Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Krisz@1975 #627 üzenetére
Huhh, bocsi, mostanában nem jártam erre...
szóval a .run file-ba nézz bele, ott valahol hivatkozik a /usr/src/valami könyvtárra (talán /usr/src/linux/include ??), vagy átírod magában a file-ban az elérési útvonalat arra, ahol valóban van a kernel headers, vagy csinálsz rá egy szimlinket.
Pl:
ln -s /usr/src/include /usr/src/linux/include
valószínűleg nem pontosan ezek az elérési utak (most nincs előttem bagoly), de ha kicsit körülnézel, rá fogsz jönni, az include könyvtár a lényeg. Ja, ugye a kernel-headers csomag fel van telepítve? mert különben nem lesz mit megtalálni...
de ha jól emléXem, valamilyen kapcsolóval meg lehet adni, hogy hol keresse az include-okat a .run. próbáld a ./xxxx.run --help -et, hátha segít.
bocs, hogy nem tudok konkrétumokat, de egyrészt már régen volt, és munkahelyen nincs Linux, másrészt meg én RC3-t használok, és nem tudom, nem változtattak-e valamit az 1.0-ban.
-
doc
nagyúr
válasz
Krisz@1975 #624 üzenetére
én megnéztem a .run-ban, hogy hol keresi az include file-okat, csináltam rá symlinket és már ment is mint a kisangyal.
persze a graf. felületet lődd le mielőtt nekiállsz a drivert feltenni!
utána meg az XF86Configot kell átírni, az ''nv'' driver helyett ''nvidia'', a load ''dri'' sort pedig ki kell kommentezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Creative Sound BlasterX H6 Gamer fejhallgató számlával és garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest