- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
God Vazzeg #28181 üzenetére
Nos, akkor helyzetet jelentek.
Első körben behegesztettem az újabb kernelt, ami állítólag megoldja az Intel HD 520 említett problémáit: hát nem.
Másodikként megpróbálkoztam az Intel linuxos update progijával, amiből nem rég jött ki az újabb, ami 16.04 alatt már önmagában használható: ez feltette a legújabb drivert, jelentős teljesítmény növekedést hozva, de főleg hardveres gyorsítás terén (pl.: böngésző). Voltak jelenségek, amik megszűntek, de a főbb gondok megmaradtak, szomorúan konstatálva.Csak a kimenet átállítása segített, tearing a videóknál szerencsére alapból nem jelentkezett, de azért betoltam God beállításait, amit javasolt. Változást semmilyen irányban nem tapasztaltam tőle.
Azonban ha kicsit "erősebb" hardveres gyorsításra van szükség (pl meg van nyitva sok böngésző fül + film, vagy csak egy Full HD-s film) kicsit olyan érzés, mint ha felnyögne a rendszer mert a vállára dobtak valami zsákot. Ha az ember gyorsabban arrébb mozgatja mondjuk a lejátszó ablakát, akkor 1-2x a teljes képernyő feketén bevillan.
Tehát, ugyan használhatóbb lett, de sajnos aktívan továbbra is használhatatlan és bosszantó tud lenni.
S a következő probléma itt azzal jön, hogy nekem a munkámhoz aktívan kell Skype-ot használni (video-konferencia hívások, sok képernyő megosztás: ha én osztom érezhetően szenved a vga driver, ha "nézem" akkor meg ugyan azok a problémák jönnek, mint a film nézésnél), s azt is érinti a dolog + a Skype is elkezdett bugzani, ugyanis nem jelennek meg valamiért a csoportos csevegések. Hiába írnak benne, látják is, hogy benne vagyok (hozzá vagyok adva) de semmi értesítést nem kapok róla, a csevegésbe bele menni nem tudok, nem jelenik meg.
A Skype alpha meg nem tud képernyő megosztást, így az is kilőve.
Tehát, vissza kellett állítanom fő csatasorba a Windowst, mert magán célra elhasználom így, de dolgozni vele képtelenség és nagyon idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest