- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Rájöttem, hogy a fenti sávon jelennek meg a vlc menüi, de még mindig nem tudok sötét témát beállítani, nem látom, milyen programok vannak telepítve, szeretnék olyan tárcát, hogy bal oldalon lenne, és tartalmaz menü gombot, és Asztal hivatkozást, amire ha rákattintok, minden eltűnik, és az Asztal jelenik meg, szeretném tudni, hogy mik vannak megnyitva, valahogy látványosabban mint az a pici nyíl az egyik oldalon, szeretném, ha azon az egy sávon lenne minden, és nem kéne plusz sáv, szóval az időt is az mutatná.
-
gyulank
addikt
válasz
lionhearted #2820 üzenetére
Na, telepítettem az Ubuntut. Az első rettentő problémám az, hogy nincs menü. Semmilyen, és semmiben. Nem látok program listát, és semmiben nem tudok beállítani semmit sem, nem tudok beállításokat végezni a VLC-ben, nem tudom szinkronizálni, meg semmit nem tudok a Firefox-al. Most kapásból. És ha rámegyek fent a keresőre, vagy a Szoftverközpontra, sehol sincs Ubuntu tweak, és kiakasztó ez a bal oldalon elhelyezkedő bezárás gomb is.
-
gyulank
addikt
válasz
lionhearted #2820 üzenetére
Sötét témát akarok, semmi világos dolgot nem akarok benne, tűz effektek megnyitáskor, bezáráskor, és ha átváltok valamire, akkor hullámozzon meg amire rákattintok. Ennél amit most használok, amellett, hogy néha nem lehet visszaugrani az ablakra, csak a tárcán látni kicsiben, az is zavaró, hogy kiválaszt magának pár dolgot, amiket egyszerre mutat. Szóval, pl. a Firefox mellé nem tudom megnyitni a VLC-t, mert akkor eltűnik a Firefox, és a VLC+File Manager jön elő.
-
gyulank
addikt
Nekem sehogy se recseg semmi. Szerintem kezd el úgy, hogy tárcán 25% vlc-ben 50%, és a hangszóró erősítőjén 25%, aztán akkor már táncsak nem recseg semennyire, egyenként megpróbálod emelni valamelyiket, aztán megnézed, ha ezt emelted, eddig emelhetted recsegés nélkül, visszaállítod, emelsz a másik valamin, azon is megnézed, meddig lehet, visszaállítod, aztán a 3. valamit is felveszed amíg lehet, majd vissza, és lesz valami képed arról, hogy melyiket milyen hangerőig közelítheted, hogy ne recsegjen. Persze, minél több dolgon emeled a hangerőt, annál lejjebb kell venni az erősítő hangerejét, hogy ne recsegjen.
Nem tudom, miket lehet állítani, de ha pl. van az erősítőn valami effekt, pl. mély hang kiemelés, akkor amiatt is lehet, hogy a mély hangokat túlvezérli, mert a filmekben amúgy is kiemelik, ha még plusz kiemeled, okozhat ilyet. -
gyulank
addikt
válasz
lionhearted #2790 üzenetére
De nem értitek, hogy mit mondok. Pont azt ecseteltem, hogy nektek nem kell hozzá disztró csere, mert ti mindent tudtok, amit akartok, hogy hogy kell. Én attól, hogy ti leírjátok, hogy nem kell hozzá disztrócsere, még nem tudok beállítani semmit Ubuntuban.
-
gyulank
addikt
De nekem igen, mert én csak ezeken tudok beállítani valamit. Sajnos, én nem tartozok azok közé, akik egy vagy több hátteret témának neveznek. Én szeretnék sötét ablakokat, lehetőleg nem csak egy színűt, hanem olyat ami jól néz ki, be akarok állítani ilyen hullámzó, és láng effekteket, és imbolygó ablakokat, ugyanígy a tárcát, vagy panelt, és menüt, vagy ahogy hívni akarjátok(mindenki tudja így is, hogy mire gondolok), be akarom állítani, mi milyen hangerővel jelezzen, és mi jelezzen, és hogy, a hdd használat nélküli kikapcsolási idejét, ha neten nézek valamit, nem akarom, hogy elsötétüljön a kép, viszont ezt nem úgy akarom elérni, hogy semminél se kapcsoljon be a képernyőkímélő, vagy ne kapcsoljon ki a monitor. Ezek mellett természetesen ne írjon ki állandóan hibát, ne lassuljon be, ez pl. van, hogy elszürkül a kép, és úgy szenved, hogy az egér se mozdul. És ha találok valami programot, vagy témát ami tetszik, akkor azt tudjam alkalmazni 2-3 gombnyomással. Pl. a Zorin OS 6 Core-ban külön telepíteni kell az Advanced Settings nevű alkalmazást, hogy a témát telepíteni lehessen, de pl. az Ubuntu Software Centerben már nem is találtam, úgyhogy semmiképp nem tudtam alkalmazni.Míg a Zorin OS 6 mindig hibákat írt, amiknek a képeit fel is raktam, az 5.2-őn be kell zárni dolgokat, hogy megjeleníthessem, mikor megbolondul. A szürkülésről nem beszélve.
-
gyulank
addikt
Azzal lehet kezdeni valamit, hogy Zorin OS 5.2-ben néha gondol egyet, és a tárcán miniatűrbe látszik a Pidgin, és Firefox is, hogy meg van nyitva, de nem jön elő az ablak, sehogy, ha az asztal parancsikonra kattintok, akkor sem, ha ctrl+alt, és húzgálom a képernyőt akkor sincs semmin, ha az ikonjaira kattintok, akkor sem. Csak, ha bezárom, és újra megnyitom. Ez viszont adatvesztéssel járhat sok esetben. Persze ez nem csak ezekre vonatkozik, hanem VLC-től kezdve, Nautilus, Terminál, vagy bármi lehet. De van, hogy nem mindent lehetetlen elérni, csak pár dolgot.
-
gyulank
addikt
Lehet valahogy telepíteni a vlc 2-es verzióját Zorin OS 5.2-re? Az újban valamiért sokkal jobb kép van. A Zorin OS 6 mindig kiírt valami hibát, ezért raktam vissza az 5.2-őt, de ebben vlc 1-es verziója van, és nem tudom frissíteni.
-
gyulank
addikt
Így kéne? Csak mert a korábbi Linuxon, és Windowson működött,, úgyhogy lehet, hogy én írok rossz parancsot.
gyulank@gyulank-G31M-ES2C:~$ sudo hdparm -B1 /dev/sdb
[sudo] password for gyulank:
/dev/sdb:
setting Advanced Power Management level to 0x01 (1)
HDIO_DRIVE_CMD failed: Input/output error
APM_level = not supported
gyulank@gyulank-G31M-ES2C:~$ sudo hdparm -B5 /dev/sdb
/dev/sdb:
setting Advanced Power Management level to 0x05 (5)
HDIO_DRIVE_CMD failed: Input/output error
APM_level = not supported
gyulank@gyulank-G31M-ES2C:~$
Az előbbi problémához visszatérve, ezekkel bombáz. -
gyulank
addikt
Zorin OS 6 (12.04-es Ubuntuban) be lehet állítani valahogy, valami plusz alkalmazással, mint a témákat az Advanced Settings-el, hogy a nem használt HDD ne zúgjon folyton? Javítani lehet valahogy? Először 64-biteset tettem fel, folyton kiírt valami hibát, aztán, hogy részleteket nem lehet tudni róla. Most a 32-bites van fenn, de ezen is előfordul.
-
gyulank
addikt
Valaki tudja, hogy hogy lehet Zorin OS 6 Lite/Education Lite-ban GNOME felületet beállítani, és hogy kell programokat telepíteni a Software Centerével? Ha kiválasztom a belépésnél, hogy GNOME/Openbox, akkor nem lép be, kiírja, hogy nem tölt be a GNOME.
-
gyulank
addikt
Most már el sem indul. Nem jut el a bejelentkezésig, kiír egy csomó mindent, hogy kész, meg oké, és megakad a Battery ellenőrzésénél, pedig asztali gép. Nem nagyon van szabad hely azt tudom. De nem is nagyon telepítettem semmit, és fogalmam sincs, hogy távolítsak el bármit, ha belépni sem tudok. Saját fájl egy darab sincs, szóval olyat nem tudok törölni.
-
gyulank
addikt
Power Management van, bár, ha terminálba beírom, bejön az is, de szerintem ugyanaz. Be van állítva, hiába. A gconfban is ott van, hogy a power off az shutdown, de ha megnyomom a gombot, nem történik semmi. Lehet, hogy bezavarnak amiket eddig telepítettem? Hogy kell törölni őket?
-
gyulank
addikt
De a Zorin OS Ubuntu alapú nem? Olyan, és azok a beállítási lehetőségek is. A legújabb Ubuntuban azt lehet csinálni, és beállítani, amit a legújabb Zorinban, de az nekem kevés, ezért tettem fel az 5-öst, ami olyan, mint az utolsó előtti Ubuntu, ha jól tudom. Vagyis konkrétan, már feltelepítettem ezek közül mindet, és ezt tapasztaltam.
-
gyulank
addikt
Biosban nem kell semmit, mert Win alatt mind működik, csak Linux alatt ha megnyomom pl. a Power gombot, a billentyűzeten, egy menü jön elő, ahol még ki kell választanom, hogy mit akarok. De én azt akarom, amit megnyomtam, úgy, hogy ne kelljen semmi másra nyomkodni, kattogni. Hozzáadtam a Keyboard Shortcuts-ban, több-féle képpen is, de egyik parancs sem csinált semmit. Még ami terminálba működött, mondjuk az is csak sudo-val, és jelszóval, ha azt írtam be, akkor is hiába nyomtam a gombot.
-
gyulank
addikt
Zorin OS 5. Már telepítettem a dconf-ot, a gdm-controlt, de egyikkel sem értem el semmit. Gondolom, akkor ezek feleslegesek is. Hogy kell törölni? Mert nem sok helyem van. Már hatvan valahány mega híján 9 gigát foglal a Linux magában.
-
gyulank
addikt
Hogy lehet beállítani, hogy a billentyűzeten, ha megnyomom a Power gombot, akkor kikapcsoljon a gép, és ha a Sleepet nyomom meg, akkor hibernálja, és a Wake up felébressze?
-
gyulank
addikt
7zipet hogy lehet használni? Telepítettem, pipa van rajta, de nem találom, nem tudok vele tömöríteni, és megnyitni semmit.
-
gyulank
addikt
Előfordul, hogy rámegyek a kikapcsolásra, a hdd zötyörög, aztán nem történik semmi, majd megint rá kell mennem, és csak akkor kapcsol le. Erre van valami megoldás? Esetleg arra, hogy ha a billentyűzeten megnyomom a kikapcsolást, ne kelljen kiválasztanom, hogy ki akarom kapcsolni?
-
gyulank
addikt
Nem tudom, de csak azért csináltam ilyen partíciót is, mert a Linux partíción nem volt hely, és ntfs partícióról azt mondtátok, nem lehet futtatni semmit. Erre megcsináltam, és arra se tudtam másolni sem, meg semmi, csak ha sudoztam, és betallóztam mindkét mappát abban is, és úgy csinálhattam valamit. És akkor most annyit kell csinálnom, hogy beírom terminálba, hogy gksu passwrd, és kész? Megtettem, kiléptem, beírtam felhasználónévnek, hogy root, és beírtam a jelszót, és nem lépett be.
-
gyulank
addikt
Azt esetleg tudja valaki, hogy mi történik a Pidginnel, ha mobilról ír valaki a Facebook chat-en? Mert azt csinálja, hogy jobb felső sarokba megjelenik az üzenet egy téglalapban, közben eltűnik a messenger mindenhonnan. Ja, és sikerült telepíteni a Vmware-t, de ha rákattintok, nem történik semmi.
-
gyulank
addikt
Parancsikonokat lehet valahogy csinálni? El akarok érni egyszerűen egy szöveg fájlt úgy, hogy Windows, és Linux alól is tudjam szerkeszteni. Szóval, ha átmásolom, vagy áthelyezem az asztalra, akkor ami ebben változik, abban nem fog. És a legegyszerűbb elérni valamit az asztalról, vagy tárcáról lehet, mert maximum 2 kattintás.
-
gyulank
addikt
Telepíteni szeretném a Vmware Player-t, de a Software Centerben nincs.
Itt azt írja, OS: Windows/Linux, letöltöttem, mivel helyem nem nagyon van, csináltam pendrivera 1 ext4 partíciót, és át akartam másolni, de nem volt elérhető ez a funkció. Aztán a sudo nautilussal sikerült, de valahogy be szeretném állítani, hogy ne kelljen ilyesmihez a sudo nautilus, mert az nem szép, téma nélküli. És tovább tart meg keresni azon is a 2 mappát. Na, de a lényeg, hogy megnyitottam az exe-fájlt, és az archive managerben nyílt meg. Jobb gombbal kiválasztottam a wine program loadert, az meg nem csinált semmit. Na meg ezt is csak a sudo nautilussal tudtam megtenni, mert a rendesben minden ikonon van egy x, és ha ott próbálom a wine-al, akkor Hiba Acces denied-et ír ki. -
gyulank
addikt
válasz
eternam #2216 üzenetére
Valamikor telepíteni akartam a friss verziót, ami frissebb volt, mint ami a Software Centerben volt, aztán, nem sikerült, aztán azóta ezt dobja a Software Center, azóta rákerestem a gépen a pidgin nevű fájlokat mappákat töröltem, de még így is ezt dobja. Szóval, nem tudom mit kéne, honnan, hogy eltávolítanom, hogy működjön.
-
gyulank
addikt
Nem, de winampot akarok. Pidgint sem tudok telepíteni.
Package dependencies cannot be resolved
This error could be caused by required additional software packages which are missing or not installable. Furthermore there could be a conflict between software packages which are not allowed to be installed at the same time.
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
pidgin: Depends: perlapi-5.10.1 de ez egy virtuális csomag -
gyulank
addikt
Nem tudom telepíteni a Winampot. Ha kijelölöm az Execute négyzetet, akkor egy pillanatig tart, aztán eltűnik a kijelölés. Próbáltam hogy sudo nautilus, de ugyanazt csinálja. Hogy telepíthetem wine-ra?
-
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1947 üzenetére
Jó tudni.
Olyat nem tudsz esetleg ajánlani, amin, ha megnyomom a play gombot, akkor meg lesz nyomva, és a stop, vagy pause lesz aktív, és ha a stop, vagy pause gombot megnyomom, akkor a play lesz aktív?
Ja igen, és még mindig csak a transmissiont ajánlja fel, ha egy magnet linkre kattintok, és fogalmam sincs, hogy válasszak mást. -
gyulank
addikt
Pl. az EXE, COM, MSI, BAT kiterjesztésű, vagy úgy egyébként minden fájl lehessen futtatható! Semmi sem azért van, hogy ne lehessen futtatni. Ha pedig futtatni akarom, csak akadályoz, hogy be kell állítani minden egyes fájlnál, hogy hagy futtassam már.
Amúgy, ha megnyitok 1 magnet linket, felajánlja a Transmissiont, de a Deluge is fent van, de azt nem lehet kiválasztani, vagy nem tudom, hol kell keresni, mert ha kiválasztom, hogy megnyitás mással, akkor mappák közt kell keresni. Delugével kapcsolatban az normális, ha a Play, és Pause gomb mindig aktív? -
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #1886 üzenetére
Azt nem lehet beállítani, hogy alapból futtatható legyen minden futtatható fájl?
-
gyulank
addikt
Minden telepítés hiba nélkül futott.
Nem minden Software Center ugyanazt találja, ha beírják, hogy dkms?
Leírtam, hogy elindítottam az oldalon a 11.04-re való deb-fájlt, elindult a SC, telepítette hiba nélkül, aztán mikor rákattintottam a Startra, akkor kiírta, amit a képen látni, aztán telepítettem a dkms-t módosítás nélkül, aztán a helyzet nem változott, ezért kérdeztem, hogy ha mindent kijelölnék, akkor változhatna-e a helyzet? -
gyulank
addikt
Na, telepítettem a 11.04-re valót, de megint kidob egy ilyet:
A virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: XP.The virtual machine 'XP' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1.
Eredmény kód: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Komponens: Machine
Interfész: IMachine {5eaa9319-62fc-4b0a-843c-0cb1940f8a91} -
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1890 üzenetére
Egymás után 2.
1.: A virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: XP.
The virtual machine 'XP' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1.Eredmény kód:
NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Komponens:
Machine
Interfész:
IMachine {662c175e-a69d-40b8-a77a-1d719d0ab062}2.:
Error in supR3HardenedMainitRuntimeRTR3Init failed with rc=-1912 (rc=-1912)
Please install the virtualbox-ose-dkms package and execute 'modprobe vboxdrv' as root.Az előzmény annyi, hogy elkezdtem csinálni egy Új gépet, létrehoztam egy meghajtót, és akkor ugye megjelent az új gép, és ezután lehetne telepíteni rá valamit, ha lehetne.
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #1886 üzenetére
Köszönöm, így elindult. Igaz, hogy ez azt jelenti, hogy megjelent egy kép, aztán megnyitott egy weboldalt, aztán eltűnt a kép és ennyi.
De eddig ezt se csinálta.
-
gyulank
addikt
Letöltöttem ezt, és ha el akarom indítani a Wine-al, ezt írja ki:
Blocked: wine start /unix
The file '/home/gyulank/Downloads/MediaCoder-0.8.13.5260/MediaCoder-0.8.13.5260.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit.
Ez miért van, ha "Linux (well supported by WINE)"? -
gyulank
addikt
VirtualBOX helyett van valami alternatíva? Mindig kiír valami hibát, ha el akarok indítani, vagy telepíteni akarok egy oprendszert. Eltávolítottam, telepítettem azóta vagy 3-szor, de mindig ugyanezt csinálja.
-
gyulank
addikt
Nincs másik gép, se ISO. Csak CD van. És mondjuk van 3, és 13 gigám, de a 13 azon van, amit kihúznék, mert a másikon van a Win, és a Linux is, szóval miután beraktam a CD-t, és nem fagy le, kéne valami, amivel tudok ISO-t csinálni belőle, aztán visszaraknám a HDD-t, és arra telepíteném.
-
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1814 üzenetére
Oké, hogy futhat párhuzamosan, de amiből ez letöltött valamennyi azt nem folytatja az. Engem most ez érdekel. Ha áthelyezhetném a munkamenetet, akkor már meg lenne oldva, és már most kikapcsolhatnám a gépet, de mivel nem, így végig kell várnom, míg ez végez.
Nem szerencsés megoldás... 1 IDE van 2 HDD+1 CD. Esetleg el tudom távolítani előtte az a HDD-t mint Windowsban? Akkor olyan lenne, mintha amúgy se lenne benne, és nem zavarná, ha kihúzom. -
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1812 üzenetére
Az jó, viszont nem tudok semmit csinálni, míg ez kész nem lesz. A multiloader és kies nem igen megy wine-al, én ha megy, akkor is tartok tőle, hogy hibázik, és a telefonomnak annyi.
Lefagy, ha kihúzom az egyik IDE HDD-t, és átdugom a kábelt, és a tápot egy IDE CD meghajtóba? Mert így telepíthetnék virtuális XP-t anélkül, hogy megszakad a letöltés. Csak arra van helyem. De nem akarom kockáztatni, hogy megint előlről kezdjem. -
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1810 üzenetére
Nos, a helyzet nem ilyen egyszerű. Amúgy is le akarom cserélni valami olyanra, mint a uTorrent, amin egy ablakban látom, hogy mit töltök, hol tart. Most nem az egészre, hanem a külön fájlokra gondolok. de az egyik torrent nincs meg, és le se tudom tölteni, szóval amíg ez le nem tölti, ami elég soká lesz, mert azóta 99 MB jött le, és mindkettő csak 10-20 kB/s-al jön. De amúgy ez ismert hiba ennél, és biztos, hogy a másik nem csinálna ilyeneket?
-
gyulank
addikt
Az miért lehet, hogy a Transmission letölt valamennyit, aztán, ha kikapcsolom a gépet, mindegy, hogy megállítottam-e előtte rendesen, és kiléptem, vagy csak leállítottam, így is, úgy is ezt csinálja. Előlről kezdi. Az egyik pl. size: 4,16 GiB; Have: 11,55 MiB; Downloaded 981,2 MiB A másik is jó, mert majdnem meg volt... 714,6 MiB-ből Van 12,10 MiB, és Letöltve 697,4 MB. Tényleg... Miért MiB-nek írja a MB-ot? Okozhatja az, hogy csak a Windows partícióján van hely, és arra mentem?
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #1761 üzenetére
Nekem mindig fut a böngésző.
-
gyulank
addikt
Azzal csak azt állíthatom, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki a képernyő, ha nem csinálok semmit. Egyébként nem tudom, mi az az 1:00 mert szerintem 1 perctől több telik el, mire sötétedik. De a lényeg az, hogy ha nézek valamit, az nem tétlenség. Ennyi erővel vagy kikapcsolom ezt a lehetőséget, és akkor se kapcsol ki, ha tényleg nem csinálok semmit, vagy lekapcsol mindig, ha csinálok....
-
gyulank
addikt
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy ha online nézek valamit, akkor egy idő után elsötétül, ha nem mozgatom időnként az egeret? Persze, gondolom, állíthatom, hogy később kapcsoljon ki, de én arra gondolok, hogy ha nézek valamit, azt ne vegye tétlenségnek.
-
gyulank
addikt
válasz
gyulank #1565 üzenetére
Az Update működött, és azóta nem ír ki hibát. Sajnos itt az Alt+Print screen nem csinál semmit, de a lényeg az, hogy a nyelvet ebbe sem lehet beállítani. Telepítettem a magyart, de legfelül English van, alatta 5-féle szürke English, alatta egy szürke magyar, alatta valami szürke kínai-szerűség. Töröltem az English-t, és most csak fekete magyar, és kínai van, de nem látok nyelvbeli változást.
-
gyulank
addikt
Telepítettem a Zorin OS 6-ot, ami olyan, mint az Ubuntu 12.04, amin nem tudom, hogy kell Témát telepíteni, éás sok dolgot beállítani sem, de a leg érdekesebb az, hogy netezni, letölteni tudok, de ha mondjuk a Software Centerben telepítenék valamit, vagy a Language suppoprt telepítene valamit, nem találja a fájlt, és kiírja, hogy ellenőrizzem a modemet. Megpróbáltam letölteni mondjuk a Firefoxot is a honlapjárl, de nem tudom, hogy kell telepíteni *.tar.bz2, ez is tömörítve sok mappa...
-
gyulank
addikt
válasz
gyulank #1532 üzenetére
Erre rájöttem, Alt+F2, és Look Changer. Bár ezelőtt nem töröltem, csak váltottam, és úgy tűnt el, és csak úgy jött elő, ha minden indításnál hibakereséssel indítottam, és csökkentett grafikus módot választottam. Akkor csak újratelepíteni tudtam az egészet. Még frissíteni se, mert az kiírta, hogy nem sikerült mindent újratelepíteni, van amit kézzel kell, és pont az egér nem működött, ezért le kellett formáznom, és úgy telepíteni. Szóval, ha máskor is előfordulna ilyen, mikor már esetleg fontos dolgok is lesznek a gépen amit nem akarok formázni, tehetek mást?
Egyébként boldogan látom, hogy Zorinon belüli Firefoxban nálam is fekete a betű, amit írok.
Esetleg azt tudja valaki, hogy hogy tehetném mondjuk az Asztal gombot az indítómenü jobb oldalára közvetlenül, vagy teljesen a tárca jobb szélére?
Sajnos nem sikerül magyarítani sehogy. -
gyulank
addikt
Ha Zorin OS-ben eltűnik a tárca, vagy véletlenül töröltem, akkor hogy állíthatom helyre?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest