Keresés

Aktív témák

• hudoba

csendes tag

válasz Tomics #9834 üzenetére

Bocsi , még új vagyok itt , de szerintem a helyek/fájlrendszer/host mappában megtalálod amit keresel .

• ngabor2

nagyúr

válasz Tomics #9843 üzenetére

no, most vétek z alapelvek ellen: beidézem a pü-det, remélem nem baj. a szakmai problémákat jobbszeretem a szakmai topikokban intézni, hogy a többiek is lássák, és ha rosszat írok, tudjanak javítani. szóval:

tomics@tomics-laptop:~$ cat /proc/partitions
    major minor #blocks name

8 0 156290904 sda
    8 1 7182336 sda1
    8 2 54906920 sda2
    8 3 94198947 sda3
    7 0 8789062 loop0
    tomics@tomics-laptop:~$ mount
    /host/ubuntu/disks/root.disk on / type ext3 (rw,errors=remount-ro)
    proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
    /sys on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
    varrun on /var/run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,mode=0755)
    varlock on /var/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,mode=1777)
    udev on /dev type tmpfs (rw,mode=0755)
    devshm on /dev/shm type tmpfs (rw)
    devpts on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
    lrm on /lib/modules/2.6.24-21-generic/volatile type tmpfs (rw)
    /host/ubuntu/disks/boot on /boot type none (rw,bind)
    securityfs on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
    gvfs-fuse-daemon on /home/tomics/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=tomics)
    /dev/sda2 on /media/SW_Preload type fuseblk (rw,nosuid,nodev,noatime,allow_other,blksize=4096)
    /dev/sda1 on /media/ServiceV002 type fuseblk (rw,nosuid,nodev,noatime,allow_other,blksize=4096)
    tomics@tomics-laptop:~$

tippre az sda3-t szeretnéd látni, azon van a loop-ként mountolt /. hogy azt miért nem mountolja, azt így hirtelen nem tudom.

lehet, hogyvalami olyasmi van, mint nálam volt az eee esetén: a /dev/sdc a /etc/fstab-ban az optikai cucchoz volt rendelve, a memkártyát meg nem tudta emiatt automatice csatolni.

gondolom midhárom partíció ntfs, ráadásul ugyan azon rendszer által létrehozva. ezáltal még kevésbé értem, hogy a másik kettőt miért igen, a harmadikat meg nem tudja csatolni.

• ngabor2

nagyúr

válasz Tomics #9839 üzenetére

ja, hogy wubi... ahoz nem értek. de elvileg azt is illene látnia. most linux alól vagy? kellene 1-2 parancs-kimenet, hátha látunk valamit:

cat /proc/partitions
    mount

(ezeket egy terminálban add ki, majd másold be ide.)

Sianis: én is gratulálok, megérdemled a címet. meg Máté is, bár őt nem ismerem.

Aktív témák