Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Male

nagyúr

Sziasztok!

Gépcsere után... elakadtam.

AMD -> Intel váltás volt, cserélődött minden (AMD volt a proci, a chipset, a VGA, most pedig Intel mindhárom), egyedül a meghajtók maradtak. Ubuntu van fent... szerintem 12.04-es, bár nem vagyok 100%-ig biztos benne.

A gond, hogy a grub bejön, ki tudom választani az ubuntut... majd grafikus felületen jön, hogy a kijelzőt és a bemeneti eszközöket sem sikerült felismernie, kézzel kell beállítanom... ezt még billről le tudom okézni, majd feltesz egy kérdést, hogy "grafikus rendszer újrakonfigurálása, kilépés konzol módba, stb..." , ezekből kéne választani.
    A gond, hogy egér nincs, a billentyűzeten pedig semmi nem hat, egyedül leokézni vagy mégsemet tudok nyomni (Enter vagy Alt + g). Végignyomkodtam a teljes billt, nem tudok átlépni a másik háromra... itt pedig csak fekete képernyő fogad, ha továbblépek.

Mit tehetnék, hogy elindulásra bírjam? Esetleg konzolon valahogy lehet "resetelni" az összes drivert, beállítást, hogy el bírjon indulni?
    (a telepítőről nem tudom indítani, mert ahhoz szét kéne kapnom a gépet, és az most nem olyan egyszerű.. tehát a komplett reinstall nem játszik)

Új hozzászólás Aktív témák