-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyulank #11733 üzenetére
Csak olvashatóként az ro csatolási opcióval lehet csatolni, de ezt is világosan írja.
sudo mount -o ro /dev/sdXN /csatolási/pont
Mindenképpen Windowszal lenne érdemes helyrerakatni a fájlrendszert, a Linuxos eszköz nem is biztos, hogy képes rá, de legalábbis nem biztonságosan. Én a Windows 8 telepítőjével próbálkoznék, onnan biztosan futtatható egy fájlrendszerellenőrzés.
-
válasz
Thusor #11729 üzenetére
(#11730) gyulank: Ahhoz, hogy Ubuntu alatt írhatóba csatolni tudd azt az NTFS partíciót, előbb a Windows 8-cal le kell záratnod. Ezek a lehetőségeid, csak el kell olvasni:
Please resume and shutdown Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume read-only with the 'ro' mount option. -
válasz
St3ven #11629 üzenetére
Mikor megjelenik a kis billentyűzet alul a képernyőn, akkor nyomj egy gombot. Majd a nyelv kiválasztása után F6-ot. Ha beállítottad a nomodesetet, akkor pedig indítsd a telepítést. Aztán kiderül, hogy használt-e.
(#11631) bopeti98: Ha gyári hibás notit vettél, akkor vidd vissza, én is ezt tudom javasolni.
-
válasz
bopeti98 #11626 üzenetére
A BIOS/UEFI Setupot nem feltétlen az F2 gombbal lehet előhívni, azt nyomogasd amit a kézikönyv ír. Bár hacsak azt szeretnéd meghatározni, hogy miről bootoljon a noti, akkor a boot menüt érdemes megjeleníttetni.
(#11627) St3ven: Az a VIA Chrome nem hangzik túl biztatóan, de amúgy érdemes lehet kipróbálni a szokásos kernelparamétereket, főleg a nomodesetet.
-
válasz
Vincsó #11474 üzenetére
Az automatikus csatolás nem gond, hiszen csak az fstabba kell beírni, adsz neki valamilyen csatolási pontot. Viszont a telepített programok és a rendszer beállításfájljai is a saját könyvtáradban találhatóak, ha ezek a rendszer újratelepítésénél nem törlődnek formázás miatt, akkor nem kell újra játszani beállításokkal vagy a fájlok ide-oda másolásával. És ez a minimum, ugye elvileg akár több TB-nyi egyéb adatod is lehet a saját könyvtáradban (képek, videók, zenék, letöltések) amelyek mind-mind megmaradnak ha külön partíción vannak (persze gondolom te nem a saját könyvtáradban akarod ezeket tárolni).
-
válasz
Vincsó #11471 üzenetére
Nem, nem szükséges csak ajánlott. Igazából a saját dolgodat könnyíted meg vele, de ez csak rajtad áll. Ezek az alapszoftverek meg az alaptelepítés részét képzik. Képnézegetőnek bőven jó az EOG pl.. Képszerkesztésre mondjuk inkább a GIMP, videólejátszónak meg a VLC. De bőven van választék, és a Totem is jó lehet.
-
válasz
Vincsó #11469 üzenetére
Rajtad áll, hogy hogyan osztod fel a rendelkezésre álló helyet. Ha a /home könyvtár alá külön partíciót csatolsz, akkor 20 GB bőven elég a rendszernek. Persze ez sok mindentől függ, de főleg attól, hogy mennyi mindent akarsz pluszban telepíteni, meg pl. mennyi időnként takarítasz kicsit. Én speciel 10 GB-tal is bőven beérem, így is majd a fele szabad. Viszont adott esetben meg 50 sem elég, szóval nehéz megmondani ha te nem mondod meg.
-
-
válasz
Keeperv85 #11417 üzenetére
Ha valakiket szidni kell a Nautilus butítása miatt akkor azok a GNOME-osok és nem azok akik a Unity-t fejlesztik. Csak a menü az ami a Unity miatt átkerült az ablakokból a felső sávra, de a Nautilus esetén még ez sem annyira érdekes. Ilyen függőség pedig bármely külső alkalmazás esetében is fennállhat, nem csak a GNOME részét képező Nautilusnál. A MATE egyébként is a GNOME forkolt változata, mint ahogyan a Caja is Nautilus (vagyis Caja = Nautilus).
-
-
válasz
bencsikgab #11298 üzenetére
Én nem találkoztam még ezzel a jelenséggel, ugyanakkor sok jelentősége nincsen neki, hiszen a már leírt UUID segítségével jól azonosíthatóak az egyes partíciók. Nem csak automatikus csatolásnál lehet használni ezeket az azonosítókat, hanem kézinél is. Szóval biztosan megoldható a te esetedben is, kérdés, hogy miféle titkosítást használsz.
De egyébként az udev linkelgetésből kiindulva lehet használni még alapból id, label és partíció uuid-t is azonosításra. Pl. a címkéket könnyedén megváltoztathatod egyszerű jelzőkre, azokat pedig fejben is tarthatod. -
-
válasz
spammer #11181 üzenetére
Mármint pontosan milyen ikonokra gondolsz? Az oldalsávra alapból kihelyezett alkalmazásoknak vagy a használt téma ad ikont, vagy ha nem tartalmaz valamihez akkor van nekik sajátja, amit a fejlesztője biztosít. De mindegyik megtalálható a /usr/share/icons könyvtár alatt, megfelelően besorolva.
-
válasz
God Vazzeg #11105 üzenetére
Amúgy ha tudod hogyan kell, akkor nem nehéz összeállítani egy PAE-mentes, de amúgy gyári telepítőt. Egyetlen hátránya, hogy szép és jó, de a kernel az végig marad az ami a telepítésnél, hiszen csak PAE-sre lehet a tárolóból frissíteni. Na erre találták ki azt a linkelt megoldást.
-
válasz
God Vazzeg #11103 üzenetére
De igen, ez egy kapcsolható opció, ugyanúgy mint a többi. Itt csak annyival nehezebb, hogy az Ubuntus forrásban nem olyan egyszerű beállítani. Ettől függetlenül még vanilla kernelt fordíthatsz ahogyan csak akarsz.
-
válasz
God Vazzeg #11098 üzenetére
A PAE nélküliség egy jelző a konfig fájlban. Az a nem mindegy, hogy ezt az Ubuntus forrásban áttudod-e írni (nem olyan egyszerű mint amilyennek hangzik), és ugyanolyan módszerrel mint ahogyan az eredeti kernel is készül, eltudod-e készíteni az újat. Szóval meglehet csinálni, igen, de ha hivatalosan lenne ilyen kernelváltozat, akkor annak követnie kellene a PAE-s vonalat. De ennek így semmi értelme sem lenne, hiszen éppen, hogy kivették ezt a forrásból.
-
Egyszer csináltam én is, de az meg egy VIA Samuel 2 procihoz kellett volna, és mint a későbbiekben kiderült, még hiányzott a cx8 és cmov is hozzá. De tapasztalatszerzésnek jó volt.
A Lubuntunál csak azért gáz, mert az kifejezetten régebbi és gyengébb gépekre van, viszont így azokból is némileg modernebb kell. De hát ők is csak az Ubuntu alapkernelét használják, arra már nincs erőforrásuk, hogy párhuzamosan üzemeltessenek egy régifajta PAE nélkülit. -
válasz
12b13v #11070 üzenetére
Jobb lenne ha lenne egy normál visszaállítási pontod, mert akkor a felhasználói beállításfájlok visszaállítása jó eséllyel már meg is oldaná a problémádat. A Live esetében maximum javítást lehet eszközölni, de csak a teljes javítás oldaná meg a problémát, viszont akkor minden visszaáll. Persze a Dokumentumok könyvtárban levő fájljaidnak semmi bajuk sem eshet, azoknak közük nincs ehhez. Legfeljebb akkor vesznek el azok ha rendszermásolásnál formázod a partíciót.
A Xubuntunál egyébként egy kicsit másként működik ez a menüs dolog, mert külön fájlt használ hozzá. Így nem vagyok benne biztos, de root jog nélkül szerintem tuti, hogy csakis a saját könyvtáradban rögzítheti a változtatásokat. -
válasz
12b13v #11067 üzenetére
Még mindig nem világos, hogy milyen menüről van szó, hiszen Ubuntu esetében minden támogatott kiadásnál a Unity az alapértelmezett felhasználói felület. Viszont annál nincsen semmi olyasmi amit írsz. Mindenesetre érdemes lehet kipróbálni azt, hogy törlöd az összes kapcsolódó fájlt a ~/.local könyvtárban, majd purge-ölöd a Wine-t és újratelepíted. Ha a szóban forgó menü máshol jegyzi a törlést, akkor annak a fájlját is alapra kell állítani.
-
válasz
Gigabyga #11052 üzenetére
Nekem van, de a Compizos megoldás is éppoly hatékony (szerintem volt honnan elvet lesniük), így nincs is aktiválva és még sincs tearing. Nálad ugyanaz lehet mint az ubuntu.hu-s esetben, hogy több GPU-s megoldásról van szó, szoftveres átkapcsolással, és ezért nincs a CCC-ben ott a lehetőség.
-
válasz
vinibali #11050 üzenetére
Igen, de nem mindegy, hogy egyrészről a csomagkezelő tud-e róla (mivel egyébként csomagokból épül fel az egész rendszer, az alapjaitól a legmagasabb fokig), másrészről pedig ami kicsit fontosabb, hogy a dkms elintézi-e a szükséges kernelmodul befordítását. Ha csomagból telepíted az fglrx-et, akkor kernelfrissítéskor (ami egy Ubuntu kiadás élete során jó párszor megesik) befordul a modul, és újraindítás után mintha misem történt volna. Ellenben ha nincs kernelmodul, akkor marad a parancssor és a kezdő felhasználónak a meglepetés (és elkeseredésében a rendszer újratelepítése).
-
válasz
Focke-Wulf #11043 üzenetére
2 GB-os pendrive az eléggé kicsi, telepíteni nem fogod tudni rá a rendszert. A perzisztens módhoz kb. a fele marad, azt kipróbálhatod, hogy milyen, és, hogy meddig bírja. Legfeljebb használod majd utána normál Live-ként.
-
válasz
Focke-Wulf #11040 üzenetére
A Live rendszerek egy képből, a központi memóriába töltődve futnak. Így igen, hacsak nem perzisztens módban vannak futtatva (amikor is egy konténerfájlban eltárolódnak a fájlrendszer változásai), akkor elveszik minden változtatás. A pendrive-ra ugyanúgy kell telepíteni mint a merevlemezre. Elindítod a telepítőt, majd végigmész a telepítés lépésein.
-
válasz
Focke-Wulf #11037 üzenetére
Miért ne tudnád? Én csak azt mondom, hogy ha hosszabb távra tervezed, akkor ne Live-ként használd hanem telepítsd fel normálisan (akár pendrive-ra is). Mert Live-ként vagy nem kapcsolod ki soha a notit, vagy minden indításkor feltelepítesz, frissítesz és beállítasz mindent, vagy perzisztens módban használod, de egy idő után úgyis elfogy a hely, akármennyit is adsz neki.
-
válasz
Focke-Wulf #11035 üzenetére
Nem friss minden, sőt. De a böngészőt frissítették (biztonsági okokból), valamint a képeden látható Skype telepítőt is hozzá gyártották (bár bent van a tárolóban is). Ugyanakkor a Live rendszerek nem éppen arra valóak, hogy mindenfélét telepítsél és frissítsél rajtuk. Perzisztens módban korlátozottan alkalmas rá, de ha hosszabb távra tervezel, akkor érdemes normál telepítést eszközölni.
-
válasz
Focke-Wulf #11032 üzenetére
A 10.04.4-es kiadással próbálkozz, annak legalább a szerver része még támogatott, így a tárolói még nem szűntek meg (vagyis nem kell átírni a címeit). Valamint a letöltött Skype is hozzá való, így nem lehet gond a telepítésével. A böngészőnek pedig frissnek kell lennie.
(#11033) bob.zxr: Szerinted lesz halvány fogalma is arról, hogy mit kezdjen azzal?
-
válasz
Gigabyga #11028 üzenetére
Kérlek ilyen esetben használd a pastebin.com vagy a paste.ubuntu.com oldalt, mert ez a fájlletöltősdi eléggé macerás.
A csomagkészítés előtt pedig telepítsd a hozzátartozó függőségeket. -
válasz
Gigabyga #11026 üzenetére
Linkeltem egy leírást arról, hogy hogyan lehet belőle Debian telepítőcsomagokat készíttetni. Ha fel van telepítve a Synaptic csomagkezelő (magától beszerzi a függőségeket), akkor gyakorlatilag ennyi:
chmod +x amd-driver-installer-catalyst-13-4-x86.x86_64.run
sudo ./amd-driver-installer-catalyst-13-4-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/kiadásneve
sudo dpkg -i fglrx-amdcccle_*.deb fglrx_*.deb
sudo apt-get install -f
sudo amdconfig --initialA kiadásneve helyére be kell helyettesíteni a használt Ubuntu kiadás nevét (precise, quantal, raring, saucy). De Raringtól fölfele már a 13.8-as béta Catalyst használata a javallott, tekintve, hogy hivatalosan csak az kompatibilis.
-
válasz
Gigabyga #11010 üzenetére
Az az eltávolításhoz kétféle parancs, a kétféle telepítés miatt. Neked az elsőre nincs szükséged ebben az esetben, mert csomagokból van feltelepítve. És jobban is járnál ha az AMD honlapjáról letöltött telepítővel is ilyen telepítőcsomagokat készíttetnél, és azokat raknád fel. Úgy akár még frissíteni is tudod a már telepítetteket, és nem muszáj semmit sem eltávolítanod.
-
Azok vanilla kernelek, nem tartalmaznak semmilyen Ubuntus patch-et, és csak manuálisan lehet őket frissíteni. Ellenben a tárolóban levőket tesztelik, javítják és hozzáigazítják a rendszerhez. Ha valaki azért használ LTS-t amiért olyan stabil, akkor egyáltalán nem ajánlott ilyenekkel szórakoznia (főleg kiadatlan RC-kkel). Ráadásul a konkrét hibajelenség javításához nem kell frissebb kernel, hiszen a saját bevallása szerint már a 3.5-el jónak kell lennie (már a kernel részéről, amúgy nem biztos, hogy befolyásoló tényező).
-
válasz
Neil Watts #10782 üzenetére
Ezt a windowsos dolgot nem tudom biztosra. De ha minden igaz, akkor a Windows 8-ban speckó újraindítást kell kérni, mikor is belép automatikusan az UEFI Setupba. Na és akkor lehet kikapcsolni a FastBootot.
-
válasz
Neil Watts #10778 üzenetére
A GParted az már jó pár verziója óta eltolja az első partíciót, szóval ha teljesen újraakarod particionálni, akkor azzal a legbiztosabb. A kézi particionálásnak semmi köze az FastBoothoz vagy a SecureBoothoz, ha állíthatóak az UEFI Setupban, akkor az aktiválásukkal nem lehet gond a későbbiekben sem. De egyébként nem tudom, hogy mit csinál az automatikus partícióbeállítás, én sosem szoktam használni. De legalább nem is szoktam adatot veszteni miatta, mint ahogyan azt már annyi embertől olvastam (a meglévő oprendszer lecserélése törli az egész lemezt, és ez nem egyértelmű).
-
válasz
Neil Watts #10776 üzenetére
Ha UEFI-d van, akkor ne a BIOS-ban válaszd ki a pendrive-ot indításra, hanem nyomkodd serényen az indítómenüt előhívó gombot (általában F11 vagy F12).
200 MB bőven sok, akár 10 MB is elég (én 100-at használok, Windowsnál is annyi), az is már többszöröse annak amire szükség van egyetlen rendszerhez. Kézi particionálásnál természetesen neked kell vele szórakoznod, magától nem oldja meg.
A FastBootot azt mindenképpen kapcsold ki, és persze a SecureBootot is ha kilehet. Egyik ubuntu.hu-s fórumozónak a notiján aktív lehet az előbbi, és nem képes se az UEFI Setupba lépni, se bármi egyéb adathordozóról bootolni. Windows híján viszont sehogyan sem lehet megoldani a dolgot, szóval szívás. -
válasz
gery2123 #10755 üzenetére
Sokkal jobb megoldás a kernel metacsomagjának az eltávolítása. Ugyanis általában nem a kernel csomagja szokott frissülni (persze néha az is, viszont az rendszerint nem jár problémával), hanem a metacsomagja, ami pedig telepíti a frissebb kernelt, a már meglévők mellé.
-
válasz
Kitakat #10692 üzenetére
Ha a dist-upgrade újabb Ubuntu kiadásra frissítene, akkor hibás tárolók vannak felvéve nálad.
A nem tárolóban levő kernel telepítőcsomagjait (szóval az előre letöltött helyi fájlokat) a dpkg-vel lehet feltenni:sudo dpkg -i csomagneve.deb másikcsomagneve.deb harmadikcsomagneve.deb
A Linux kernel tartalmazza az eszközmeghajtókat, igen. De kicsit összetettebb a kérdés.
-
-
válasz
s3toraph #10662 üzenetére
Rákattintasz még egyszer az indítóikonjára.
A folyamat végén visszakapod a promtot.
Ha lefutott, akkor ne Windows telepítéssel kezdj, hanem a biztonság kedvéért nyomass egy ki- és bekapcsot, aztán próbáld futtatni megint az önellenőrzést. Természetesen ha hibát ad megint, akkor nem érdemes operációs rendszert futtatni róla. Ha viszont rendben végigmegy a kiterjesztett is (várd meg, eléggé sokáig tart), akkor egyelőre jó lesz. -
válasz
s3toraph #10651 üzenetére
Simán dd-vel megküldheted:
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=4096
Időben nyilván eltart egy darabig, sajnos ehhez folyamatsávot nehéz gyártani. Viszont a
sudo pkill -USR1 ^dd
paranccsal előhívhatod az aktuális állapotot. Szóval az egyik terminálban fut a dd, a másikban kiadod ezt a parancsot. Az előbbiben pedig megjelenik az infó.
-
válasz
s3toraph #10627 üzenetére
Nem feltétlen, mert van, hogy egy alacsony szintű formázás rendbe teszi. Mármint rendbe teszi úgy, hogy miközben írja a dd a nullákat, addig a gyenge szektorokat felderíti, teszteli, és a tartalék tárterületről csatarendbe állít helyettük.
Munkatársnőm notivinyója is ilyen volt, a teszt nem ment végig, miután az operációs rendszer már meghalt. Erre vett egy másik vinyót, a hibásat pedig nekem adta. Azt láttam, hogy pár szektorral van gondja, de miután ráeresztettem egy dd-t, teljesen rendbe jött. Jó, lett pár áthelyezett szektor rajta, de nem sok, ezért még bőven nem szól. Viszont azóta is jól megy az én notimban. -
Úgy, hogy törlöd a bejegyzésüket az fstabból. Ugyanis nem azt kell megjelölni, hogy mit nem, hanem azt, hogy mit csatoljon. A lemezeket a Lemezek nevű alkalmazásban tudod beállítani a Meghajtóbeállításoknál. A Készenlét időkorlátját állítsd alacsonyra. Vagy ha csak egyszeri lekapcsolás kell, akkor a /etc/rc.local fájlba tudod beírni hozzájuk a parancsot (pl. hdparm -y /dev/sdX).
HD 7850 esetében az AMD driverrel elvileg nincsen semmilyen szívás, de érdemes a legújabb bétát használni, azt is Debian telepítőcsomagokból felrakva.
-
válasz
sz.balazs.95 #10614 üzenetére
Ha Windowsról van szó, akkor nem tartom valószínűleg, hogy ez így működőképes lenne. Egy Ubuntuval nem lenne gond, bár nem is lenne olyan egyszerű.
(#10615) Speeedfire: Legfeljebb a Legacy meghajtót tudod használni, és csakis ebből a PPA-ból telepítve.
-
-
válasz
kiskaktusz #10376 üzenetére
Ha KDE-re telepítetted akkor nincs felugró ablak mert beépül abba az értesítési bizbaszba vagy mibe. De ott is csekkolhatod, csak kicsit körülményesebb.
-
válasz
karamblo #10279 üzenetére
Ez sohasem fog eltűnni, hiszen nyílt forráskódról beszélünk. Ha pedig programozók használják csak az Ubuntut, akkor mindenki áttud írni mindent.
Amúgy attól függ, pl. a KDE testre szabhatóságát sokan már túlzásnak tartják, mert ellehet veszni a beállításokban. A GNOME csapat pedig átment egyszerűségbe, de az is túlzás már kicsit. Valahol a kettő között lenne jó. Normál hangon belehessen állítani úgy nagyjából a fontosabb dolgokat, viszont akinek igénye van rá, az mondjuk egy másik felületen részletesebben is testre szabhasson. Így a kecske is jóllakik, de a káposzta is megmarad. Hiszen az egyszerű és a haladó felhasználó is örülhet. Az Ubuntu esetében pedig mindkettőt bővíteni kéne kicsit, és ha lehet, akkor egységesebben. -
Én már alig várom, hogy legyen egy Ubuntus telóm, mert akkor már bármikor és bárhol tudok majd programozni. Jó, hát most is lehetne írogatni a kódokat Androidon is, de sokkal kényelmesebb ha egy célrendszeren teszi ezt az ember. Ez az egész Unity dolog is csak azért van, hogy könnyítse a programozói munkát, és ezt viszik tovább. Nekem nagyon bejön, Qt alapon pedig még jobb lesz, mert én is Qt-ben akarok programozni.
-
válasz
ateszko97 #10267 üzenetére
Igen. Programozók készítik programozóknak, mert fő az összetartás. És a sok programozó azért programozik, hogy más is tudjon programozni. Mert a programozás jó dolog, programozzunk programozva. Ez az igazi játék, miközben programozók is vagyunk akik programoznak programozóknak.
Az a legnagyobb kár, hogy a felhasználók erről a programozós dologról nem tudnak. Ugyanis a legtöbben nem programoznak, mert nem is tudnak, szóval rossz operációs rendszert választottak. Mert ez nem egy általános célú operációs rendszer, hanem programozói. Tévén, tableten és okostelefonon is programozni kell, mert arra van.
Mellékesen minden másra is jó, ezért nem lehet azt mondani rá, hogy programozásra van. -
-
válasz
gzbotii #10162 üzenetére
Érezhető, persze. De az is fontos tényező, hogy alacsony erőforrás igényű alkalmazásokat használj rajta, különben nem ér olyan sokat.
(#10163) colomb2: Nagyon jó, csak nem azért indítja az ember az operációs rendszert, hogy aztán ne használja azt. A böngésző akár GB-nyi RAM-ot is bezabál egymaga ha úgy van.
-
válasz
Fecogame #10135 üzenetére
Miniből kiindulva kézzel összehozhatsz egy kicsi, grafikus felülettel rendelkező telepítést. De csak azért mert az Ubuntu egy Linux alapú rendszer, még nem jelenti azt, hogy nem modern, és az igényei nem követik a hardverek változásait. Valószínűleg egyetlen, kicsit is komolyabb összeállítást sem fogsz találni amely beérné ennyivel. Ráadásul ha valahogy mégis, akkor is idővel el fog fogyni a hely, mert ez konkrétan semmi.
-
-
Nyilván előbb el kell távolítani a régiek maradékát, hiszen azokkal így nem jó, aztán újralehet telepíteni a megfelelő meghajtót. Az is lényeges, hogy Debian telepítőcsomagokat használj, és ne úgy telepítsd mint ahogyan most csináltad. Akkor a későbbiekben sem lesz gond, és könnyedén tudod frissíteni is.
-
válasz
szekfizsolt #10065 üzenetére
És nem tudsz közvetlen frissíteni, igen.
(#10066) kispx: Habár bugok a 12.04.2-ben is vannak.
-
válasz
Shrike7973 #10047 üzenetére
Ha van frissebb gyári meghajtó, akkor esetleg próbáld meg azt is feltenni. Ez tényleg annak a hibája lehet, de lehet, hogy azóta már javítottak rajta. Viszont még mindig sokkal kevésbé zavaró a hibajelenség, mint amit Windowson tapasztalnak mostanában NV-éknél.
-
válasz
Lacces #10036 üzenetére
Titkos recept? Pontosan mit szeretnél elérni, mi a célod az iso fájllal? Én tudom, hogy hogyan kell készíteni ilyen Live-ot, még eszközt is csináltam hozzá. Ha belenézel egy Ubuntus telepítőképbe, akkor látod, hogy miből áll, hogy mi kell ahhoz, hogy működjön. Annyit elárulhatok, hogy a rendszer fájljait a squashfs képfájl tartalmazza, ami egy tömörített cucc és semmi köze a dd-hez. Nem egy parancs kézzel összehozni az egészet, pláne nem annyiból áll, hogy képbe foglalunk egy partíciót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest