- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
Petersson
csendes tag
válasz
ngabor2 #1911 üzenetére
Nos, itt van apuci kicsi gyöngyszeme.
Intel chipset FW82810E.
Ime az lspci adatok:
0000:00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82810E DC-133 GMCH [Graphics Memory Controller Hub] (rev 03)
0000:00:01.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82810E DC-133 CGC [Chipset Graphics Controller] (rev 03)
0000:00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801AA PCI Bridge (rev 02)
0000:00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801AA ISA Bridge (LPC) (rev 02)
0000:00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801AA IDE (rev 02)
0000:00:1f.2 USB Controller: Intel Corporation 82801AA USB (rev 02)
0000:00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801AA SMBus (rev 02)
Az egyetlen dolog ami mér az a ventik sebessége de nem méri a hőmérségletet. -
Petersson
csendes tag
Na elsőre felment a Dapper Drake BETA és szépen fut. No problemo.
Amúgy én sem értem miért méri a gépemen a ventik sebességét a hőmérségletet meg nem.
Talán majd ma a titok mélyére ásunk.
Jut eszembe azt szeretném megtudni hogy van e tűzfal ubuntura? Pont ma olvastam egy aggasztó cikket hogy egyre több a linuxos kártevő.
(Az egyetlen szoftver amit találtam és jó lenne az a Firestarter.)
[Szerkesztve] -
Petersson
csendes tag
Csak annyi hogy nagyon jo az Ubuntu. Megy a DVD es speci video fileokat is siman jatszik. Ezenkivul nyomtato is szepen megy es egy 300 gigas kulso merevlemezt is siman racsatiztam.
Mar nagyon varom hogy megjöjjön az uj verzio. Van valami stabil datum arrol mikor lesz kint? -
Petersson
csendes tag
Koszi, megnezem.
Amugy par hete feltettem egy gepre az ubuntut es az internet ment azonnal de a kepernyo felbontasa borzalmas volt. 3 napja feltettem egy masik gepre is ahol csodalatos volt a kepernyo felbontas de nincs internetNah, de most addig butykölöm ezt amig tökeletes nem lesz.
-
Petersson
csendes tag
Hol lehet megnezni az Ubuntuban hogy milyen hardvereket ismert fel?
Nem megy par dolog (hang, internet) es megakarom nezni hogy egyaltalan felismerte e a hardvert. -
Petersson
csendes tag
Hogyan lehet X.org alatt a felbontast allitani?
Most 640 x 480 van de 1024 x 768 at szeretnek. -
Petersson
csendes tag
Ime egy tanulsagos tortenet.
A minap letoltottem az Ubuntut de valamiert nem sikerult feltelepiteni. Gondoltam rosszul jott le, szoval megint leszedtem es persze ujra megirtam, de meg mindig nem ment fel. Valahol telepites kozben allandoan elakadt. Csereltem CD Rom-ot, adatkabelt, merevlemezt es az isten tudja meg mit ... de nem hatott. Aztan leformaztam a merevlemezt, betettem mint slave aztan master es meg par dolgot muveltem vele. Mindig semmi.
Szoval elkezdtem töprengeni az öngyilkossagon de mielött kifort volna az ötlet eszembe jutott hogy a rendszer telepitese mindig mashol akad el, szoval ez nem szofter hanem hardware hiba es ekkor feny tört elo a sötetsegbol es rajötttem hogy a soltek alaplapom bizony csak 800 Mhz et bir el a manaul szerint de en egy 1000 Mhz es procit tettem bele es a BIOS ban is tulhuztam hogy hozza is ezt az 1000 Mhz et. Ezek utan Sianis nevezeto Ubuntu Mesternek felvetettem ezt a tenyt es akkor O bizony javasolta hogy allitsam vissza a BIOS ba hogy csak 800 Mhz vel menjem a masina. Majdan amikor ezt megettem csodak csodaja az Ubuntu olyan fürgen felment a fent emlitett szerkezetre mint en a padlasra fiatal koromba.
Tortenet vege. -
Petersson
csendes tag
Tegnap leszedtem az 5.10-et de nem akar felmenni. Először CD-rom baja volt, aztan billentyű. Arra gondoltam hogy a szerver túl van terhelve hiszen csak tegnap jelent meg, szal rosszul jött le vagy pedig az írásnál ba... el.
Majd pár nap múlva újra lekapom valami hajnali órában és a megírásnál is finom leszek. -
Petersson
csendes tag
Felment az Ubuntu!!! Jiiihhhaaaaaa.
Na most viszont az a gondom hogy lefagy neha amin nagyon meglepodtem.
Lehet az ok az hogy gyenge a gepem? Kicsi proci, lassu merev lemez stb.?
A kovetkezo hogy eppen teszem fel az Ubuntut egy erosebb gepre es a telepites folyaman a particionalas resznel van par dolog amit nem ertek.
Szoftveres RAID konfiguralas. Itt tudok krealni MD device-t. Az mi? Krealjak?
Aztan logikakotet-kezelo konfig. Itt valaszthatok VG vagy LV kozott. Ezek mik, es melyiket erdemes csinalni?
(Mellesleg most egy 9 Gb 7200rpm es merevlemez zummog a gepben.)
Megvalami. Hogyan lehet 3 particiot csinalni? -
Petersson
csendes tag
Meg szeretnem csinalni az Ubuntu boot floppyt!
Mi a konyvtar neve az Ubuntu telepito CD-en?
Csak ra kell masolni a fileokat egy floppyra? -
Petersson
csendes tag
Van egy nagy Linux gondom!!
Eloszor is nem tudok bemenni a BIOS ba es a gep csak floppyrol vagy merevlemezrol bootol.
Na most a merevlemezen ket particio van. C es D.
Az Ubuntu a D re masoltam be es most mar csak azt kene tudnom hogyan tudok Ubuntut floppy rol bootolni. Lehetseges ez?
Ha igen, hogyan?
[Szerkesztve] -
Petersson
csendes tag
Sziasztok,
Mivel sok jot olvastam az Ubunutol ezert a heten fel szeretnem tenni.
Meg soha nem hasznaltam Linuxot igy lenne par kerdesem feletek.
Most a merevlemezen C es D particio van. Telepiteskor a Linux at fogja formazni. Na most csak a C et fogja megcsinalni, vagy a D et is automatikusan?
Amugy barmi masra figyeljek meg telepites elott? BIOS, stb...
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Suzuki topik
- Futás, futópályák
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest