- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Busterftw #110 üzenetére
Nincs? Ha holnap jön pár rakéta a tsmc gyáraira, akkor az amd/intel/qualcomm/apple elveszti a gyártása 95%-át 10 évre. Nem kína fog amiatt szopni, hanem a teljes amcsi csúcstechnológiai export leáll az intel kivételével, az évtized végéig tetszhalott állapotba kerül az amerikai chipipar. Mehetnek majd füvet legelni. Ezért próbálják az amcsik átvinni a gyártás egy részét a samsunghoz, és saját területükön is gyárakat építetni a tsmc-vel, kisebb/nagyobb (inkább kisebb) sikerrel, és rendelik végtelen mennyiségben az újabb gyártógépeket.
-
Pikari
veterán
Nagyon elmentetek a politizálás felé olyan módon, hogy a számítástechnikai hardvereknek ahhoz már nincs köze.
Abban szerintem igazad van, hogy egy mozdulattal Kína nem tudja elfoglalni Taiwant. Ezt ők is tudják.
Abban szerintem nincs, hogy a NATO el tudja őket rettenteni ettől.
De volna egy megoldás Taiwan számára, ami garantálná, hogy Kína ne nagyon eregesse belé a karmait. De előre szólok, hogy nem fog tetszeni a faölelgetőknek. Nem 7nm-es gyártósor kell hozzá, meg levilágítóberendezés... hanem főleg plutónium és különféle nemesgázok.
Taiwan helyében 500 db 10mt töltet legyártásával kezdeném. Aztán utána néhány száz kisebbel. A lényeg, hogy Kína minden nagyobb településére jusson legalább egy. Megvan hozzá a pénzük, tudásuk, politikai hatalmuk.
A kommunisták ebből értenek, másból nem igazán. De nem feltétlenül kína az egyetlen gonosz ebben a történetben. A konfliktus mindkét oldalán állók bűnben fürdenek.
-
Pikari
veterán
Az atomháború szóval nem arra utaltam, hogy ténylegesen atomháborút fog eredményezni ez, hanem valójában az elvakult vergődő nyugatfanok önmagukat túlgondoló hallucinációinak mintájára reflektáltam arra a túlzásra, amivel a legutolsó piacképes technológiájuk fontosságát próbálják tízezerszeresére nagyítani.
Ha ezt nem sikerült megértened, akkor te is nyisd ki azt a bizonyos visszhangkamrát.
Görcsösen ragaszkodni hozzá, téveszmés világukban már-már a felsőbbrendűségük szinonímájaként beállítani egy 20x10 centis műanyag téglát, miután nem maradt más exkluzivitás a tarsolyukban, hiszen a valóban világgazdasági jelentősségű fontossággal rendelkező processzorok, mikrokontrollerek, chipek gyártását kína már évekkel ezelőtt megoldotta, amire az usa válasza annyi volt, hogy ,,jóvan, oké, de akkor ai chipet nem kapnak''.
És mégegyszer mondom, nekem van kínai procim, nem is egy. Van Zhaoxin kx5000 procim, de van például a családban hisilicon procis huawei telefon is. Működik mind a kettő pontosan olyan sebesség és specifikációk mellett hibátlanul, amit a gyártó állított róluk. Függetlenül attól, hogy kinek mennyire tetszik a kínai kommunizmus, mennyi az egy főre jutó GDP-jük, vagy hogy kire mit kényszerítettek az oroszok fél évszázaddal ezelőtt. Nekem se tetszik sok minden.
-
Pikari
veterán
A múlt héten használtam először gpu-s AI-t (nnedi3+nlmeans). Annyira jól működik a hagyományos megoldáshoz (yadif) képest, hogy nem csak először, hanem ebben az évtizedben valószínűleg utoljára vetemedtem ilyesmire
De felőlem kirobbanthatják a nem létező ai forradalom miatt a következő atomháborút, csak lehet, hogy már túlhaladtunk azon a ponton, hogy ez az arcoskodás önmaga paródiájába fordult. Inkább már csak ürügyet keresnek. Ez a keménykedés már rég nem a valóságról szól, hanem arról, hogy a nagyközönségnek mit lehet lekommunikálni.
Tyűűűha nem lesz nekik ai chip, nem fognak tudni... húha, mit is? A nagy forradalom, ilyen-olyan kutatás, chatgpt, rajz-generátor. Nesze semmi, fogd meg jól, 20 év alatt annyit értek el vele, hogy ugyanazt tudja, mint a cpu-s ai algoritmusok.
-
Pikari
veterán
válasz
Alogonomus #19 üzenetére
Sokkal logikusabb eladni nekik így az eleve hibás chipeket.
-
Pikari
veterán
válasz
Dr. Akula #16 üzenetére
Nekem van már itthon egy 4 magos Zhaoxin KX-5000-rem desktop alaplappal 4 magos változatban, mert kiváncsiságból vettem egyet. Átraktam bele a vinyómat. Erről neteztem, youtbeoztam, kellett officeoznom, és gcc-vel fordítanom is. 3 napon át használtam, majd family pc-t építek belőle januárban. Nem nagyon lehetett különbséget észrevenni, kb sandy bridge szint (a Zhaoxin KX-5000 már egy 5 éves processzor) . Leszámítva az IGP-jét, azzal nem vagyok megelégedve, mert nem tudott 1080p-bél nagyobb felbontást. De vitte a desktop videókártyákat is (legacy és uefi eszközöket is tud használni), úgyhogy azt dobtam bele.
-
Pikari
veterán
válasz
Dr. Akula #12 üzenetére
Mióta ezekről beszéltem veled, azóta az "Atom szintet át lépni nem képes" Zhaoxin beérte a Ryzen szintjét a kx-7000 szériával egy IPC duplázásnak köszönhetően. Ez a chip most került gyártásba, és az év elején kerül kereskedelmi forgalomba, és a PC-s középkategóriát is le képes fedni. A szerver változata már ősszel gyártásba került. A régi verzió pedig htpc form faktorban elérhető a világpiacon 100$ körüli áron rammal, és ssd-vel együtt. De most őszig az MTT is megoldotta a driveres problémáinak kb a felét.
Szóval CPU-k esetén már nem kell a legközelebbre várni, átlépték a célvonalat. A Birennek és az MTT-nek tény, hogy kell még pár év.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest