Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Jól megy SSD-vel, discard opciót adj az ssd-n levő particióknak. Ezzel kapcsolod be a TRIM-et. Eltolást írták már, amúgy ugyanaz mint egy winyó, én /tmp-t ramba raktam, /var meg winyón van a /home és egy ntfs partició mellett. Minden működik

-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Mármint mire vagy pontosan kíváncsi? SSD-n ugyanúgy működik az Ubuntu és variációi mint normál merevlemezen. Particionálásnál figyelj a helyes eltolásra, én a GPartedet ajánlanám mert az élből kihagy 1 MB-ot a legelső partíció előtt. Telepítés után érdemes lehet pár íráscsökkentő műveletet elvégezni, pl. a fájlrendszer naplózásának visszafogását, vagy a fájlok és könyvtárak legutóbbi hozzáférési ideje rögzítésének kikapcsolását.
Vannak akik szerint a /tmp és pár egyéb könyvtár alá érdemes tmpfs-t vagy ramfs-t csatolni, de szerintem ilyesmire azért már nincsen szükség. Elérhető merevlemezt meg nem érdemes a sebességre érzékeny helyekre becsatolni. Én legalábbis azért vettem az SSD-t, hogy kihasználjam a sebességét.
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Eredeti játékok OFF topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ASUS TUF F16 / I7-14650HX / RTX 5070 / 1TB SSD / 32GB DDR5 Notebook! BeszámítOK
- 27% - HP All-in-One Desktop PC! Intel Core I5-1335U / 16GB DDR4 / 512GB SSD/ Intel Iris XE!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest