- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LA4030 #32312 üzenetére
Komolyan!? De jó, örülök neki, már gyakorlatilag én is kezdtem lemondani a dologról, mert megfoghatatlannak tűnt a probléma!
Azért ezt mégiscsak Te csináltad, én csak próbáltalak terelgetni félig vakon, mert nekem is ismeretlen a terep, talán a múltkori Digis NAT-olást kivéve.
De gondolkozok egy ujratelepitesen. Szerinted?
Ha most működik, én inkább nem bántanám. Ha majd újratelepítesz, ezeket a linkeket készítsd elő.
Kozvetlen kabellel fogok tudni valaha bongeszni?
Persze, én sokáig router nélkül használtam rengeteg disztrót. Ez a mostani probléma akár el is tűnhet, a Digi mindig variál valamit, nálunk is újra faragják a házat, kábeleznek ezerrel, ha beindulnak, lesz itt sok érdekes dolog. Az sem zárható ki, hogy a Linux frissítés megoldhatja a dolgot, lásd az én esetemet a régebbi verzióval, ami teljesen jó volt NATolás alatt is. (egy alap router azért mindig jó, ha van, különben is kell valaminek a wifit is szórni a mobil eszközöknek, ma már lassan a fakanál is wifis lesz)
Ha elkoltozok, es szinten a digitol optikat berlek, akkor valtozhat barmi?
Itt is ugyanaz érvényes, akár két egymással szemben lévő épületben lehet teljesen más tipusú netelérés, így aztán csak bízni tudunk abban, hogy az esetek nagy részében minden flottul működik.
-
válasz
LA4030 #32308 üzenetére
Ezekkel elméletileg sikerülhet, de Linux alatt pár ilyen dongle mütyür nem nagyon működik, de majd kiderül. Mindenképp olyan router a jó, amin van pár lan kimenet is.
update
a V2-es verzión rajta van a Linux compatibilitás isa cat /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6 kiirta,hogy 1.
Akkor sikerult kiiktatni. Nem?A mutatott érték alapján igen. De az nem jó jel, hogy az Ubuntu nem nyitja meg FF-ból. Másik böngészővel nem próbáltad még?
Amúgy roppant érdekes, mert amikor nekem a NATolás miatt nem jött be sok sűrűn használt oldal, akkor a fent lévő Mint 17.3 mindent meg tudott nyitni. Abban még nem volt ez a TSL handshake nevű valami. Most ezt pontosan nem tudom leírni mi a fene, elfelejtettem.
Csak megérne egy próbát egy 14.04 Ubuntuval vagy egy 17.3-as Mint-tel kipróbálni. (ezek egy alapon nyugszanak)
-
válasz
LA4030 #32305 üzenetére
Wifis router nem jobb lenne, mint a switch?
Azt látod nem tudom, a NATolást érdemes-e erőltetned, mert nem NATolt az IP-d szerintem. Nem lenne jobb megvárni, amíg a routert megveszed? Ha Win alatt működik minden, akkor a Digi úgysem fog semmi hibát látni, így kicsi az esély arra, hogy ez a probléma meg fog szűnni.
A tesztben most is 10/10-es az Ipv6-od. Sehogyan sem sikerült kiiktatnod a linkelt leírással sem? Fene se érti.
-
válasz
LA4030 #32301 üzenetére
A fenébe, nem akartam eltérni a szerkesztési helpben a magyar link leírásától, abban meg nincs benne a grub frissítése.
Ami abban alinkben van, azt a grub-update-en kívül megcsináltad?Probléma: Le szeretnéd tiltani az IPv6-ot.
Megoldás: Szerkeszd a /etc/sysctl.conf fájlt az alábbiak szerint.Írd az állomány végére a következő sorokat és mentsd el a módosításokat:
net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1Add ki a sudo sysctl -p parancsot.
Amennyiben a sysctl nem indul el automatikus a rendszerindításkor, a /etc/default/grub állományt is szerkeszteni szükséges. A GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT sorba írd be az alábbiakat: ipv6.disable=1. Valami ilyesmit kell kapnod a végén: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=”ipv6.disable=1 quiet splash”
itt maradt ki a leírásból a sudo update-grub ez nem link, csak kiemeltem pirosra
Ezt nem hagytad ki ?:
sudo sysctl -p
parancsNem értem, hogyan tünt el a sysctl.conf nálad, megnéznéd, hogy az tünt-e el?
ezzel:cat /etc/sysctl.conf
Amúgy amikor teminalból indítva szerkesztünk valamit, akkor ugyanazt a config fájlt nem célszerű a GUI-s beállító programmal is piszkálni, mert ezek a grafikus felületű beállító programok ezeket a fájlokat szerkesztik szintén.
Ezt sajna nem mondtam el, eszembe sem jutott, hogy még abban is kutyulsz.
Nem baj, nézd meg újra azt a tesztoldalt az ipv6-ról és ha megölted a conf fájlt, akkor újra létrehozzuk legfeljebb.
Egyébként nem értem, mi a fene lehet ott a cíviseknél, mert itt Pesten is Digit használok, nemrég volt gépbe dugva is a kábel, nincs is letiltva az ipv6, mégsem voltak ilyen anomáliák. Nálam a NAT-olt ip cím kiosztás miatt volt hasonló.Ha nem javul semmi, érdemes lenne hibára bejelenteni és ahhoz majd ez a tesztoldal is jól fog jönni talán. Anno én is bejelentettem, de nem elsőre vallották be, hogy valamit ők toltak el. (konkrétan kicserélték a publikus IP címem NAT-oltra)
-
válasz
LA4030 #32295 üzenetére
A Hálózati kapcsolatok nevű beállításoknál kéne talán kilőni az Ipv6-ot, az a másik netbeállító opció, így néz ki ha a beállító ablak jobb alsó sarkában lévő fogaskerékre kattintasz:
Nálam szerintem a routerben van letiltva, itt ezért lényegtelen, mi van bekapcsolva.
Megcsinálhatod a letiltást terminalból is. Az IPv6 tiltása másik leírás
A terminalból ezzel a paranccsal tudod ellenőrizni a statuszát, ha 1-es eredményt ír ki, akkor van letiltva:
cat /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6
-
válasz
LA4030 #32287 üzenetére
Nem nagyon, csak valami IP6-os dolog lehet valóban, ahogy a kollága is említette. Ezt a böngészőben lefuttatott tesztet lefuttatod és berakod az eredményt? Pár sor az egész, ebből tisztán látjuk az IP helyzetét:
ha rákattintasz, egyből lefut egy kis teszoldal, ami innen van, nyugodtan futtathatod:
Most amúgy elbizonytalanodtam, hogy csak a 100. kezdetű címek NAT-oltak-e vagy a 100 feletti címek......
[link]
[link] -
sonar
addikt
válasz
LA4030 #32260 üzenetére
Igazából azt nézném meg, hogy IPv4 v IPv6-os IP-t kaptam-e
parancssorba ird be lécci, hogyip a
és a ppoe kimenetét másold be. Lehet, hogy ipv6-os cimed van és olyan oldalakkal van gondod akik csak ipv4-en szolgáltatnak és ott a gubanc. Bár bármi lehet.Aztán meg elkezdenék pingelni egy olyan oldalt ami bejön és olyant ami nem jön be változó méretekkel
ping google.com -c 4 -s 1000
ping google.com -c 4 -s 3000
ping google.com -c 4 -s 5000
ping google.com -c 4 -s 8000
Első körben ennyit néznék meg. -
válasz
LA4030 #32269 üzenetére
Ha nem 100-zal kezdődik, akkor az a probléma kilőve.
Nekem simán kiírja.
ubyegon@mintcinnamon-18 ~ $ dig TXT +short o-o.myaddr.l.google.com @ns1.google.com | awk -F'"' '{ print $2}'
178.127.96.51Ez a gép ip címeit írja ki, azért mondtam, hogy a valós ip-t néz, de persze googléban egyszerűbb.
ip addr show
(#32270) torosaga
Ezek szerint az LXQT nem fog felmenni a KDE felületre, de valószínűleg nem csak a panellel lenne gondja. Jobb nem erőltetni. Nagy katyvaz lehet a vége. Tegyél fel mellé inkább valami LXQT-s disztrót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest