- Magisk
- Apple Watch
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Gépcsere után... elakadtam.
AMD -> Intel váltás volt, cserélődött minden (AMD volt a proci, a chipset, a VGA, most pedig Intel mindhárom), egyedül a meghajtók maradtak. Ubuntu van fent... szerintem 12.04-es, bár nem vagyok 100%-ig biztos benne.
A gond, hogy a grub bejön, ki tudom választani az ubuntut... majd grafikus felületen jön, hogy a kijelzőt és a bemeneti eszközöket sem sikerült felismernie, kézzel kell beállítanom... ezt még billről le tudom okézni, majd feltesz egy kérdést, hogy "grafikus rendszer újrakonfigurálása, kilépés konzol módba, stb..." , ezekből kéne választani.
A gond, hogy egér nincs, a billentyűzeten pedig semmi nem hat, egyedül leokézni vagy mégsemet tudok nyomni (Enter vagy Alt + g). Végignyomkodtam a teljes billt, nem tudok átlépni a másik háromra... itt pedig csak fekete képernyő fogad, ha továbblépek.Mit tehetnék, hogy elindulásra bírjam? Esetleg konzolon valahogy lehet "resetelni" az összes drivert, beállítást, hogy el bírjon indulni?
(a telepítőről nem tudom indítani, mert ahhoz szét kéne kapnom a gépet, és az most nem olyan egyszerű.. tehát a komplett reinstall nem játszik)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Villanyszerelés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magisk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest