Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stopperos

    senior tag

    Sziasztok, van két esetem, amit csak megosztanék.
    1) Tegnap egy érdekes jelenséget tapasztaltam. Kubuntu 13.04-et tettem fel és kezdtem el használni az asztal effektusokkal együtt, ám olyan 45-50 perc után megfagyott. Újraindítottam, és nem kapcsolt be a grafikus kártyára kötött monitor, hanem az alaplapi integrált indult el. Többször újraindítottam és áramtalanítottam, de semmi. Kivettem a kártyát és visszaraktam, még mindig semmi. Majd egy kósza gondolattól vezérelve a DVI kimenetre is monitort tettem, és azóta van kép mindkét kimeneten.
    Gép: Albatron KM400; AthlonXP 2000+; Radeon 9600; 1,5 GB DDR
    Melegedés nem lehet, új hardver nem lehet mert egy összeszokott gép és az utóbbi időben Portal-t nyomok rajta. Xubuntu és Ubuntu korábban jól futott rajta, leszámítva a standby utáni hálókártyás sztorit. Esetleg valami ötlet?

    2) Meglett az Asrock 760GX(SIS) gép hibája a múltkori standby összegzésemből. A merevlemez elektronikája valamiért nem akar lekapcsolni, és nem engedi a gépet lemenni S3-ba. Hogy kicseréltem egy SATA merevlemezre, azóta tökéletes.

    #randras: fel tudod telepíteni az lm-sensors csomagot? Mert abban a sensors paranccsal nyomon tudod követni a hőmérsékletet (ha nem akkor pedig a sensors-detect paranccsal tudod a kernel modulokat megkerestetni.
    A log fájlok közül a /var/log/syslog és a /var/log/dmesg -et ajánlanám. Nagyjából ugyanaz van bennük.
    Hőmérséklet kijelzéshez pedig a psensor csomagot kellene telepíteni.

    [ Szerkesztve ]

    "What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy

Új hozzászólás Aktív témák