- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Aktív témák
-
RI/OS
addikt
válasz
FireShadow #7589 üzenetére
de megoldottad..
-
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow #7596 üzenetére
egyébként min nézted a filmet, csak mert: "majd holnap ujra elövszem a linuxot" . Azt ne mond, h windózon
-
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow #7596 üzenetére
nagyon helyes! így is kell
a google mindenki jóbarátja, csak sokan nem tudják
én se szoktam megvárni a választ, googlézok tovább.
És ha már írok egy hszt:
Acer tm292+ubuntu x.yz, hibajelenség:
1-2 hete csinálja. Bekapcsolom és van, hogy kb 5-10 percen belül behülyül a gép.Ezalatt azt értem, hogy az egér és billentyűzet megszűnik létezni, pontosabban nem működnek.Előjele az, hogy az egér elkezd akadni és ugálni, illetve a billen a billentyűket többször kell lenyomni a kívánt hatás eléréséhez. De nem értem miért csinálja. 2 teljes napig hardy livról futattam a notit és nem volt semmi baja. Azt hittem, hogy a rendszert gányoltam el és vissza feltettem a 7.04-et. De azzal is ezt csinálja.Természetesen ha usb-s perifériákat használok, akkor azok mennek szépen. És előtte fél évig szépen ment minden a notin. A noti haldoklik, vagy ubit kell befoltozzam? -
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow #7593 üzenetére
Akkor te a zártmeghajtókat engedélyezted. Elvileg az leszedi a "rendes" drivert azaz amit a repositoryban is megtalálsz. Ha a legegyszerűbben akarod és nem félsz attól, ha esetleg balul sül el, akkor ott az envy amit ha 8.04-es ubuntud van akkor igy kell feltenni: sudo apt-get install envyng-gtk és akkor szépen egy egyszerű menüből kivélasztod, hogy neked nvidia driver kell, ő meg elkezd molyolni és megcsinál minden varázslatot
és csak saját felelősségre, bár ondolom nem véletlenül került bele a tárolókba, de nekem az ati driver telepitése vágta agyon az X-emet
igaz az még béta hardynál volt
nah de "aki mer az nyer"
-
BluEyes
őstag
válasz
FireShadow #7588 üzenetére
Kiwi linuxban (ami amúgy Ubi 8.04) van Grub helyreállító-szerkesztő. Live módban érhető el. Nekem automatice helyre rakta. Innen letöltheted: [link]
-
FireShadow
senior tag
válasz
FireShadow #7588 üzenetére
sikerült. ne tudjatok meg hogy egy kezdőnek ez milyen rémálom
föleg hogy lázas vagyok és mindenbajom van, es tulvagyok mar egy xp reinstallon és vagy 6 vista dvd-s startup repair (esetemben az 20perc tökölés nemtudom mibaja..)a problema abbol adodott hogy 5db vinyom van és a 8+ verzioju ubuntu picit megkavarodott. semmi problema nem volt a vistával meg az ntldr-el, kizarolag a grub volt szarul beallitva.
ki kellett deriteni hogy mik a vinyo/particio elnevezések és melyek a particiok, aztan megtalaltam azt a filet ami olyasmi mint a boot.ini, atirtam de nem akarta elmenteni... akkor felforrt az agyvizem aztan rajottem hogy igy kell
sudo gedit /media/disk/boot/grub/menu.lst
livecd-vel ügyködtem egyébként.most akkor az történt hogy ezt:
title MZ UBUNTU hd0 es 0
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=eaa7b7f3-d476-495a-b100-a29f95eaada0 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
quietaz MZ az my akart lenni csak angol volt a billzet.. ^^
lemásoltam ötször hét (35) példányban és szépen egyenkent atirogattam hogy:
(hd0,0) (hd0,1) (hd0,2) ... (hd5,6) (hd5,7)aztan restart, csodás tripla bootos ntldrböl átugrok grub-ba és elkezdem nyomogatni egyesevel a cuccosokat.. már nem emlékszem meik volt de ugy a közepe tajan egyszer csak nem azt irta ki hogy file not found vagy no such partition hanem szepen beindult. volt nagy öröm. most mar csak figyelmesebben kell nezni meik volt az aztan eltavolitani a többit. minden kezdet nehéz
Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest