- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Vagy inkább a win-t állítod UTC-re, mert az volna a normális. Ubuntu, MacOs, BSD mind UTC-t használ, csak a redmondi helyi időt.
Csinálj egy utc.reg textfájlt a win-en és ezt tedd bele:Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation]
"RealTimeIsUniversal"=dword:00000001Szerintem Ubuntut ne bántsd, mert az jól működik alapból.
Ezután BIOS-ban beállítod az egyetemes időt, ami nyári időszámítás alapján Mo.-i helyi időt nézve -2 óra. És meg is vagy. -
Tamás88
őstag
Még a régi Windows óra beállításoknál, vagy a súgónál (Win98) volt egy olyan szöveg, hogy több operációs rendszernél (ez Win-Win párosnál is igaz) csak az egyiknél szabad beállítani az automatikus óra átállást és szinkronizálást, mert különben galibát okozhat. Gondolom nálad is ez a helyzet, úgyhogy az egyik rendszerből lődd ki az óra frissítést és beállítást, utána már nem lesz ilyen gond.
-
stopperos
senior tag
Szerintem próbálja elindítani a zárt driver beállításaival, majd hibát dob, mivel hogy nincs ott a hw. Ezek után indul valami köztes módban.
Kendek alapján probáld meg feltenni a xserver-xorg-lts-quantal csomagot, és az ermélhetőleg helyrepofozza az xserver-t.
Szerk: igen, azt a parancsot kell beadni. -
stopperos
senior tag
Offba írom, mert nem tudom a megoldást.
Az xserver rendszereddel lesz gond szerintem, az kezeli ugyanis a grafikus felületen a bevitelt. Valószínűleg a zárt driver belekevert valamit (de csodálom, hogy nincs xorg.conf /etc/X11 alatt. Néz szét azért abban a mappában, a midnight commander (mc) segítségedre lesz.Működni szokott az egyik gépből ki, másik gépbe be eljárás, de csak ha nincs zárt driver fenn. Az nagyon bekavar. Nálunk már halt meg a szerver, és akkor csak átdobtam a merevlemezt és a hálókártyákat újraállítottam, de ment simán.
Kendek megoldása tetszik. Szerintem próbáld ki. Csak fel kell rakni a xserver-xorg-lts-quantal csomagot és ez magával rántja az új kernelt is az új X mellett. Ezzel menni fog.
-
Male
nagyúr
...hát ez nem jött be.
Az első lefutott, leszedte az ati drivert. A második azt mondja, nincs ilyen file vagy könyvtár.
Nem változott semmi:
Indulásnál: "Your screen, graphics card, and input device settings could not be detected correctly. You will need to configure these yourself."
Ennél csak okét lehet nyomni, meg is teszem.
Utána ebből lehet választani:
- run in low-graphics mode for just one session
- reconfigure graphics
- troubleshot the error
- exit to console login
...de nem megy az egér, és a billnél sem működik szinte semmi... az első ponton áll, és csak okézni vagy mégsemelni tudok, semmivel nem lehet átlépni a többi pontra.
...bármelyiket nyomom, fekete képernyő, és ennyi......azthittem Linux alatt sima ügy a gépcsere
Gugli alapján még ez kéne utána:
apt-get install ubuntu-desktop
...egy próbát megér -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest