Aktív témák
-
dbius
veterán
Hagyd a kártyán a vinyót(kat) és bootolj ubuntu live-cd-ről, hátha úgy feláll a rendszer. Ha így lenne, akkor a partíciószerkesztőt indítsd el és nézd meg, hogy melyik vinyót hol látja (dev/sd0, stb...) Továbbra is mondom, hogy szerintem itt lesz a bibi, mert megkeverednek...
-
dbius
veterán
Ha erre az új kártyára rá vannak dugva a vinyók és úgy bootolsz, azt megnézted, hogy a vinyók boot sorrendje nem változott-e meg?? (Szerk:biosban)
Ezen kívűl még azt tudom elképzelni, hogy a
/boot/grub/device.map
fájl tartalmát lehet módosítani kellene, mert megkeveredtek az eredeti felálláshoz képest.
Nálam ez a tartalma:
(hd0) /dev/sda
(hd1) /dev/sdb
(hd2) /dev/sdcHogy jobban értsd, mit akarok mondani. Esetemet alapul véve látod ezt a felállást, azaz a hd0 eszköz nem más, mint a /dev/sda vinyóm.
Azonban ha rárakod az új kártyára a vinyókat, lehet, hogy ez a sorrend felborul, és nem ez lesz a vinyók sorrendje, ezért nem tudja elindítani a grubot.
Egy kérdés közben: Grub nem ír ki valamilyen errort, amikor elakad?? Mert az sokat segítene. (nem olvastam túlzottan vissza, hogy ilyesmiket írtál-e már)
-
sh4d0w
félisten
De miért nem jó úgy, hogy az alaplapon van a HDD? Nyilván a rendszer bootoláskor ott keresi, mert telepítéskor ott volt. Biztosan meg lehet egyébként oldani újratelepítés nélkül is, szerintem akörül keresgélj, hogy amikor a kártyán van a lemez, milyen device nevet kap...
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest