Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
swatti
tag
Sziasztok,
12.04 LTS alatt fdisk -l használatánál van egy ilyen sor: partition does not start on physical sector boundary
A telepítéskor az ubuntura bíztam a telepítés és partíciózást is. Nos ezek szerint az ubuntu nem tudja helyesen létrehozni a paratíciókat? Ezt a gondot csak formazással tudom helyreállítani? A HDD 500GB és új volt.Köszi
IT - 100% védelem nincs --- A legnagyobb biztonsági rés mindig az ember. x)
-
swatti
tag
Sziasztok,
egy olyan gondom van, hogy egy asztali gépet power gomb megnyomásával és üzenet nélkül kikapcsoljon a gép. Annyit értem el, hogy ha kézzel azaz egérrel állítom le ott már nem dobja fel az üzenetet, de ha power gombal próbálom kikapcsolni ott még mindig felugrik a menu, hogy megkérdezze mit tegyen. Valkinek nincs ötlete, hogy lehetne ezt az üzenetet letiltani vagy eltüntetni, hogy megnyomás után kérdezés nélkül leálljon a gép? 12.04 +GNOME tettem fel még és no effectként vagyok bejelentkezve.
Köszi a válaszokat.
-
swatti
tag
Sziasztok,
ubuntu 11.10 desktop rendszerem van és a gépben megy egy sorosról átalakított usb portba beérkező kábel(2db ami egy hub kártyából jön).
Fel is ismeri pl 2303 ként. Fel kellene ismerni a helyes port sebességét, de valamiért most nem teszi ezt. Próbáltam kézzel beállítani stty vel meg minicom-al de nem menti el a helyes sebességet és újraindítás után újra rossz a paraméterei. Kérdésem az lenne milyen módon lehetne helyrehozni? Resetelni a paramétereit hogy esetleg automatkusan lekérni vagy driver resintall melyik a jobb megoldás vagy mit lehetne ilyenkor tenni? Működi a cucc mert 11.04 és ezen a rendszeren is működtek a cuccot csak valaki elbabrálta.Köszönöm
-
-
swatti
tag
válasz Aethelstone #14187 üzenetére
Ez lenne a helyes beállítás a 11.04 ez van jelenleg és jól működik minden.
stty -F /dev/ttyUSB0 -a
speed 115200 baud; row 0; columns 0; line = 0;
intr = ^C; quit = ^\; erase = ^?; kill = ^U; eof = ^A; eol = <undef>;
eol2 = <undef>; swtch = <undef>; start = ^Q; stop = ^S, susp = ^Z; rprnt = ^R;
werase = ^W; lnext = ^V; flush = ^0; min = 1; time = 0;
-parenb -parodd cs8 hupcl -cstopb cread -clocal -crtscts
-ignbrk -brkint -ignpar -parmrk -inpck -istrip -inlcr -igncr -icrnl -ixon -ixoff
-iuclc -ixany -imaxbel -iutf8
-opost -olcuc -ocrnl -onlcr -onocr -onlret -ofill -ofdel nl0 cr0 tab0 bs0 vt0 ff0
-isig -icanon -iexten -echo -echoe -echok -echonl -noflsh -xcase -tostop -echoprt
-echoctl -echokeEz pedig a 11.10 ami itt is jó volt de valami elmászott.
speed 57600 baud; rows 0; columns 0; line = 0;
intr = <undef>; quit = <undef>; erase = <undef>; kill = <undef>; eof = <undef>; eol = <undef>; eol2 = <undef>; swtch = <undef>; start = <undef>; stop = <undef>; susp = <undef>;
rprnt = <undef>; werase = <undef>; lnext = <undef>; flush = <undef>; min = 0; time = 0;
-parenb parodd cs8 -hupcl -cstopb cread clocal -crtscts
-ignbrk -brkint -ignpar -parmrk -inpck -istrip -inlcr -igncr -icrnl -ixon -ixoff -iuclc -ixany -imaxbel -iutf8
-opost -olcuc -ocrnl -onlcr -onocr -onlret -ofill -ofdel nl0 cr0 tab0 bs0 vt0 ff0
-isig -icanon -iexten -echo -echoe -echok -echonl -noflsh -xcase -tostop -echoprt -echoctl -echokeIT - 100% védelem nincs --- A legnagyobb biztonsági rés mindig az ember. x)
-
swatti
tag
válasz Aethelstone #14191 üzenetére
Kipróbálom. Köszi
-
swatti
tag
válasz Aethelstone #14191 üzenetére
Sajnos nem jegyzi meg. Újraindításkor visszaáll minden. hm
-
swatti
tag
válasz Fritz Teufel #14218 üzenetére
Itt nézz körül.
http://worldoftanks.eu/en/content/soft/pc_programs/1311/
-
swatti
tag
válasz Fritz Teufel #14228 üzenetére
Gondoltam winet használsz azért küldtem. Meg itt tartalmazza az összes linux esetet.
[ Szerkesztve ]
-
swatti
tag
Tud ajánlani valaki a remastersys progi helyett valami jobb rendszer készítőt? Akár olyat, ami még a home könyvtár alatti tartalmat is lementi + a beállításokat?
-
swatti
tag
Üdv,
wodim segítségével írok ki dvd-r lemezre adatot és látszólag írja és végén ki is tolja a tálcát ahogy Én kérem, de adatot nem írta rá. Valaki találkozott ilyennel?
-
swatti
tag
Sziasztok,
14.04lts alatt szeretnék egy programot futtatni teljes képernyőben megy jelenleg, de ha a programon belül egy újabb ablak nyílik meg(program része- QT) akkor a ubuntu launcher és tálca a program elé kerül. Meg szeretném oldani, hogy mindig háttérben legyen és ne kerüljön elé. Van valakinek ötlete? Kösz
-
swatti
tag
Ezzek kapcsolatban valakinek ötlete vagy tanácsa?
http://prohardver.hu/tema/ubuntu_linux_2/hsz_19092-19092.htmlLényeg, hogy ne ugorjon be a tálca vagy launcher menü a program elé sose.
Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest