-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MineFox54 #20737 üzenetére
Valóban van jó pár Linux cd recovery célra, de szerintem ez nem éri meg azt a fáradtságot, hogy külön hsz- ba tedd be a szándék amúgy méltányolandó.
Cirka 500 dollárnyi programot adnak csak úgy live Linuxként? Gyanítom, hogy inkább kipróbálós verziók ezek v. korlátos licenszesek, de hátha nincs igazam!
Letöltés nem jön be, így marad a fenti tippem. -
Chabee
tag
válasz
MineFox54 #20733 üzenetére
MineFox54 spammer!
Köszi a biztatást, megoldottam a problémát!
(én máris tanultam még egy okosságot a csomageltávolításról)
Amúgy csak ilyen HDD elhalások alkalmával kerül elő a linux, mert szelleméhez híven ha egyszer összeáll csendben teszi a dolgát. És mivel ez években mérhető én meg szépen elfelejtem az ilyen apró részleteket.
Üdv!
-
Chabee
tag
válasz
MineFox54 #20719 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet! Akkor összevetve spammer kolléga javaslatával az alábbi formula lesz a megfelelő?
sudo apt-get install software-properties-common
sudo apt-get install python-software-properties=0.82.7Vagy a kötőjeles szókapcsolatok is összetartoznak és így a jó?:
sudo apt-get install software-properties-common python-software-properties=0.82.7
Elnézést a láma kérdésekért!
Üdv!
Szerk: Vettem egy nagy levegőt és az első forma szerint sikeresen lefuttattam a kér sort egymás után.
Még 1x nagyon köszi! -
válasz
MineFox54 #20631 üzenetére
Ha már így elárultad, nézd át ezt a howto- t.
Ha már megvolt, akkor sorry!Mivel ez nem egy support team, hanem önkéntes szakmai topik, ha javasolhatom, légy kicsit türelmesebb, ha valaki tudja a megoldást, úgyis válaszol majd.
Addig is keresd magad a megoldást, próbálgasd a beállításokat és ha sikerrel jársz, írd le a módszert, hátha másnak még jól jön később. -
N0zer0
senior tag
válasz
MineFox54 #19573 üzenetére
A dual P3-as gép épp úgy i386-os (32 bites) architektúra, mint a sima, egy procis P3-as gép. Általában a legtöbb Linux-kernelt SMP-vel fordítják, így alapból kezelni szokták a több processzort, több magot és több szálat (Hyper-threading), elég tág korlátig (32 bites rendszerek alapbeállításban 8 mag, 64 biten 32, 64, 256 mag), de a kernel újrafordításával kitolható (32 bites rendszernél 512 mag vagy szál, 64 bitesnél meg a határ a csillagos ég, csak a fizikai hardverkorlát szab neki határt).
Ha nagyon precízek akarunk lenni, P3-as gépre i686-os kernel lenne a legjobb, de az is 32 bites, de az utasításkészlet bővebb, meg kihasznál újabb technológiákat. Sok helyen az i386-ot tévesen a 32bit szinonimájaként használják, baromira leszokhatnának róla, akkor már inkább nevezzék x86-nak.
Elég sok disztró szakított már az i386-i586-os kernelekkel, belátták, hogy felesleges, nem nagy követelmény az i686, a muzeális gépeken kívül minden gép teljesíti. Emiatt terjed az is, hogy PAE-sek újabban a kernelek, i686-os procik és az attól fejlettebbek mind támogatják. Ez a lap szépen összefoglalja, hogy melyik processzor hányadik 86-os családba tartozik, de a saját gépen is megnézhető a grep family /proc/cpuinfo paranccsal (cpu family), Windowson a CPU-Z-vel (Family).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest