- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
#10726912 #15810 üzenetére
Ja, bocsi, azt nem mondtam el, mert nálam megszokásból mindig be van kapcsolva.
Amikor indul a gép, a jobb Shift billentyűt kell nyomva tartani/nyomogatni és mielőtt az OS betöltése megkezdődne egy fekete háttéren bejön a választó. Ott kell recovery módban indítani és ha betölt, akkor egy kék háttéren lévő menübe fog dobni, ahol megcsinálhatod.
A kérdésem még,hogy te csináltál valamit a driverrel, vagy a rendszer ilyen volt alapból?
-
kispx
addikt
válasz
#10726912 #15757 üzenetére
1) Installáld PPA-ből
2)
A /usr/share/applications/ helyre hozz létre egy seamonkey.desktop nevű fájlt, aminek a tartalma:[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Firefox Web Browser
Comment=Browse the World Wide Web
GenericName=Web Browser
Keywords=Internet;WWW;Browser;Web;Explorer
Exec=firefox %u
Terminal=false
X-MultipleArgs=false
Type=Application
Icon=firefox
Categories=GNOME;GTK;Network;WebBrowser;
MimeType=text/html;text/xml;application/xhtml+xml;application/xml;application/rss+xml;application/rdf+xml;image/gif;image/jpeg;image/png;x-scheme-handler/http;x-scheme-handler/https;x-scheme-handler/ftp;x-scheme-handler/chrome;video/webm;application/x-xpinstall;
StartupNotify=trueA félkövérrel szedett sorokat cseréld a seamonkey indítófájljára és az ikonfájljára.
Szerk.: És a nevére. -
assemble
addikt
válasz
#10726912 #15719 üzenetére
Ahogy tudom:
Linux-on nincs fos registry mint windows-nal, ezert nem kell karbantartani sem
Program meg csak ugy telepul meg, hogy rendszergazdakent explicite engedelyt adsz ergo, ergo a virus sem nagyon letezo fogalom, ameddig megbizhato forrasbol telepitesz megbizhato programokat. -
gtasystem
őstag
válasz
#10726912 #15728 üzenetére
akkor még nem volt fent semmi, végül azért lett a clam mert az van a szoftverközpontban és csak annál nem kaptam semmi riasztást telepítéskor..
amúgy nem rossz csak egyszer kell beállítani aztán el is lehet felejteni..
a felületét nem sikerült csak frissíteni, arra nem bírtam rájönni hogy azt hogyan lehet de végülis nem ez a lényeg és úgyse nézegetem.. -
stopperos
senior tag
válasz
#10726912 #15719 üzenetére
Igazából nincsenek karban tartó eszközök nagyon. De nem éreztem szükségét sosem.
Vírusirtóm nincs a desktop gépen, pl itt egy link amin össze vannak foglalva a lehetőségek: [link]. Az egyik szerveren, ahol a home könyvtárakat tároljuk ott van egy ClamAV. Illetve azt hiszem a nod32-t rakott fel pár felhasználó magának régebben. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest