- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechArtist
aktív tag
válasz
N0zer0 #16545 üzenetére
"Jártam ott", ahol lehetne formázni, telepítés nélkül, viszont ott nem volt olyan opció, hogy NTFS-re formázás. Fat16, fat32 ext3, ext4 stb. volt, NTFS nem.
Win alól meg pont azt volt, amit jimmy is írt, egyszerűen nem volt aktív a "formázás" gomb, nem volt ilyen lehetőség.
-
TechArtist
aktív tag
válasz
N0zer0 #16542 üzenetére
Ja, csak nem a telepítő lemezről, hanem valami gnomeparted vagy hasonló nevű programmal, azzal végül sikerült is. (Amit a source fájlban történő matatás nélkül nem engedett letölteni..) No de fent van a win, most már nem kell semmit átírnom, hogy telepíteni tudjak valamit.
-
TechArtist
aktív tag
válasz
karamblo #16538 üzenetére
Kosz, ezt talaltam en is meg, csak angolul, de ott elakad a folyamat, hogy nem tudom rendszergazdakent megnyitni a linken levo cikkben emlitett fajlt, igy hiaba szerkesztgetem, elmenteni nem tudom.
N0zer0: ext4-es a fajlrendszer, es a win 7-nek csak NTFS jo XP-m meg nincs. Egyebkent nincs bajom a linux-szal, csak tudnek programokat letolteni...
-
TechArtist
aktív tag
válasz
TechArtist #16536 üzenetére
Akarom irni 11.04
-
TechArtist
aktív tag
Hali, vettem egy laptopot, amin alapbol nem volt oprendszer, de wint nem tudtam felrakni, mert a merevlemez nem ntfs-re van formazva. es formazni sem enged telepites elott, ezert megprobalkoztam egy reg lemezre irt ubuntuval (10.04), ezzel mindossze annyi a gond, hogy enyhen szolva nem tamogatott. Igy flash playert es egyeb alapveto programokat sem tudok telepiteni. Talaltam valami rovidke leirast, miszerint a source.list fajlban kell atirni valamit, de azt alapbol nem lehet modositani (read only). Valakinek valami otlet?
DVD irom nincs, cdre meg nem fer ra ujabb verzio, pendriverol meg valamiert nem bootol a 14.04, pedig windows igenn, de ugye azt meg nem tudom felrakni... (Lemezformazas megint csak kilove a regi verzio miatt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest