Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• upszilon

őstag

válasz body007 #20533 üzenetére

"Persze aki root-ként (win-en admin) használja a gépét az meg is érdemli, h behatoljanak/feltörjék a gépét."

Általánosan ezt emberi tényező-nek nevezi a szakma. ...és mindig fennáll, mert senki sem tökéletes. Emberek vagyunk nem gépek.

"Alap user nem fér hozzá a rendszer file-okhoz. Ha mégis behatolnak, kellene tudniuk a root jelszót, h érdemi kárt tegyenek a gépben."

Ez az a butaság, amit már magam is többször olvastam mint negyvenszer. El is hittem egy darabig én is. Szerencsére manapság mást is olvasok, sőt, valódi biztonságtechnikai szakemberekkel is beszélgetek. Már belinkeltem ide is pár nemzetközi biztonságtechniki cég webhelyét, tesztjeit. Állítólag Te is elolvastad. Akkor miért ismételgeted Te is folyton ezt a szemenszedett hazugságot? Inkább vedd a nyakadba a netet és olvass. Vannak betöréstesztek. Vannak versenyek. Percek alatt törnek be a linuxos gépekre (is) és veszik korlátlan hatalmukba, anélkül, hogy nyitva lenne egyetlen port, vagy hogy ismernék a root-jelszót.

Gondolj bele, vagy ezek az oldalak a hazugság, vagy amit Te írtál. Mégis mit gondolsz, melyik?

"Ha az ember nem telepítget össze-vissza mindent"

De fog! A gép van értünk, nem fordítva. Ezért kellenek a biztonságtechniki szoftverek. Aki ezt nem érti, még lehet rendes, becsületes ember, de hozzáértőnek ne nagyon nevezze ki magát, mert lépten-nyomon ki fogják nevetni...

• FixY67

senior tag

válasz body007 #20533 üzenetére

Újabb tévhit: ha bejutottak, nem kell feltétlenül ismerniük a root jelszót ahhoz, hogy root jogokat kapjanak. Kérdés, milyen úton és hová jutottak be.

Aktív témák