- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #156 üzenetére
Nem a kernelt fordítottad, hanem a wlanhoz szükséges dolgokat. A leírás szerint (README) ki kell töltened a kártyádhoz a konfigfájlt a /etc/wlan/ könyvtárban. A honlapon ahonnét szedtem ott is van egy leírás, hogy milyen lépések jönnek telepítés után. Olvass utána, mert sajnos nekem nincs ilyen kártyám így csak tapogatózom, hogy mikor mi jönne.
-
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #119 üzenetére
http://polisoft.freeweb.hu/X-4.2.0-ext.a.tar.bz2. Itt van az extension könyvtár alá kell? cuccok az RC1-b?l. Remélem most már jó lesz.
-
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #127 üzenetére
Na meg is van
Letöltöttem a forrást: ftp://ftp.linux-wlan.org/pub/linux-wlan-ng/linux-wlan-ng-0.1.16-pre10.tar.gz ezt. Kibontottam és elindítottam a ./Configure scriptet, de akár a leírás szerinti make config is jó. Ez azért jelzett neked hibát, mert valószinüleg a kernel forrásod nincs telepítve.
Töltsd le az ftp.uhulinux.hu-ról és telepítsd fel, mert enélkül nem fog fordulni. Amúgy fordítás közben nem jelez hibát. -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #99 üzenetére
2. A /etc/X11/XF86Config filét kell megszerkesztened. Keresd meg az egérrel kapcsolatos részt, és ott találsz ilyen sorokat
Axis 3,4 ...
...
stb. Itt az 5,6,7,8 el?tti # jelet vedd ki és indítsd újra az X-et.
3. Milyen modult akar betölteni? hmm. Próbáld meg rootként a modprobe -v modulneve parancsot kiadni, hogy mit csinál. Ha nem ír hibát akkor m?ködni fog. Ebben az esetben a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba írd be a modulnevét, hogy minden bootoláskor elinduljon.
4. Megnézem, hogy mi lehet a baj. -
Polesz
addikt
ATi 3D UHU-Linux 1.0RC2.1 alatt:
Az ati.com oldalról letöltöttem a 4.2.0-ás (glibc2.2) drivert ami rpm-ben van
fent a szerveren. Ezután ezt kicsomagoltam egy átmeneti könyvtárba, mivel
nincs szükség mindenre. Legalábbis szerintem ;)
A /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2 fájlt átneveztem, mert ezt felül kell írni.
Ezután az átmeneti helyről a /usr és /lib könyvtárakat beraktam a megfelelő
helyre. Lefutatttam egy ldconfig-ot és neki láttam beizzítani a modult.
a /lib/modules/fglrx/build_mod alkönyvtárba kell menni elsőnek és kiadni a
./make.sh parancsot. Ha ez nem jelez hibát, akkor egy szinttel visszalépve
a ./make_install.sh parancsot kell kiadni. Ez is rendben lefut és a megfelelő
modult bemásolja a helyére.
Sajnos így még nincs vége, mert ha így indítjuk az X-et akkor a glx modul
még nem töltődik be.
A következő lépés, hogy el kell másolni a régi XF86Config fájl-t, mert ezt is
felül kell írni.
A fglrxconfig parancsot kell lefuttatni és válaszolni a kérdésekre. Ez
szöveges módban állítja be az X-et, amit a telepítéskor kellett megcsinálni
grafikus felületen. (Lehet írok egy scriptet ami kiszedi a létező XF86Config
beállított értékeit). Ha ez meg van, akkor sem lehet még az X-et indítani, mert
a glx még mindig nem töltődik be sajnos.
Szükség van az UHU Linux 1.0RC1!!!-es cd-re azon belül is a packages
könyvtárból az xfree86_4.2.0-1_i386.uhu fáljra. Ezt megint csak ki kell bontani
egy ideiglenes helyre (mc-vel pl) és ebből az extensions könyvtár tartalmát
a meglévő /usr/X11R6/lib/modules/extensions alkönyvtárból a fájlokat el kell
másolni, mert felül kell írni a tartalmát a régebbi uhu-s csomagban lévő fájlokkal.
Ezután már tényleg nincs akadálya, hogy az X-et immáron 3D támogatással
indítsátok el
Sok sikert minden ATi tulajdonosnak és jó bagolykodást!!! -
Polesz
addikt
Menetközben megcsináltam RC2.1 alatt, hogy menjen az ATi kártya rendesen
Asszem beírok egy pirospontot magamnak. Részletek az uhu-kezdo levlistán nem sokára elérhetőek lesznek. Talán még ide is megírom
-
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #77 üzenetére
Hát sajnos az rc2.x-ben az ATi nem megy
Legalábbis egyenlőre nem találtam megoldást rá. Hiába csinálod meg az rpm-et és konfigolod jól. Sajnos az ATi nem csipkedi magát. A driver még 2.4.0-ás X-hez és glibc2.2-re volt, de ez az UHU-nál már a múlt. Sőt a legtöbb disztribnél is. Ezért meg nem érdemes visszatérni az RC1-re mert tele van buggal.
Ha kitalálok valamit írok.Szedjed össze magad ATi!!!
-
Polesz
addikt
A lényeg, hogy a ge4ti csak vesa-ban megy az alap X-es driverekkel. Ha kibirod vele 10 percig akkor nyert ügyed van
Köv. teendők:
1. Elballagsz a www.nvidia.com címre és a linuxos driver oldalról az alábbi két csomagot leszeded:
- nvidia-glx-(verzio).tar.gz
- nvidia-kernel-(verzio).tar.gz
Asszem nem mind kisbetü, de a lényeg, hogy a tar.gz-s 2 csomag kell. Az egyik majdnem a lap alján tanyázik
2. Kibontod a 2 csomit valahova pl /root/tmp-be belépsz a glx-esbe és kiadod a make install parancsot, majd irány a kernel csomag és szintén make install.
3. A /etc/X11/XF86Config fájlban megkeresed a load ''dri'' sort és kikommentezed #
4. Megkeresed ebben a filében a Driver ''nv'' sort és módosítod Driver ''nvidia'' -ra.
5. Újraindítod az X-et (alt+ctrl+backspace)
6. Ha látod felvillanni az nvidia logót akkor mindent jól csináltál
7. Használod egészséggel -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #42 üzenetére
ATI Radeon 9000 sajnos nem támogatott kártya egyenlőre. Meg kell várnod az új X verziót amiben benne lesz a driver, vagy ATi-ék hajlandóak lesznek kiadni egy normálisat. Addig is használd VESA módban.
Most látom, hogy az rc1-et tetted fel, akkor go http://www.ati.com, az ott lévő driver megy rc1 alatt, de rc2.x alatt már nem
Ha segítség kell dobj egy mailt. -
Polesz
addikt
Csinálj egy partició manipuláló progival 2 particiót a linux-nak. A típusa érdektelen, mert telepítéskor be lehet állítani. Az egyik min 2 giga legyen, ezen lesz majd maga a rendszer (ha többet adsz neki hálás lesz érte
), a másik partició a swap, ennek mérete ált a memória kétszerese, de 256 megánál nem kell többnek lennie. Sok memónál el is maradhat, de ajánlott.
Indítsd el az UHU telepítését cd-ről és válaszd a meglévő partícióra telepítést. A nagyobbik partició értelemszerűen a / jel alá kerül és a típusa legyen ext3, a másikat pedig mint swap partciót válaszd. Ezt a két partíciót majd a telepítő megformázza. Elég nagy gépnél a teljes telepítés kb 10-15 perc. Az indítás is egyszerű, mert az UHU felrakja a grub - grafikus bootmanagert, ami rendesen elindítja az XP-t is neked. Arra figyelj, hogy ha az xp ntfs partíción van, akkor azt csak olvashatod, de nem írhatod.
Hirtelen ennyi, ha valami nem tiszta kérdezz. -
Polesz
addikt
Gondolom windózer alatt szeretnéd leellenőrizni.
A link ahonnét leszedheted a wines illetve dos-os verziót:
http://www.md5summer.org/download.html
Használata egyszerű és le is van írva jól. -
Polesz
addikt
'' - hogy kell belőni a glx támogatást (Ati Mobility Radeon)''
Beszélj ATI-val, hogy adjanak ki normális linuxos drivert is
Lehet, hogy a dri segít rajtad, de ahhoz kernelt kell forgatnod. Amúgy itt nézz körül: http://gatos.sourceforge.net/.
acpi-hoz meg annyit, hogy add meg a grub-ban a kernel paraméternek az acpi=on-t, a grub konfigja a /boot/grub/menu.lst. -
Polesz
addikt
A lynx-et nem különösebben szeretem, de a links szerintem istencsászár program. Mivel gyakran van szükség konzolra, ezért ott ezt használom. Kezeli a kereteket meg elég sok dolgot.
Ha már konzolnál tartunk, akkor mc a másik kedvenc és a bitchx-et sem hagyhatjuk ki. Sőt mp3 lejátszónak ott az mpg123. Nem is oly rég p1-en nyomtam a netet. Irceltem, böngésztem, mp3-at hallgattam mindezt p1-75 20mb ram-os gépen 5.5k sebességgel vodafone telcsivel és közben forgattam egy programot is, mert az úgy jó
Nem sokára kipróbálom a filmezést is, meg a távoli zenehallgatást, helyi háló rulz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest