- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
stopperos #15819 üzenetére
No. Van fejlemény. próbáltam indítani, se kép se hang. Megnyomtam egy entert, erre elkezdett valamit töltögetni (shift-re nem reagált semmit). Betöltött, kocka az egér helyén, szöveg olvashatatlan. Újra indítottam, most már minden jó...nem, ne kérdezd, én se tudom, a fiam gépe, ő elvileg nem csinált vele semmit, ezt mkondta. Kösz a segítséget
-
törölt tag
válasz
stopperos #15813 üzenetére
Üdv. Köszönöm, próba mindjárt. Nem tettem semmit, telepítés alatt is rossz volt a kép. Nem mutatta rendesen a betűket, sorokat, az egér helyett egy kocka volt, a kockában zavaros pöttyök. Úhra indulás után meggyógyult, működött a videó nézó is. Lehet, hogy haldoklik a vga, megvan a másik hdd-n az XP, elsőnek azzal tesztelem, aztán lépek oda, ahol leírtad
-
törölt tag
válasz
stopperos #15792 üzenetére
Indításkor a dos-os felületen lefutó kép után, mikor elkezd bebootolni a linux, ekkor tűnik el minden, semmi nincs, nem látok semmit. Néha egy bekockázódott csík alul. Az is lehet, hogy belefagy, nem tudom...:S XP-vel működött.
Hogy érem el a Grub menüt, mi ez? A telepítő lemez indító menüje lenne?
Telepítés közben be kapcsoltam, hogy szedjen le frissítéseket. Ez hiba volt?
Bocsánatos pardon, de első telepítésem, s halvány fogalmam semmiről sem. -
törölt tag
Van olyan billentyű parancs indításkor, mint a WIN esetében az F8 pl, ahol VGA módot és egyebet lehet választani? A Lubuntu úgy tűnik olyan ATI drivert tett fel a 9600-hoz, ami miatt a vga nem működik. XP alatt nincs baja.
-
törölt tag
Apró gondom lenne:
Nem szeretem a Lubuntuval települő FireFoxot. A guglikrómot sem. A Sea Monkey-t használtuk, gyorsabb és stabilabb, mint a másik kettő. Letöltöttem, telepítettem is. De csak könyvtárban van meg, nem került az internet eszközökhöz, a firefox és a guglis kereső mellé....hogy tudnám oda tenni az indító ikonját?
Remélem érthető...úgy működik, hogy bemegyek a mappába, a fájlkezelőbe, ahova települt, ott két katt az indító ikonra, kérdi: "sea monkey futtatható fájl. Futtatni szeretné? " kattintok, hogy igen, s megy a Sea Monkey.
Ezt sezertném úgy indítani, ahogy pl az alapból beépült FireFox-ot.
Köszönöm a választ! -
törölt tag
válasz
elem67 #15707 üzenetére
elem67stopperos:
Köszönöm a válaszokat. Tegnap feltelepítettem a Lubuntut, ha van ettől kisebb hardver igényű op.rendszerük, azt szívesen fogadom, mert nekem a minél nagyobb gyorsaság a cél, legközelebb azt teszem fel! Természetesen a felhasználhatóság rovására ne menjen...de nem érdekel a külcsíny, böngésző működjön akadás mentes filmnézéssel, videóklipp nézéssel, s pl a skype is menjen rajta, mint a vihar.
Egyébként olyan, amit vártam: megy, van egy csomó idiótasága, amit meg kell szoknom, és működik, gyors...De nekem a gyorsaságból sosem elég. S persze semmit nem tudok róla, na de egyszer kell ezt is megtanulni.
Kell egyébként valamivel karbantartani ? CCleaner jellegűre gondolok...van beépített hdd karbantartó progija is? Vírusirtó menyire szükséges, szoktatok tartani itt is egy AVAST-ot pl? -
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Egy AMD Sempron 300+-os ddr1 1giga ram, vga ati 9600 pro-val szerelt gépre akarok telepíteni Ubuntut.
Két kérdés van.
Az első: Lubuntu mehet, elegendő? netezésre (fészbuk), filmnézésre van használva a gép.
Második: Ha letöltöm a Lubuntut (vagy mást, a Lubuntu már lejött), akkor egy ISO fájl van a hdd-n. Ezt a lemezképet beteszem az emulátorba, ezután teljes lemez másolást kell csinálom Boot cd készítéshez?
Köszönöm a válaszokat, a cél a gyorsaság és a stabilitás a fentebb felsorolt tevékenységekhez!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest