
aktív tag
Köszönöm, jót nevettem!
Sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy ma megtudom egy random fotelharczostól, hogy Ukrajna össznépi (haditechnikai) támogatása kevesebb mint egy amerikai dandáré a ~2 év alatt és az orosz sereg hullagyenge és csak azért nem verik ki őket ukrajnából mert nem akarják.
Gyorsan rá is néztem a GlobalFirePower-re, ahol már 2 tízezredre gyengült fel (
) az orosz sereg 2 év folyamatos háború után az USA mögé, igaz korábban (sokkal) nagyobb volt a különbség köztük de hagyjuk is: még véletlenül sem az van amit írtam, hogy megerősödve jönnek ki az ukrán balhéból. Egy sima, mezei amerikai dandár szétbaszná őket. De lehet egy fél is elég lenne...
-
paljani
aktív tag
"...A valosag meg az, hogy kb annyi fegyvert kaptak az Ukranok, amivel egy darab amcsi dandart lehet so-so felfegyverezni nyugati szinten..."
Miket tud meg az ember fia... jó NAGY dandárok lehetnek a nagy vizen túl. Mondjuk több kisebb ország méretűek. Legalábbis a hivatalos lista ezt sejteti... vagy a valóságot (tényeket) hagyjuk is? Bezavarnak csak?
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #126 üzenetére
"...Lend-lease nélkül még a németeket se tudták volna feltartóztatni. Ha az amcsik nem állnak mögéjük, most karlendítéssel köszönnének Putyinék. Az amcsik most az ukránok mögött állnak, nem nehéz kitalálni melyik áll győzelemre. Ha meg is kapnák az ukránok a teljes szállítmányt, akkor lehet már Moszkvánál állnának..."
Ezt betehetem az aláírásomba?
-
paljani
aktív tag
Nem tudom mi volt a céljuk (és te sem) maximum feltételezésekkel tudunk élni. Bábkormány ültetése amúgy egy kézenfekvő célnak tűnik nekem is. Ha valóban így van ezt (még) nem érték el. Viszont azt kérdezted, hogy pontosan mit értek el: egy középkorig visszabaszott országot ami gyakorlatilag nyugati lélegeztetőgépen tengődik mind katonailag mind gazdaságilag.
A hadseregük pedig a legütőképesebbek között van a világon jelenleg. Lehet meredeken hangzik elsőre, de gondolj csak bele: Az alkalmatlan vezetés-tisztek kirostálódtak, a gyenge minőségű felszerelésük-harceszközeik megsemmisültek a katonákat folyamatosan rotálják (a nyugati propagandával ellentétben) és napi szintű bevetéseken vesznek részt már lassan két éve. Annyi éles tapasztalatuk van régi (pl. tüzérség/felderítés) vagy éppen új (dróntechnika) technológiákkal ami senkinek. Minden amit a nyugat eddig a frontra küldött: megsemmisült. Ha nem így lenne, akkor már kiverték volna őket onnan (indirekt bizonyítás). Nem véletlenül nem siet senki (=NATO) a katonáit bevetni ellenük. Ez hideg logika.
-
paljani
aktív tag
Igen. A TSMC nem siet földrajzilag diverzifikálni a termelését, ami gyakorlatilag az egyetlen értéke a nyugat számára és valamelyest fenntart(hat)ja vele a status quo-t.
Nincs olyan tajvani forgatókönyv, hogy valakinek nem fáj olyanok vannak csak, hogy kinek fáj kevésbé. Erre írtam, hogy ha kína lenyeli tajvant akkor vele üzletel tovább a nyugat, mert szétbaszni az ottani gyárakat a nyugatnak se éri meg. Sőt. -
paljani
aktív tag
válasz
Busterftw #110 üzenetére
Nem mondok ellent, forgatókönyveket beszélünk át. Felesleges személyeskedni. Viszont továbbra se értem, hogy miért képzelitek, hogy hagyományos úton (whatever that means) nem tudják elfoglalni. Simán elfoglalják. Ezt nem belátni olyan, mint hinni a nyugati propagandának 2 éven keresztül (!!!), hogy legyőzheti Ukrajna az oroszokat. Nonszensz.
Kínának megfelelhet az a scenario, hogy szétbombázzák (ők/usa) tajvant és senkié nem lesznek az ottani gyárak. Ez visszaveti a nyugatot is és zárul az olló a technológiai előnyt (+kapacitásokat) tekintve. Ha nem lehet az enyém, nem lesz senkié sem. Láttunk ilyet a történelemben és még fogunk is. -
paljani
aktív tag
Tajvan megtámadása nem okoz gazdasági összeomlást kínának. Ez nem tudom, hogy jött most ide, de ez sima fantázia nem több. Nem támasztja alá az ég világon semmi a számok (tények) oldaláról.
Nem bántásból, de ezt egyszerűen értelmezni sem tudom. A magasnak tűnő kereskedelmi számok sima proxy (közvetítői) kereskedelemnek köszönhetőek ahol a “man-in-the-middle” simán cserélhető/elhagyható. Ha pedig reálisan/tényszerűen nézzük, akkor a szankciók/embargó oroszoknál sem érte el a célját, sima ellátási lánc átrendeződés volt csupán (logikusan az árukra továbbra is szüksége volt a vevőknek és/vagy új vevők jelentek meg. Ennyi). -
paljani
aktív tag
Lassan elengedhetjük, mert zsákutcába kerültünk. Mondok egy meredeket: mi van ha Kína robbantja fel (rakétázza le) a chipgyárakat? Akkor is “fontos” marad Tajvan a nyugatnak? Na ugye…
Amit nem tudunk, az az, hogy kínának mi kell pontosan: csak Tajvan vagy Tajvan a gyárakkal mindennel együtt. Majd elválik. Ebben egészen biztos vagyok.
(Ezt a miért nem teszi/tette eddig akkora demagógia, hogy ilyen 7-8 évesek szoktak ilyenekkel “érvelni”: Peti meg tudja verni Gézát! Igen? Ha tényleg meg tudja verni, akkor miért nem verte eddig?”
).
-
paljani
aktív tag
Oké, ez így zsákutca. Te meg vagy győzödve róla, hogy csak és kizárólag partra lehet szállni és akkor biztosan tajvan “nyerne” (szerintem akkor sem: a matek az matek a tömegháborúban). Ne menj katonának…
Amúgy meg lefordítva ezt az egészet ez nem a “rósz kína - lyó tajvan” harcza lenne hanem egy sima céges felvásárlás. A nagyobb cég megveszi a kissebbet és átveszi a termelő kapacitást, ügyfélkört, megrendelés állományt, know-how-t stb. Az árat pedig rossz esetben vérrel fizeti ki, jó esetben valahogy másképpen. Szóval cégér lecserélve, üzlet megy tovább. Ezért senki sem akar/fog meghalni. És nem tajvan fogja felrobbantani a saját gyárait, hanem megteszi ezt a fényességes nyugat neki. Lásd északi-áramlat típusú “Sholz úr, önnek üzenete érkezett” robbantásos tevékenységet. A nyugat továbbra is tud majd chipet gyártani (legfeljebb nem olyan fejletteket) és átmeneti chiphiány már volt a covid alatt is. Túlélte mindenki.
Nem érdemes ebbe (a fentiekbe) sokat belelátni. -
paljani
aktív tag
Mert ott van a világ fejlett chipgyárainak többsége.
—- És? Ha kína lenyeli ezeket a gyárakat, akkor már nem lesznek ott? Tényleg azt hiszitek, hogy bárki elmegy meghalni a frontra, hogy ő (hivatalosan el sem ismert) tajvantól vegyen chipeket, amikor ezt ugyanúgy megteheti a győztes kínától is? -
paljani
aktív tag
Pár gondolat:
1. A 23 milliós kis sziget az 1500 milliós atomhatalom ellen: hálivúdban bizonyosan nyerhetnének, de csak ott. Egy sima tömegháborúban partraszállással, ryan közlegény megmentésével és egyéb fantáziákkal is hamarabb fogynának el a tajvaniak.2. A NATO védelmi szövetség miért avatkozna be? Ukrajnában sem tették (nyíltan), pedig 100x több okok lenne mint egy távol-keleti nép cicaharcában. Leegyszerűsítve: Te (mint prohrdveres fotelhuszár) meghalnál egy kína-tajvan belháborúban? Hogy az usába meg a nyugatra mehessenek a tsmc chipjei? Én pl. Nem. És ha mégis, miért nem haltál meg az ukrán fronton? Ugye? Abszurd leírva, de ez a rögvalóság. Addig mindenki Rambo amíg ki nem kell menni a frontra, utána valahogy mégis inkább a békés (más) megoldást kezdik el keresni a népek.
3. Kitehetik a generátorokat de azokhoz is üzemanyag kell. A hadihajók pedig nem teherhajók. 3 dolog kell a háborúhoz: pénz, pénz és mégtöbb pénz. Mennyit ér meg a nyugatnak Tajvan? Én nem tudom. Viszont azt tudom, hogy ha túl sok a probléma pl. egy autóval akkor az emberek továbbadnak rajta. Emberi természet: problémaforrástól megszabadulni.
4. A nemzetközösség most szépen megmutatta, hogy se súlya se szerepe se semmilye anymore az Ukrán háborúval kapcsolatban. Járták nyugaték a globális dél országait fe csak kiröhögték őket: ez nem a mi háborúnk, mondták. A tajvani miért lenne más nekik? Azé a Tajvané, amit hivatalosan el sem ismernek országként?
Oda teszed a téted, ahova akarod. Én már akkor hangosan ugattam, amikor Kínát felvették a WTO-ba (ez a modern felemelkedésük kezdete) de csak annyit kaptam, hogy majd pacifikálva (“demokratizálva”) lesznek. Hát… nem lettek. Ki látta reálisan? Most ki látja szerinted?
-
paljani
aktív tag
válasz
Busterftw #89 üzenetére
Senkinek nem kell partraszállni, ha nem lesz áram (kaja, víz, fűtés, munka stb) + blokád akkor gyakorlatilag az éhező polgárok a saját belükön keresztül lógatják fe a politikusaikat, ha azok nem ülnek le (béke)tárgyalni. Akinek van gyereke érti mire gondolok.
Persze a hálivúdi hőseposzokban partra KELL szállni és nyerni kell (ez mindig sikerül is nekik!) A valóság sokkal prózaibb. -
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #84 üzenetére
3. Fogalmad sincs, hogy mit jelent hivatalosan “elismerni” egy országot, felvenni a diplomáciai kapcsolatokat stb.
6. Hamar eljutottál az nvidia “hazaárulásától” (muhahaha!) a Capitólium ostromáig. Mi lenne itt ha csapongnál?!?
7. 20-27% között “Ukrajnában mérve”. De mit számít ez, hiszen ez mindössze 2 centi nálad 2 év alatt…
X. Ezen a félkézzel megmenti a világot annyira kurvajó, hogy menned kéne vele a Marvel/DC forgatókönyvet írni, oda az ilyenek pont passzolnak. -
paljani
aktív tag
Te pénzed, te rizikód.
Pár gondolat:1. Az USA nem vállalt katonai segítséget “csak” fegyverszállításokat (Taiwan Relations Act, 1979). Ahogy ukrajnában sem avatkoztak be (vs. másik atomhatalom) úgy esélyesen tajvannál sem tennék. De ha mégis, lásd a következőeket.
2. Nem kell frontvonal, ha szétlövöd az összes erőművet akkor semmi se lesz (értsd : a semmi semmilye). Egy szigetről beszélünk. Ahogy a hamász túl tudta terhelni a vaskupolát (ami vitán felül a legmodernebb légvédelmi rendszer) úgy a beláthatatlanul komolyabb erőforrások felett diszponáló kína is megteheti ugyanezt.
3. Tengeri/légi blokád. Végeredmény ua. Mint a kettes pont, csak lassabb. Az USA nem fog tudni a világ másik végéről áramot/vizet/kaját stb. szállítani. EU pedig nem játszik, nincs érdemi (hadi)flottája.
Ez csak pár gondolat, nem feltétlen kell vér folyjon. De ez nagyon off. Sima sika, a tétem kínán továbbra is. -
paljani
aktív tag
A 3-as pont érdekesebb mint a tartalomfogyasztási szokásaim. Én konkrétan sehogy sem gondolom kivitelezni viszont van egy ~harmad magyarországnyi területű (!) sziget 23 millió lakossal egy másfélmilliárd lakosságú atomhatalom ellen. Őszintén: te kire fogadnál?
(És bár nem tartozik ide szorosan - véleményem szerint - az oroszok tartoznak egy háborúval kínának de ez nagyon offtopic.)
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #78 üzenetére
1. Nem ellenkezés, valaha a portfolió egy nívós, pénzügyi-gazdasági oldal volt, konkrétan napi szinten olvastam. Ma egy ócskaszar propagandaoldal (just like the origo btw).
2. WTF??? Egyet sem említettem.
3. Soha NEM ismerte el hivatalosan. Lassan írtam, hogy te is megértsd. Sika fact check, neked is menne….
4. Tényeket közlök, nem számít én mit szeretnék. Bár azt mondjuk szeretném, hogy ne adjàl általam soha nem mondott állításokat a számba, hogy aztán azokkal vitatkozz. Ez mondjuk jó lenne…
5. LoL! Ez jó volt, köszi!
6. Szóval egy céget (vagy a vezérkart?) leültetsz hazaárulásért. Mert kiadtak egy terméket ami éppen belefér a szabályozásba. Okosan hangzik… ja nem. Ráadásul mindezt a kapitalizmus bölcsőjében. Valójában kezd tetszeni ez a beszélgetés!
7. Hmmm. Nem vártam ezt jönni… azért halkan megjegyzem, hogy 119K négyzetkilométer van a kezükön (+krím 42K) az 127%-a (173%) Magyarország területének. Mainstreamben ez 2 centi. Esetleg kevesebb.No mindegy, ezt nem is értem hogy jön ide. Vagdalkozol esetleg?
-
paljani
aktív tag
1. Nem tudom, nem fogyasztom őket. Léteznek még egyáltalán?
2. A mainstream-nél (=balliberális megmondom, hogy mit KELL gondolnodnál)? Egy-egy témára vannak viszonylag kiegyensúlyozott (de nem pártatlan!) médiumok. Ez valahol igényesség kérdése is, hogy van-e az emberben ennyi vagy elég ha leírják neki minden nap a véleményét.
3. Teljesen mindegy mit ismer el Tajvan, mert őt kvázi senki nem ismeri el. És mivel - kellő időtávlatban mindig - az erősebb kutya baszik ezért vissza lesz csatolva. Függetlenül az én vagy te véleményedtől.
4. Persze, meglátjuk. Lesz valami fine azt befizetik és minden megy tovább.
5. A véleményed osztom. Arrafee minden pofon jó helyre megy. Ettől függetlenül fenntartom, hogy az USA haderejének nimbuszának forrása nagyrészt hálivúd. -
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #74 üzenetére
1. Portfoliós link => Muhahahahahhha!!!
2. Gyíkemberek stb. => Nem. Mainstream sajtó. Nem ütik meg a gyíkemberek szintjét sem.
3. Érdekes, hogy bár ezerrel szívjátok magatokba a mainstreamet mégse tudjátok, hogy a fényességes nyugat SEM ismeri el önálló államként (országként) szóval nyugalom vissza lesz csatolva a helyére.
4. Persze, majd meg lesznek nvidiáék nagyon büntetve. Mindig a csodavárás meg a vágyvezérelem. Gyakorlatilag - ők is - telibeszarják az államot. Ha bünti lesz majd kifizetik. Pont így vonul ki bárki is kínából… sehogy. A kutya ugat a karaván halad.
5. Másképpen tudjuk a történelmet. A tálibok folyamatosan-fokozatosan szorították ki a lokál bábkormány + amerika egységeit az országukból. Hol voltak? Otthon. Ők otthon voltak.
(Na nem mintha a fényességes sereg pl. vietnámban jobban szerepelt volna. A bombázás még csak-csak (lásd jugoszlávia) de minden más csak a filmekben megy nekik nagyon.)Visszatérünk az eredeti témára?
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #72 üzenetére
Nincs olyan, hogy “kereskedelmi háború”. Ez csak a propaganda által kitalált fogalom. Szankciók vannak (mindkét oldalon) és… ennyi. Engedjük is el. Tajvan vissza lesz csatolva a kontinentális kínához a kérdés, hogy hogyan és mikor. Tekintve, hogy az USA (tágabb értelemben a nyugat) topketegóriás chipjeit ott gyártják egyelőre nagy a riadalom, de ez idővel változni fog. Telibe is lesznek szarva akkor már. Tudja ezt kína és tajvan is nagyon jól. De mindez a tajvani bulika hogy jön a mainland china cégek általi állítólagos elhagyásához?
A tőke amúgy leszarja az ideológiákat. Meg lehet nézni, mennyire engedelmeskedik pl. az nvidia a szankcióknak (4090D). És túlbecsülni sem érdemes a (csúcs)technológiát: zselé sem pl I9-14900K-ekért könyörög, hanem sima-buta 155mm-es tüzérségi lövedékekért. Vagy éppen hogy húzták brére a tálibok a világ “leghatalmasabb-legcsúcstechnikásabb” hadseregét afganisztánban. Ugye-ugye… -
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #67 üzenetére
Egen, ezt a tündérmesét hallgatom évek óta. Egyrészt már az eredete se “úgy volt” azaz a kínai zéró covid miatt kezdtek el a cégek diverzifikálni (termelés szinten) de ebből se sokminden lett. Sőt leginkább lófasz se, mese habbal, hogy már nem megy oda semmi. Azért mert máshol IS építenek gyárakat a cégek az semmilyen következtetésre nem ad alapot a kínai gyártásra vonatkozólag (meg kivonulásolra meg egyéb hablatyokra). Főleg ha a teljes supply chain-t nézzük, na akkor meg pláne. Az Indeksztelekszen cikkben jól hangzik, hogy “mindenki elmegy onnan” a gyakorlatban meg senki sem. Hát ez van.
-
paljani
aktív tag
válasz
Busterftw #68 üzenetére
Ez kettő cég. Ez nálad a rengeteg? És amúgy egy cég (Apple) egy termékét (iPhone 14) sikerült példának hoznod? És a maradék sacc-kb 25 apple termék? Az hol készül? Terem? Mazda detto. Többiek hol vannak?!? Most jön a személyeskedés-süketelés rész, igaz?
Ha kicsit kepbe akarsz kerulni a valosaggal, akkor erdemes keresgelni a neten a temaban, kisujjbol elorantott hasrautotttundermesezeshelyett. grafikon helyet!!! -
paljani
aktív tag
válasz
Busterftw #65 üzenetére
“Már jó pár éve rengeteg cég viszi máshova a gyártást, Vietnam, India, más környező országok, miközben csökkentik az ottani R&D részlegeket, érthető okokból stb.”
Tündérmese habbal. Szinte senki nem vitt semmit sehová, ha vannak is új gyárak, azok nem Kína “helyett” hanem “mellett” üzemelnek. Ha kicsit képbe akarsz kerülni a valósággal akkor érdemes keresgélni a neten a témában (kezdetnek lehet pl. ez) -
paljani
aktív tag
Nem, roppant módon függenek az energiárak (gáz) a prompt áraktól viszont csúszóablakos elszámolórendszer van. Tekintve, hogy a lakossági árak felülről korlátosak én sem adnám olcsóbban ha éppen olcsóbban jutok hozzá. Ez a kereskedelem lényege: olcsóbban veszed és drágábban adod. Szemmel láthatóan semmi közöd a(z energiapiaci) témához, csak politizálni akarsz vele. Mindig (minden témához) van nektek egy kormányközeli boogeyman aki “ellop mindent”. Szánalmas…
-
paljani
aktív tag
Bocsánat, de muszáj megkérdeznem: pontosan melyik országban adják a lakosságnak promot áron a gázt?
Könnyű érthetőség kedvéért: kereskedő vagyok, veszek 1 milliárd köbméter gázt 100 egységért MA prompt áron. Szállítattom, betárazom, biztosításokat kötök, fenntartom az országos (regionális) ellátóhálózatot/ számlázóközpontot/ gépparkot / több tízezer embernek adok munkát /adózok / megfelelek kismillió jogszabály ak stb. MAJD adjam nekem oda pl. 60 egység áron köbméterét mert most épp annyi az ára?Szerinted mikor fog lemenni az 1 milliárd 100 egység árú gázam ára a prompt szintre (folyamatos utánvásárlásokkal)? És akkor még hasznom se volt rajta, meg a költségeim sem lettek kifizetve…
Kicsit kevesebb indextelex444hvg és több józanészt kívánok idénte mondenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest