- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
Had tippeljek: ATI kártyád van, és a zárt drivert használod. Ez a legáltalánosabb összeállítás suspend/hibernate problémáknál
Komolyra fordítva a szót: nagyon sokféle oka lehet, szerintem ezt mi így nem fogjuk tudni megmondani, javaslom az ubuntuforums, launchpad keresést hardver-specifikusan, biztosan más is beleütközött a problémába. -
vamzi
senior tag
nem tudom te mennyit vártál, de nekem azért elidőzik azon a ponton mikor a balfelsőben villog a kurzor.mennyi memóriád van? nekem csak 512 de sztem eléggé sokáig tartott a mentés.Jah és még lassabban állt fel a rendszer mint ha csak simán bekapcsolom
javaslatom, h várj.A felfüggesztés miért nem jó?
én mindig azt használom, jó igaz olyankor fogyaszt áramot is, illetve joval többet
ahogy elnézem az infódat, a memória mennyisége lessz a ludas
-
Major Major
senior tag
Felraktam egy kubuntu 7.10. Régebben volt fenn sima ubuntu 6.10, eddig a kde felülettel csak rossz tapasztalataim vannak, de azért jó lenne megoldani ezt is.
a hibádnak semmi köze ahhoz hogy kde vagy gnome az ablakozó
Ha visszaállítom alap driverre megint megy. Na ilyenkor mivan?
ilyenkor az van, hogy nem indul el az fglrx driver. milyen kártyád van? (támogatott?) fglrx diver nincs letiltva?
/etc/modprobe.d/blacklist -ben vagy
/etc/default/linux-restricted-modules-common -banajánlom mindenkinek, aki megjelenítési problámákkal küszködik, hogy kártyatípussal felvértezve induljon neki a keresésnek, kezdésnek mondjuk az ubuntuforums.org-on, elég sokmindent alaposan kiveséztek már. nagyobb eséllyel fogjátok ott megtalálni a megoldást, minthogy mi itt vakon rátapintunk a hibára
(csak hogy mennyire összetett dolog ez, nekem ahhoz, hogy a DRI működjön, BIOS downgrade-re volt szükségem. A chipset AGP drivere volt bugos...)
-
ngabor2
nagyúr
a hibák okára azóta se jöttem rá, pedig egy jódarabig gondolkodtam rajta. mi oka lenne a rendszernek, hogy ne ''mondja el'', hogy mi is van benne? különösen úgy, hogy más progi meg ki tudja olvasni.
a lényeg, hogy (részben) megoldódott. azért részben, mert a magyar nyelb támogatását csak fordításkor lehet beállítani. -
Nedudgi
aktív tag
másold át a libflashplayer.so-t a ~/.mozilla/plugins/-ból a ~.opera/plugins-be. Vagy operában Tools->Preferences->content->plug-in options és a keresési útba tedd be a .mozilla/plugins-t
MOD: nekem eddig sem épült be, csak ha be volt állítva az hogy a mozilla pluginjei között is keressen. (asszem 9.00 alapból wzt tartalmazta)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
milyen gép ez? ja, látom, 1200MHz-es cerka. milyen verziójú ubuntu van rajta?
nagyon furcsa ez a kimenet.
ja, és NE root-ként próbáld a configure-t. lehet, hogy ez is baj. userként csomagold ki, és userként fordítsd. alapból jópár dolog le van tiltva a root-tól biztonsági okokból.
akkor lehet, hogy gyorsabb lesz feltenni csomagból. engedélyezd a multiverse repository-t a /etc/apt/sources.list-ben (pár hsz-sal korábban le lett írva, meg asszem az 1. hsz-ban is benne van). majd apt-get update, ekkor már kellene lennie. annyi vele a baj, hogy csak angolul tud.
thaler2: ha a kártyán a 3d-támogatást nem tudod bekapcsolni, akkor nagyjából esélytelen. -
ngabor2
nagyúr
alapból asszem ez is a multiverse-ben vagy az universe-ben van, de jobban jársz, ha fordítol egyet. egyrészt mert a nyelvet fordításkor kell beállítani, másrészt ami kell, beleteszed, ami nem, kihagyod. ebből is lehet deb csomagot csinálni, van benne debian kt. ha érdekel a menete, akkor előkerítem. azt tudom, hogy kell neki egy pár lib, meg a debhelper-perl (meg még egy csomag, amivel kölcsönösen függenek egymástól a debhelperrel), de utána csinálja, mint a kisangyal
-
dr_strange
senior tag
azt, hogy melyik felhasználó mit tehet a sudoval, elvileg az /etc/sudoers fájlban a rendszergazda szabályozhatja, pontosan megadhatja akár, hogy a sudo mely műveletek elvégzésére korlátozódhat; azt nem tudom, hogy az Ubuntu, ami kicsit másképp kezeli a root/user kérdést, ezt hogy állítja be
Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest