- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szeretnék segítséget kérni egy Ubuntu 14.04 x64 esetében az alábbi feladatok megoldásában:
1. A képernyő felső részén lévő "InfoBar"-t eltűntetném. Ha mondjuk a képernyő felső részéhez megyek az egérrel, akkor előjönne. Sajnos a laptopom 768 soros képernyővel rendelkezik.
2. ScreenRecorder kellene, ami x264 codec-el rögzítene mkv vagy mp4 konténerbe. Hang is jó volna mp3 vagy aac formátumban
3. A /home legyen külön partíción vagy mehet egyben az egész ssd?
4. Van lehetőség, hogy dinamikus virtuális meghajtót csináljak, amit mondjuk /ramdisk alatt elérhetnék? /tmp-nek már csináltam, de nem tudom van-e technikai akadálya egy általános használatban lévőnek.
-
törölt tag
válasz
lev258 #20071 üzenetére
Közben sikerült már telepítenem wineprefix-el. Manuálisan akartam, de úgy nem jött össze. Viszont a játékot Steam telepítette is, de elindítani nem sikerült. Nincs semmi üzenet csak egyszerűen nem indul. TDU2 amúgy a játék. Gondolom a DiretX->OpenGL konverziót automatikusan megoldaná a Wine.
-
törölt tag
Pár kérdés merült fel bennem Ubuntu 14.04 kapcsán.
1. Milyen vírusírtót használjak
2. Milyen GUI-s wifi MAC átíró programot használjak (sűrűn vagyok nyílt wifi-n)
3. GUI-s tűzfal programot érdemes használni
4. Linux Steam működik-e Wine alatt futó játékkal vagy Wine alatt iskell egy steam hozzá
Ha bármelyikre ismeritek a választ, kérlek osszátok meg velem. Köszönöm.
-
törölt tag
Egy laptopra GUI nélkül tettem fel Ubuntu 14.04 x64-et. Hogyan tudom megoldani, hogy a kijelző lehajtásakor ne menjen alvó módba? És persze később sem.
Thocy a ZAGY: +1. A Unitiy nagyon az elején nekem sem jött be, de mostanra úgy megszoktam, hogy más ablakkezelő előtt ülve hiányzik.
-
törölt tag
válasz
szundybence #19250 üzenetére
Köszönöm, de Opera párti vagyok több platformon is
-
törölt tag
14.04-et használok és az Opera browsert elindítva kis ablakban indul, minden indításkor kézzel kell az ablakot teljes méretűre állítanom. Van valami lehetőség, hogy teljes méretű ablakkal induljon?
-
törölt tag
válasz
lev258 #19211 üzenetére
Közben újrahúztam már az egészet laza 15-20 perc alatt LAN-ról. Még szerencsére nem állítgattam annyit, hogy probléma legyen. Köszönöm a segítő szándékot, de villámgyorsan települt a rendszer, nem vacakoltam vele végül
LAN-ról telepítve minden oké lett.
Ma telepítettem egy "ablakos" rendszert is. A laptop i7, 8GB RAM, SSD. 16-20 órágig frissítgette a frissitett frissítést. Röhej az egész. Ehhez képest az Ubuntu csak kondenzcsíkot hagy az "ablak" mellett
-
törölt tag
Ubuntu 14.04-et telepitettem netinstall modszerrel. Desktop kerult a laptopra es wifi-n keresztul zajlott le. Most viszont a friss rendszer nem latja a wifi halozatokat, az ikon kapcsolat nelkuli wifit mutat, mikozben van net. Valahogy fixre beragadt a dolog. Hogyan tudnam megcsinalni?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lev258 #18711 üzenetére
A finom görgetést már kikapcsoltam, ahogy szoktam. De mégis valahogy lustább vagyok, mint az egerem elvárná
"Patkánykánál" a pointer sebességét és a dupla "klittyentés" időközét látom csak beállíthatónak.
imwheel sajnos elhasal a config-nál, bár ahogy látom ezzel nem vagyok egyedül.
-
törölt tag
válasz
lev258 #18691 üzenetére
Ez a csomag fent van. Bumblebee reinstall megoldotta a problémát. De, ha ezt előre tudom ...
Már többször előjött ugyanez a gond és bármit pakoltam fel hozzá újratelepítés lett a vége.Egy icipicit neheztelek az nvidia-ra, hogy nem képes saját maga összetákolni a cuccaihoz optimus-os drivert.
Neked viszont köszönöm
Más: Lehetne valahogy az egér görgő sebességét állítani? Vagy ezt a browser-ek saját maguk állítják?
-
törölt tag
válasz
lev258 #18689 üzenetére
Ebben az a fura, hogy a bumblebee telepítése után tökéletesen futott normál módon is és optirun-al is. Aztán ahogy teszek fel ezt-azt egyszer csak azt veszem észre, hogy nem fut. Gondolom a LAMP nem zavarhat bele, mert éppen azzal küzdöttem most. Valami 32bites cucc lehet ez vagy mi? Mert firefox, vlc, más 64bites programok nem hiányolnak semmit.
Holnap nekifutok újra
Köszi.
-
törölt tag
Ubuntu 14.04 x64-et használok.
HD3000+GT540 VGA van a gépben ezért bumblebee-t is használok.
Többször is tisztán telepítettem a gépet, de előbb vagy utóbb újra és újra belefutok abba a problémába, hogy valamilyen program nem indul csak bumblebee segítségével.Nem indul:
peachman@pm-linux:~$ skype
skype: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directoryIndul:
peachman@pm-linux:~$ optirun skype
peachman@pm-linux:~$Ezzel ugye az a baj, hogy feleslegesen használja a diszkrét VGA-t és melegszik.
Mi a fene ez a libGL.so.1 és hova tűnik folyton?
Netről már minden marhaságot megpróbáltam, de nem áll helyre a rend.
Az ilyesmi baromságok miatt léptem le windows-ról, de most ez is kezdi? -
törölt tag
válasz
Dhampir #18607 üzenetére
Köszönöm, csak hallomásból ismerem. Konkrétan annyira, hogy tudom, létezik ilyen.
Amúgy nem ilyen célú felhasználásra van a gépem. A video-audio cuccokat csak azért kérdeztem, mert alkalomadtán 1-1 ilyen feladatom adódik és érdekel mivel tudnám kényelmesen megoldani. Alapvetően teljesen általános célokra használom a gépet. Web, film, zene, video, webfejlesztés.
Szeretnék a "sima" ubuntu vonalon maradni, kizárólag a feltétlen szükséges programok feltelepítésével.
- - - - - - -
Más:
Érdemes/szükséges/javasolt valamelyik antivirus program telepítése? Ablakos alatt avg-t használtam megelégedéssel. Esetleg van tipp ezen melyiket volna érdemes?
Esetleg van olyan screen recorder, ami közvetlenül tud mkv/mp4-be menteni h264 kódolással?
- - - - - - -
szundybence: Esetlerg megpróbálkozhatnál valami fixerrel. Vagy szétkapni (demux) és újra összerakni (mux) a video/audio sávokat. ezek gyorsan megvannak és nem járnak átkódolással.
-
törölt tag
Az alábbi win alatt használt alkalmazásokhoz keresek Ubuntu 14.x alternatívát:
- megui (vob, mkv, ts, avi, ac3, mp3, stb. - mux, demux, encode)
- foobar2000 (mp3, ac3, dts, mod, s3m, xm, ... play)
- OCR (image, pdf to doc)
- Easy CDDA Extractor (CD Rip and Audio Encode) -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #17722 üzenetére
Ezeken túl vagyok a ia32-libs kivételével, mivel nem érhető el 14.04-hez.
-
törölt tag
Ubuntu 14.04:
HD3000+Nvidia optimus (bumblebee feltéve)
Skype nem indul.
skype: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
Optirun parancsal viszont elindul, de nem szeretném ezzel használni, mert nagyon merül vele a laptop.
Úgy vettem ki a gugli oldalakból, hogy valami 32bites cucc hiányzik.
Miként tudom életr kelteni? -
törölt tag
válasz
lev258 #17019 üzenetére
Későn olvastam a bejegyzésedet, de egy megoldással sikerült elindítani.
Ez alapján feltettem a 32bites csomagokat. A leírásban raring van, de precise verziót találtam csak.
Most indul a skype.Update:
Sajnos gond van, mert most az optirun-al nem indulnak a programok.optirun skype
[ 424.469098] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0. Please
[ 424.469177] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled. -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #17016 üzenetére
Első próba:
sudo apt-get install ia32-libs
sudo apt-get install ia32-libs
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
ia32-libs csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
De az alábbi csomagok helyettesítik:
lib32z1 lib32ncurses5 lib32bz2-1.0E: „ia32-libs” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
Nem nyert sajnos! Hogy a túróba lehet feltenni 32bites libeket?
lib32z1 lib32ncurses5 lib32bz2-1.0 lenne??? -
törölt tag
Ubuntu 14.04-et használnék. A skype nem indul, gondolom 32bites lib-eket akar a hd3000 vga-hoz.
peachman@pm-linux:~$ skype
skype: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directoryOptimus-os a gépem, bumblebee fent van, optirun-al indul. Alap VGA-val viszont nem. Mi lehet a gond?
-
törölt tag
Feltettem a laptopomra (Asus K53SV) az Ubuntu 14.04-et, de ugyanaz a problémám, mint a 13.x verziókkal. Folyton villog az egér pointer a képernyőn. 12.04-en még nem volt ilyen gond, de újabbrendszereken már igen. Mi lehet ennek az oka? Valami VGA driver gond? HD3000 + GT540M van a gépben.
Esetleg a jelenlegi nyílt driver nem tetszik valamelyik VGA-nak?
Update:
Az is furcsa, hogy a kijelző beállításnál a beépített kijelző mellett megjelenik egy ismeretlen kijelző nevű is. 800x600 és 1024x768 felbontást enged hozzá állítani. -
törölt tag
Arra a hibára van valakinek ötlete, hogy miért villog a pointer minden képernyőn történő változáskor a laptopomon? HD3000+GT540M. Ezek a hibák a 12.04-től újabb verziókon jönnek elő. Valami Intel driver gond lehet?
-
törölt tag
válasz
Shrike7973 #14028 üzenetére
Most úgy tűnik jó lett.
- telepítés 12.04.4
- bumblebee install
- frissítés
- bumblebee update 319-es driverreLehet az volt a gond, hogy az elején felment a zárt nvidia driver. Azt hiszem 331-es. Nem tudom tényleg emiatt volt-e, de most elsőre jónak tűnik, bár nem teszteltem még, de optirun-el fut a glxgears.
Az viszont egy másik rejtély, hogy a 13.10 mini-ből feltéve miért villogtatja a pointert, ha valami frissül a képernyőn.
-
törölt tag
válasz
Shrike7973 #14026 üzenetére
Frissítés után xorg sem indul. Szóval nem hinném, hogy unity gond. Még próbálkozok...
-
-
törölt tag
válasz
#68216320 #14007 üzenetére
Erre senki?
Kezd egy cseppet nevetségessé válni a szememben az Ubuntu.
12.04: Telepítés után rögtön rendszerhiba (belső hibát észlel) és rendszeresen a Compiz ledöglik.
12.04 frissítés után: Be sem jön a gui csak egy ablak jelzi, hogy az Xorg-nak gondja van.
13.10 mini: Villogó pointer, ha valami mozgás van a screen-en.Most tök komolyan, nem hiszem, hogy egy hd3000-el szerelt laptop akkora kuriózum lenne.
-
törölt tag
Nagyon úgy tűnik, hogy az Ubuntu folyamatosan meg tud lepni valami marhasággal, amit a hátam közepére sem kívánok.
A legújabb az, hogy a HD3000 VGA-s laptopra feltéve a 13.10-et folyamatosan villog az egér pointer. Az ablakkezelés jónak tűnik, de a villogás használhatatlanná teszi a munkát vele. Mi lehet ennek az oka?
-
törölt tag
A következő hibába futok bele folyamatosan:
Adva van egy E350-es APU köré kialakított mediacenter, amit otthoni filmezésre, zenehallgatásra, letöltésre használok napi 24 órás üzemben.
A hangot egy USB-s DAC szolgáltatja.
A frontend a médiák lejátszására az XBMC.
A probléma, hogy bizonyos időközönként, (kb. 2-4 óránként) elveszíti a DAC-al a kapcsolatot és megszűnik a hang.
Próbáltam 12.04 alatt 3.2 és backport kernelekkel is, most 13.10 van feltéve 3.13 kernellel.
Most valami oknál fogva a TV HDMI kimenetén jelent meg hang, de nem normális módon, hanem recsegve.
A DAC-ot ki-be csatlakoztatva sem jött vissza a hang, amíg a menüben újra be nem állítottam átváltva másra, majd vissza. Ekkor újra működött.Van ötlet, hogy mi okozhatja a problémát?
-
törölt tag
Hogyan lehet rávenni az Amd-t, hogy legyen VDPAU támogatás?
Nézek itt egy leírást, de nem látom hol kerül fel a vga driver. -
törölt tag
Saucy-hoz nem volt az a program ami kellett volna
Kezdem az elejéről és megy fel a 12.04 x64 minimal.
Amint felmegy rögtön felteszem a saucy backport kernelt.
Ezután a szokott módon tudok majd a Catalyst 12.10-ből deb-et csinálni?Így szoktam a minimal install után:
sudo apt-get install dh-make dh-modaliases execstack libc6-i386 lib32gcc1
sh amd-driver-installer-catalyst-12.10-x86.x86_64 --buildpkg Ubuntu/preciseEz mehet így?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
stopperos #13821 üzenetére
E-350-es a gép, azt hiszem HD6310 a VGA. Eddig működött szépen, de a kernelfrissítés hazavágta. A repo-ban lévő driverrel nem használom, mert azzal valamiért akadozik az xbmc gui. Valami 12.x driverből csináltam neki deb csomagokat. Azzal használtam a kernel frissítésig.
Most újrahúztam a rendszert és rögtön feltettem a saucy backport kernelt és nem tudom feltenni a deb csomagokat sem. Függőségi gondjai vannak, de nem lehet megoldani. -
törölt tag
Ubuntu 12.04-et használok GUI nélkül. Frissítettem a kernelt saucy backport-ra, de azóta nem indul az xbmc, azt írja nincs vga driver. Amd driver elvileg fent van. A weboldalról szedtem le és csináltam belőle .deb csomagokat. A kernel frissítésig tökéletesen működött. Hogyan tovább?
-
törölt tag
Trusty-ra, ha felteszem a lightdm-et fura lesz a session választó. Valami megváltozott és máshogy tudom megoldani, hogy xbmc és openbox között válthassak?
-
törölt tag
Meg lehet valahogy oldani, hogy régebbi fglrx drivert tegyek fel ubuntura? Ugyanis újratelepítés óta az XBMC Xvba GUI-ja akadozva jelenik meg. Gondolom emiatt lehet.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #13717 üzenetére
sudo apt-get install xbmc
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
xbmc : Függ ettől: xbmc-bin (< 2:13.0~git20140206.0205-10fb205-0trusty.1~) de csak 2:13.0~git20140207.0203-2fe3117-0trusty telepíthető
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.Nem tudom feltenni az XBMC nightly verziót
-
törölt tag
Felment a Trusty alap rendszere. Most teszem fel a számomra szükséges dolgokat.
Szükségem van erre külön? xserver-xorg-lts-saucy
Vagy egyszerűen mehet fel a sudo apt-get install xorg ? -
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
lionhearted #13699 üzenetére
Sikerült felfrissíteni, de csak 3.11.0-15-re. Ezek szerint kénytelen leszek mégis újabb rendszert feltenni a 3.12 kernelhez.
-
törölt tag
válasz
stopperos #13701 üzenetére
Nekem még a 3.8-at hozza.
topuser@homeserver:~$ sudo apt-get install linux-image-generic-lts-raring
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
linux-image-3.8.0-35-generic
Javasolt csomagok:
fdutils linux-lts-raring-doc-3.8.0 linux-lts-raring-source-3.8.0 linux-lts-raring-tools
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
linux-image-3.8.0-35-generic linux-image-generic-lts-raring
0 frissített, 2 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 0 B/48,2 MB.
A művelet után 177 MB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja [I/n]?tomtyi: Ezek akkor gond nélkül mehetnek Precise-hez is?
-
törölt tag
válasz
lionhearted #13699 üzenetére
Köszönöm. Ha jól értem, akkor ez egyben ki is zárja a 12.04 használatát, mert a backport kernel is csak 3.8.x verziós.
Akkor felteszek mondjuk egy 13.10 x64 minimal install-t, repobol fglrx drivert és menni fog a VDPAU? -
törölt tag
Valaki nem tudja esetleg, hogy E-350 APU-s gépen hogyan lehet XBMC alatt Video gyorsítást elérni? Ugyanis nem támogatott már az XVBA. Eddig ezt az XBMC spec. build-et használtam, de nincs már support. Repo-ból telepített fglrx-et használtam. Gondolom ez nem ugyanaz, mint amit le tudok tölteni az AMD oldaláról.
-
törölt tag
Turot tobb. Eddig 12.04-nek futottam neki tobbszor is de az oruletbe kergetett, h idonkent belso hibara panaszkodva report-ot kuldozgessek a canonicalnak. Illetve a compiz is lerohadt benne idonkent. Mint megtudtam az ujabbak jobbak es nincs veluk ilyen gond. Ezert tettem fel 13.10-et. Most probalom minibol, hatha. Ha osszejon, oke, ha nem, hagyom a fenebe.
-
törölt tag
Update lefutott. Mégis, itt a fórumon is az animgif smiley-k miatt már villog a pointer. 12.04 alatt, illetve egyéb distro-k alatt nem csinált ilyet. Nem lehet valahogy ledobni az egész vga drivert és feltenni újra az opensource-t? Szívesebben használnám azt, mint a zártat.
Update: Feltettem valami az Intel Graphics Installer for Linux-ot, ami elméletileg frissítette a drivert (open source), de nem változott semmi.
Update2: A szokásos zárt driver keresőt nem találom a programok között.
-
törölt tag
Ubuntu 13.10 x64 van a laptopomon. Hd3000 és Gt540 VGA van a gépben. Egyelőre az Nvidia nem érdekel, majd dobok fel bumblebee-t. A HD3000-t használva viszont valami nincs rendben a képpel. Villog folyamatosan az egér pointer. Létezik, hogy nincs driver alapban feltéve hozzá?
-
törölt tag
Ubuntu 12.04 x64-et használok minimal-ból telepítve terminal-al. Van OpenBox a rendszeren, de nem indul alapban. Audiophile zenehallgatáshoz javasolták a low latency kernel használatát. Ezt hogyan tudnám feltenni?
-
törölt tag
válasz
#22237440 #12904 üzenetére
Hajjaj, én is hányszor kaptam ilyen ablakot. Semmi nem tűnt fel nekem működés közben csak villant egyet a képernyő és bejött ez az ablak. Aztán kb. percenként beadta és végül felajánlotta, h letilthatom az ugyanilyen hibák jelzését. 12.04 LTS
Más distro, win, osx nem jelez hibát, én ugyan memtest-et nem futtattam, mert szerintem ez nem hardver hiba.
-
törölt tag
Ubuntu 12.04 x64 mini-t telepítettem fel. Hogyan tudom feltenni az LXDE-t úgy, hogy a felesleges programok, mint Firefox, Office csomag, stb. ne menjenek fel?
-
törölt tag
Ubuntu 12.04 x64 3.8 kernel van a laptopomon.
Wifi: Qualcomm Atheros AR928X Wireless Network Adapter
Olyan problémám van, hogy a win-hez képest lényegesen alacsonyabb a wifi vételi szint. Lehet ezzel kezdeni valamit? -
törölt tag
válasz
Kendek #12665 üzenetére
Ige, köszönöm. Így már sikerült is megoldanom. Most ugyan nincs a közelemben LAN kábel, de attól, hogy kitöröltem a DHCP részt fog csatlakozni majd automatikusan, ha LAN közelben lesz? Én úgy értelmezem, hogy ez annyit csinált, hogy csak login előtt akart csatlakozni, de törlés ellenére fog tudni belépést követően. Jól gondolom?
-
törölt tag
12.04 minimal-ból indulva telepítettem egy ubuntu-desktop-ot. Viszont most nem indul el hálózat nélkül. Hogyan tudnám indításra bírni, hogy letilthassam a boot közbeni csatlakozást?
-
törölt tag
Meg lehet azt oldani, hogy 12.04-en a login ne GUI segítségével történjen, hanem CLI-ben? Aztán én indítanám a belépés után kézzel a GUI felületet?
-
törölt tag
Segítség kellene. Valami történt az Ubuntu 12.04-el, mert indításkor megáll egy fekete képernyőnél, villog a kurzor, de van egér pointer és a kurzor méretéből láthatóan a megfelelő felbontásban van a képernyő. Egy Enter-t kell ütnöm ahhoz, hogy továbblépjen a login screen-re. Mi lehet a baja?
Update: nézem a syslog-ot, de számomra nem derül ki belőle sok minden.
-
törölt tag
Ubuntu 12.04 x64 (Hd3000+Nvidia laptop).
- Compiz leáll hiba miatt
- "Az Ubuntu belső hibát észlelt" dialógus ablak
Ezeket a problémákat hogyan tudnám kiküszöbölni? Megkeresném a hiba okát, de nem tudom merre induljak el. Most megy fel egy friss telepítéssel a rendszer. A pulseaudio részt egy javaslatra leszedném, de nem tudom akkor a hangerő állítást az óra mellé mivel tudnám kitenni az Alsa-hoz. -
törölt tag
Unity-vel használom a 12.04-et. Szeretnék benne ikonokat cserélni. A neten látni jópárat. Az érdekelne, hogy ikonoknál számít, hogy milyen ablakkezelőhöz készült vagy simán mehet a /usr/share/icons könyvtárba és már választható is lesz?
Ja és még egy. Ezzel a Compiz-nak nevezett bughalmazzal lehet valamit kezdeni, hogy ne álljon le idönként vagy ez ennyire stabil valami. Esetleg kizárólag az én gépemet tiszteli meg vele?
-
törölt tag
Jó lenne megoldani, hogy bootoláskor vagy alvásból ébredéskor ne 100%-on menjen a háttérfény a laptopon. Sajnos a beállításoknál hiába veszem le a fényerőt, újraindításkor ismét 100%-on világít. Sötétben ez elég kellemetlen. Valakinek van ötlete?
Időnként lerohad a compiz. Ez másnál is előfordul vagy az én laptopomat tiszteli csak meg vele?
-
törölt tag
Elementary OS-t hasznlok. Az imént skyp-al szükség volt a képernyőmegosztásra. Abban a pillanatban a rendszer behúzta a kéziféket és egy ablaknyitás is hosszú másodpercekbe telt. Gyakorlatilag használhatatlanná vált a rendszer. Ilyet tapasztalt már valaki? Ha igen van valami megoldás?
-
törölt tag
válasz
fradi81 #12315 üzenetére
Egy i7, 8GB-os laptop amiről szó van. Néha előfordul vele kis h264 encoding, gondolom ott jólesne neki a 64bit. Viszont úgy vettem észre a PlayOnLinux-Wine-OpenGL használatnál picit macerásabb a helyzet, ha nem x86-os a rendszer. Ezért kérdezem tőletek, hogy mit javasolnátok.
Például előállt olyan helyzet is, hogy x64 alatt a HD3000-el valamiért nem ment egy játék, Nvidia-val már igen. Viszont x86 alatt ment Intel-el és Nvidia-val is. Az okát nem sikerült kiderítenem csak ezt tapasztaltam. -
törölt tag
Milyen esetben van ertelme 64bites rendszert hasznalni? Egy laptoprol van szo optimus-al. Ram tudom nem problema 32 bit-en sem a PAE kernellel. Az erdekelne, h erezheto gyorsulast mutat-e az x64.
-
törölt tag
Szeretnem a / es /home particiot osszevonni. Mi lenne a legegyszerubb megoldas?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest