- iPhone topik
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Watch 4 - sokáig mutat valamit
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljani
aktív tag
Tajvan megtámadása nem okoz gazdasági összeomlást kínának. Ez nem tudom, hogy jött most ide, de ez sima fantázia nem több. Nem támasztja alá az ég világon semmi a számok (tények) oldaláról.
Nem bántásból, de ezt egyszerűen értelmezni sem tudom. A magasnak tűnő kereskedelmi számok sima proxy (közvetítői) kereskedelemnek köszönhetőek ahol a “man-in-the-middle” simán cserélhető/elhagyható. Ha pedig reálisan/tényszerűen nézzük, akkor a szankciók/embargó oroszoknál sem érte el a célját, sima ellátási lánc átrendeződés volt csupán (logikusan az árukra továbbra is szüksége volt a vevőknek és/vagy új vevők jelentek meg. Ennyi). -
opr
nagyúr
Tudom. Ezert is mondtam, hogy ha csak a folddarab szamit, akkor meg tudja oldani Kina. Igaz, a gazdasaguk visszaesik arra a szintre, hogy Osidas meg Mike cipoket gyartanak, de ha szerintuk ez megeri, akkor vegulis szarra tudjak loni par het, max 1-2 honap alatt a szigetet, aztan bevonulni, es ez ellen tenyleg nem tud tenni senki semmit.
Csak szerintem annyira magas lenne az ara, es annyira orbitalisan buta dolog, hogy meg a tipikus komcsi diktator se ennyire hulye.Plusz azert Kinaban a penz az isten. Aki sose jart ott, nem tapasztalta meg, nem latta a sajat szemevel, mennyire a penz az isten ott, az nem is tudja felfogni ennek a merteket. Es most nem (csak) az oligarchakrol beszelek, hanem ugy kulturalisan a mindenkirol. Ha a micimacko ebbe belenyul, nagyon gyorsan lesz belole rip-imacko. Aztan a kovetkezonek hatha tobb esze van.
-
paljani
aktív tag
Mert ott van a világ fejlett chipgyárainak többsége.
—- És? Ha kína lenyeli ezeket a gyárakat, akkor már nem lesznek ott? Tényleg azt hiszitek, hogy bárki elmegy meghalni a frontra, hogy ő (hivatalosan el sem ismert) tajvantól vegyen chipeket, amikor ezt ugyanúgy megteheti a győztes kínától is? -
Dr. Akula
félisten
Nem is a párt, a nagyszülők. Állami nyugdíj ott nincsen, nekik mindegy hány nyugger van, úgyse tartanak el egyet se. A saját nagyszüleiknek már nem mindegy. Szerintem egy háború pont jól jönne nekik, főleg ha pár 100 millió gyalogost be lehetne vezényelni az ellenséges géppuskatűzbe golyófogónak, annyival kevesebb éhes szájat kéne eltartania a földjüknek.
#35b.: "Dehogy olcsóbb a keresetünkhöz képest nálunk bármi is."
DRASZTIKUSAN CSÖKKENTEK A GÁZÁRAK AZ ELMÚLT BŐ MÁSFÉL ÉVBEN (nagybetűvel volt, nincs kedvem átírni)
Nem fizetnek többet a németek, angolok, csak többet keresnek.
"Egy átlag német vagy Angol 4x annyit keres és 4x annyit fizet az energiáért, tehát annyit fizet mint mi"
Hát pont nem. Európa legmagasabb áramárát fizetik a magyar cégek, a gázár is kirívó. Náluk csak a fizetés magas.
-
Szerintem az egész "Kínának semmit" egy jó nagy baromság.
Amerika és EU lesz a legnagyobb bajban ha Kína teljesen elszakad ezen a téren az Amerikaiaktól, akár az Nviditól vagy bármelyik Amerikai cégtől mert onnatól semmiféle zsarolási felületet nem fognak rajtuk találni és hülyék lesznek nyersanyagot szolgáltatni nekünk majd a chipgyártáshoz mikor nekik nem lesz érdekük ebben. Értékesebb lesz onnantól ha önnállóan el tudják látni magukat Chipekkel mint hogy eladják nyersanyagként a bugyuta fehéreknek ide. Majd indulhat a z ipari kémkedés meg a hidegháború és a termőföldek bányászotísa újra it EU ban, vagy ne adj isten hogy valaki keze majd rátéved arra a piros gombra.Sőt a végén majd mi vesszüka kínai GPUkat ide, mert nem lesz miből gyártsunk magunknak...
Mindíg jó taktikának tartottam, hogy tartsd közel magadhoz az ellenségeidet. Jelenleg az USA és az EU a lehető legszarabb, álszent taktikát játsza Kínával és az oroszokkal szemben amiből mi csak rosszul jöhetünk ki.
Az Amerikaiak ha meg akarják tiltani Nvidiának hogy szállítsanak bármit is, akkor azt kellene mondaniuk hogy nem, egyáltalán.
de határvonalat húztak( 10 %-kal kisebb teljesítmény? kac kac) amit Nvidia betart. Innentől el lehet dönteni, hogy ez az egész valódi moratórium vagy csak egy bugyuta hatalomfitogtatás amiből majd az lesz hogy Kína jól beint és valódi szankciókat hoznak szemben ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- iPhone topik
- Bestbuy játékok
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tesla topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest