Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz eternam #9363 üzenetére

"De ha neked jó, hogy naponta újratelepíted az operációs rendszert, vagy belefutsz valamilyen bugba, Te tudod."

Azért ne túlozzunk. Egyébként a "csak azért frissítek, mert újabb verzió" hülyeség, ellentétben azzal, hogy "azért frissítek újabb verzióra, mert"
    - Kijavítottak benne x biztonsági rést.
    - Kijavítottak benne x bugot.
    - Belekerült x meg y feature, amelynek én is hasznát veszem/régóta vártam.
    - x %-kal jobb teljesítmény (ami gyengébb hardveren jobban kijön, mint Core i7+SSD+16GB RAM-os vason). Vagy esetleg épp ellenkezőleg: az újabb hardveren van haszna, mert már támogat x meg y fejlesztést.

Bugok meg mindenhol vannak. Még a Debianban is, bár lényegesen kevesebb. És bár lehet rangsorolni súlyosság szerint, de végezetül a legtöbb bug szubjektív megítélésű. Nyilván ha felhasználószám szerint mérjük egy olyan bug jóval durvább, ha pl. nem működik a nyomtatás, vagy nem kezeli az SSD-ket, de ha én pl. egy 0.0001%-os piaci részesedésű szoftvert használok, ami nem indul el, ellentétben nincs nyomtatóm és jó ideig még HDD-n nyomulok, akkor az én esetemben átalakul az értékrend és sokkal zavaróbb tényezőnek fogom tartani, hogy adott szoftvert nem tudom elindítani, vagy összeomlik, mint az előbbi kettőt.

Új hozzászólás Aktív témák