Keresés

Aktív témák

• SLD

tag

válasz Vladi #16713 üzenetére

Hogyne, dpkg-hoz választhatsz a --force-depends és a --ignore-depends=<package> között is. apt-get -hez így hirtelen nem tudom, de aki már ilyeneket csinál az tanulja meg a dpkg kapcsolóit erre :K

Szerk: Bár a fenti kettőt eddig még csak telepítésnél használtam...

Már megint pontatlan vagyok... szóval persze, meg lehet oldani, csak arra akartam utalni, hogy a filozófia hiányzik mögüle és bár megértem, hogy mostanra a linuxnak is bizonyos szintig hülyebiztosnak kell lennie, de ez sokszor a "szabadság" rovására történik. (Pl. kernel-confignál még egészen ízlésesen csinálták meg a függőségeket.. persze könnyebb is kihagyni pár fontos kódot)

És nehogy már a gép jobban tudja mit akarok letörölni vagy feltelepíteni :DDD

Más részről linuxnál legalább vannak ilyen "hivatalos kerülőutak" Windows-nál biztos csak valami grafikus felületen 5 millió kattintás és 3 vírusos hackelő program feltevése után lehetne megoldani...

Hát akkor a 9.04-re kollektívan megvilágosultak a készítők :DD Azért szerintem, ha szükségét érzik, a disztró fejlesztői beleturkál(hat)nak ezekbe.

Aktív témák