- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #155 üzenetére
Elolvastam. Mindet. Az elején még azt hittem, hogy ez valamiféle költői túlzás részedről, de akkor ezek szerint nem. Te tényleg ebben hiszel: az ukránok simán szétvernék az oroszokat csak nem kapnak elég fegyvert az usától hozzá. Pont.
Akkor én itt végeztem is, megyek vissza kommerszantot olvasni meg kung-fu filmeket nézni.
-
opr
nagyúr
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #146 üzenetére
Rossz a példa, rossz a következtés.
Sem Irak sem Afganisztán nem volt igazi ellenfele a nyugatnak. Tevebaszó hadzsikat bombáztak akiknek - jó esetben - AK-47 volt a kezükben. Kína vagy az oroszok más liga. Nem véletlenül van a vicc: “Miért bombázták szét Irakot? Mert azt hittük, hogy tömegpusztító fegyvereik vannak. És akkor miért nem bombázzák szét az oroszokat? Mert nekik tényleg vannak…”
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #126 üzenetére
"...Lend-lease nélkül még a németeket se tudták volna feltartóztatni. Ha az amcsik nem állnak mögéjük, most karlendítéssel köszönnének Putyinék. Az amcsik most az ukránok mögött állnak, nem nehéz kitalálni melyik áll győzelemre. Ha meg is kapnák az ukránok a teljes szállítmányt, akkor lehet már Moszkvánál állnának..."
Ezt betehetem az aláírásomba?
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #84 üzenetére
3. Fogalmad sincs, hogy mit jelent hivatalosan “elismerni” egy országot, felvenni a diplomáciai kapcsolatokat stb.
6. Hamar eljutottál az nvidia “hazaárulásától” (muhahaha!) a Capitólium ostromáig. Mi lenne itt ha csapongnál?!?
7. 20-27% között “Ukrajnában mérve”. De mit számít ez, hiszen ez mindössze 2 centi nálad 2 év alatt…
X. Ezen a félkézzel megmenti a világot annyira kurvajó, hogy menned kéne vele a Marvel/DC forgatókönyvet írni, oda az ilyenek pont passzolnak. -
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #78 üzenetére
1. Nem ellenkezés, valaha a portfolió egy nívós, pénzügyi-gazdasági oldal volt, konkrétan napi szinten olvastam. Ma egy ócskaszar propagandaoldal (just like the origo btw).
2. WTF??? Egyet sem említettem.
3. Soha NEM ismerte el hivatalosan. Lassan írtam, hogy te is megértsd. Sika fact check, neked is menne….
4. Tényeket közlök, nem számít én mit szeretnék. Bár azt mondjuk szeretném, hogy ne adjàl általam soha nem mondott állításokat a számba, hogy aztán azokkal vitatkozz. Ez mondjuk jó lenne…
5. LoL! Ez jó volt, köszi!
6. Szóval egy céget (vagy a vezérkart?) leültetsz hazaárulásért. Mert kiadtak egy terméket ami éppen belefér a szabályozásba. Okosan hangzik… ja nem. Ráadásul mindezt a kapitalizmus bölcsőjében. Valójában kezd tetszeni ez a beszélgetés!
7. Hmmm. Nem vártam ezt jönni… azért halkan megjegyzem, hogy 119K négyzetkilométer van a kezükön (+krím 42K) az 127%-a (173%) Magyarország területének. Mainstreamben ez 2 centi. Esetleg kevesebb.No mindegy, ezt nem is értem hogy jön ide. Vagdalkozol esetleg?
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #74 üzenetére
1. Portfoliós link => Muhahahahahhha!!!
2. Gyíkemberek stb. => Nem. Mainstream sajtó. Nem ütik meg a gyíkemberek szintjét sem.
3. Érdekes, hogy bár ezerrel szívjátok magatokba a mainstreamet mégse tudjátok, hogy a fényességes nyugat SEM ismeri el önálló államként (országként) szóval nyugalom vissza lesz csatolva a helyére.
4. Persze, majd meg lesznek nvidiáék nagyon büntetve. Mindig a csodavárás meg a vágyvezérelem. Gyakorlatilag - ők is - telibeszarják az államot. Ha bünti lesz majd kifizetik. Pont így vonul ki bárki is kínából… sehogy. A kutya ugat a karaván halad.
5. Másképpen tudjuk a történelmet. A tálibok folyamatosan-fokozatosan szorították ki a lokál bábkormány + amerika egységeit az országukból. Hol voltak? Otthon. Ők otthon voltak.
(Na nem mintha a fényességes sereg pl. vietnámban jobban szerepelt volna. A bombázás még csak-csak (lásd jugoszlávia) de minden más csak a filmekben megy nekik nagyon.)Visszatérünk az eredeti témára?
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #72 üzenetére
Nincs olyan, hogy “kereskedelmi háború”. Ez csak a propaganda által kitalált fogalom. Szankciók vannak (mindkét oldalon) és… ennyi. Engedjük is el. Tajvan vissza lesz csatolva a kontinentális kínához a kérdés, hogy hogyan és mikor. Tekintve, hogy az USA (tágabb értelemben a nyugat) topketegóriás chipjeit ott gyártják egyelőre nagy a riadalom, de ez idővel változni fog. Telibe is lesznek szarva akkor már. Tudja ezt kína és tajvan is nagyon jól. De mindez a tajvani bulika hogy jön a mainland china cégek általi állítólagos elhagyásához?
A tőke amúgy leszarja az ideológiákat. Meg lehet nézni, mennyire engedelmeskedik pl. az nvidia a szankcióknak (4090D). És túlbecsülni sem érdemes a (csúcs)technológiát: zselé sem pl I9-14900K-ekért könyörög, hanem sima-buta 155mm-es tüzérségi lövedékekért. Vagy éppen hogy húzták brére a tálibok a világ “leghatalmasabb-legcsúcstechnikásabb” hadseregét afganisztánban. Ugye-ugye… -
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #67 üzenetére
Egen, ezt a tündérmesét hallgatom évek óta. Egyrészt már az eredete se “úgy volt” azaz a kínai zéró covid miatt kezdtek el a cégek diverzifikálni (termelés szinten) de ebből se sokminden lett. Sőt leginkább lófasz se, mese habbal, hogy már nem megy oda semmi. Azért mert máshol IS építenek gyárakat a cégek az semmilyen következtetésre nem ad alapot a kínai gyártásra vonatkozólag (meg kivonulásolra meg egyéb hablatyokra). Főleg ha a teljes supply chain-t nézzük, na akkor meg pláne. Az Indeksztelekszen cikkben jól hangzik, hogy “mindenki elmegy onnan” a gyakorlatban meg senki sem. Hát ez van.
-
Meridian
senior tag
válasz
Dr. Akula #43 üzenetére
"ség esetén a semminél több van a kezükben, nem a C64-eket kell lehozni a padlásról. Az oroszoknak azért már meg kell becsülniük a Voodoo 1-et is. Kínának a Voodoo 2-t. A gazdaságuk konkrétan ilyen jól áll."
Sztem el vagy tévedve csöppet... aktualizáld már az ismereteidet a ruszkikról. Van már saját EV-jük, most meg saját 100%-ban hazai gyártású vonatjaik is vannak már... mindeközben a hadiiparukat úgy felfejlesztették, hogy odaát az USA-ban csak hápognak a bennfentes illetékes elvtársak. Nem ezt akarták. Egyáltalán nem akarták ezt.
-
Meridian
senior tag
válasz
Dr. Akula #32 üzenetére
" Már úgyis arról van szó hogy a rezsicsökkentést ideje lenne eltörölni, mert olcsóbb a cucc mint előtte"
Nem kicsit olcsóbb! A világpiaci PROMPT (azaz azonnal ide nekem pluszban egyet) ár is 42 cent / köbméter (most megdrágult a vörös-tengeri iszapbirkózások okán, 8%-al), ami 144 Ft... Erre ráteszed az elosztói díjat, kereskedelmi hasznot, plusz az rekordméretű ÁFA-t akkor is 300 alatt marad a villámáras gáz. A számládra meg ráírjak vastagbőrrel a pofájukon, hogy ez neked 754 Ft-ba fájt volna, de mi, a jóságos polgári munkás osztályt támogató magyar állam, a rezsivédelmi alapból - azaz költségvetésbe befolyt pénzekből - kifizetjük helyetted a 130 Ft feletti részt a "mockosz kisz állat kereskedőnek" (ami véletlenül sem egy fidesz közeli gazember tulajdonában van), havi 144 köbméterig. Felette viszont persze 754-et fizetsz, szóval húzd meg magad paraszt, ne fűtsél, de fázzál meg mert el kell adnunk még egy valagnyi rajtunk rohadó covid vakcinát is még neked! Lehetőleg idén.
És akkor mindezekhez tegyük hozzá, az oroszokkal előre szerződtünk 15 évre, ami azt jelenti jóval kedvezőbb áron kapjuk mint a világpiaci prompt ár. Persze hogy mennyiért az NAGYON DE NAGYON TITKOS! Különben hogyan is tudnánk lopni a szemed előtt el a pénzeket ennek segítségével?
-
Meridian
senior tag
"amerikai cégként szórakoznak majd az amerikai állammal,"
Az mind semmi! A Z'usa, mint állam, sem tartja be a saját szabályait. Pl. kezdésnek ott van az oroszok szankcionálása. Most is az oroszoktól veszik az uránt az atomerőműveikbe, amivel viszont az oroszok háborúját támogatják (pénzelik) az ukránok ellen.
Nem is értem "zselét", mikor ott volt az USA elnöke mellett pénzt, fegyvert koldulni miért nem verte ki ezért a balhét -
Ixion77
addikt
válasz
Dr. Akula #36 üzenetére
"háború pont jól jönne nekik, főleg ha pár 100 millió gyalogost be lehetne vezényelni az ellenséges géppuskatűzbe"
Háborúban nem a 60+ évesek szoktak tömegesen meghalni. Ha az amúgy is kevés fiatalból még elvesztenének pármilliót, nem lenne aki dolgozzon a rizsföldön, adózzon, eltartsa az öregeket, gyereket szüljön. (Bár a nők megmaradnának, így biológiailag megoldható lenne, de remélhetőleg még A Párt sem annyira erkölcstelen hogy szülőgépnek tekintse őket).
-
válasz
Dr. Akula #32 üzenetére
Dehogy olcsóbb a keresetünkhöz képest nálunk bármi is. Ugyan annyi vagy drágább nálunk az élet.Egy átlag német vagy Angol 4x annyit keres és 4x annyit fizet az energiáért, tehát annyit fizet mint mi, miözben sokkal töb marad neki zsebben az életre, mert az élelmiszerek és egyéb költségek ugyan annyiba kerülnek mint nálunk szinte.
Az Ipari felhasználás során ezek a költségek rárakódnak a termékek árára.
Ez nem annyi hogy majd jó megoldjuk jön a tevékkel a gáz meg az usaból hajón, hanem azt jelenti hogy sokkal drágábban fogják adni itt az összes ipari termelőnek az energiát amit majd a végén te meg én fizetünk ki a kasszánál.
Illetve nem fizetünk ki ,mert nem lesz miből.
A keresetekre még annyi sem jut mint eddig. A fémipar így is szarban van, meg a cukorgyárak meg a mezőgazdasági termelés,( tavaly elött 60 ezer foritnról 240 ezerre emelkedett a műtrágya ára. Még nem érezzük telejsen ezt ,de majd ideér. A rezsi annyira megemelkedett hogy nem tudják kitermelni a megfelelő hasznot. A Béreken fognak sprólni és az olcsó behozott ukrán , mongol stb munkaerőn. Kína és oroszország nem jó ,de olcsóbb és megoldják azt amit mi nem.
A Mi demográfiánk és gazdasági helyzetünk és gazdaságunk nincs fekészülva a drága nyugati alapanyagokra és energiára, sem az 1000 forintos benzinre. -
válasz
Dr. Akula #30 üzenetére
Ne hogy azt hidd, hogy ennyire leadják.
Most is van ott minden.
De Nálunk fehérváron már tele van a város mongolokkal meg egyéb népekkel, mert nem találnak magyar mukaerőt ennyiért. majd nem kínában gyártanak a kiínaiak hanem nálunk ennyi lesz a különbség. A környezetszennyezés meg mkinden majd az unió hátára esik, meg nem lesz földgáz meg olaj az oroszoktól, hogy a gyárak működjenek. Nem kevés energiaköltsége van ám az alapanyag előállításnak a bányászatnak a gyártásnak. Sehol nem vagyunk mi erre felkészülve. -
arnoldito
senior tag
Most nem azért, de te elhiszed, hogy az NV hazárdírozik, nem játszik az ki semmit!? Tudják ők, hogy mit csinálnak, az USA-val együtt. Örülök, hogy írt róla a 4090-ről PH, csak kb a fél igazsággal, elferdítve adja le. Csak így tovább objektív szabad sajtó előre!
[link]
"U.S. Commerce Secretary Gina Raimondo, speaking in an interview with Reuters on Monday, said Nvidia "can, will and should sell AI chips to China because most AI chips will be for commercial applications."
"What we cannot allow them to ship is the most sophisticated, highest-processing power AI chips, which would enable China to train their frontier models," she added.
Raimondo said she spoke a week ago to Nvidia CEO Jensen Huang and he was "crystal clear. We don't want to break the rules. Tell us the rules, we'll work with you."
Gina Raimondo (US Secretary of Commerce) via Reuters -
Pikari
veterán
válasz
Dr. Akula #16 üzenetére
Nekem van már itthon egy 4 magos Zhaoxin KX-5000-rem desktop alaplappal 4 magos változatban, mert kiváncsiságból vettem egyet. Átraktam bele a vinyómat. Erről neteztem, youtbeoztam, kellett officeoznom, és gcc-vel fordítanom is. 3 napon át használtam, majd family pc-t építek belőle januárban. Nem nagyon lehetett különbséget észrevenni, kb sandy bridge szint (a Zhaoxin KX-5000 már egy 5 éves processzor) . Leszámítva az IGP-jét, azzal nem vagyok megelégedve, mert nem tudott 1080p-bél nagyobb felbontást. De vitte a desktop videókártyákat is (legacy és uefi eszközöket is tud használni), úgyhogy azt dobtam bele.
-
Pikari
veterán
válasz
Dr. Akula #12 üzenetére
Mióta ezekről beszéltem veled, azóta az "Atom szintet át lépni nem képes" Zhaoxin beérte a Ryzen szintjét a kx-7000 szériával egy IPC duplázásnak köszönhetően. Ez a chip most került gyártásba, és az év elején kerül kereskedelmi forgalomba, és a PC-s középkategóriát is le képes fedni. A szerver változata már ősszel gyártásba került. A régi verzió pedig htpc form faktorban elérhető a világpiacon 100$ körüli áron rammal, és ssd-vel együtt. De most őszig az MTT is megoldotta a driveres problémáinak kb a felét.
Szóval CPU-k esetén már nem kell a legközelebbre várni, átlépték a célvonalat. A Birennek és az MTT-nek tény, hogy kell még pár év.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- MILC felhasználók szakmai topikja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Hálózati / IP kamera
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Metal topik
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest