- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
nem akarja az igazat a képernyővédő... megy a compiz, de azóta 10 perc tétlenség után nem sötétül el a képernyő. pedig be van állítva, és engedélyezve is van természetesen. más tapasztalt már ilyet?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
God Vazzeg #6803 üzenetére
próbáltam a gúglival valamit keresni... igen kevés sikerrel. úgy tűnik, vagy mindenkinél megy, vagy akinél nemmegy, annak se tudtak segíteni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
God Vazzeg #6803 üzenetére
ezek a kártyák is egy soros portot emulálnak/csinálnak, és végülis azon keresztül megy a kommunikáció. legalábbis a régebbi kártyák így csinálták.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
God Vazzeg #6801 üzenetére
mikor legutóbb nézegettem, akkor a tévékártyák infrás cuccait is támogatta a lirc, sőt, tanítani is lehetett, ha nem volt hozzá kész konfigfile. konkrétabban sajna nem tudok segíteni, nagyon rég volt már infrás cucc a gépemben, az is saját építésű vevő volt, próba erejéig.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ZCoyote #6718 üzenetére
no, sikerült némi hibaüzenet-szerűséget kicsikarni belőle...
sh: restricted-manager: not found
Not initializing the Gtk-Qt theme engine
Checking for Xgl: not present.
gtk-window-decorator: Screen 0 on display ":0.0" already has a decoration manager; try using the --replace option to replace the current decoration manager.
Detected PCI ID for VGA: 00:02.0 0300: 8086:27a2 (rev 03) (prog-if 00 [VGA controller])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1024x768) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz.real (core) - Warn: Plugin 'core' already active
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format
GConf backend: There is an unsupported value at path /apps/compiz/plugins/scale/allscreens/options/initiate_edge. Settings from this path won't be read. Try to remove that value so that operation can continue properly.
sh: restricted-manager: not foundvalami úgy tűnik, még hiányzik. de mi? (keresem tovább)
-
ngabor2
nagyúr
ubuntu 8.04, notin. van benne egy ilyen:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
van esély arra, hogy 3d-képességeket hozzak ki belőle (compiz, üveggyöngy a vadaknak... kockaforgatás
), vagy felesleges próbálkozni?
valamint figyel a notin egy aranyos kis ujjnyom-olvasó (hp nc6320). ezt életre lehet kelteni úgy, ogy értelme is legyen? pl. jelszó "helyett". (a google még nem volt meg, ezután következik.)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #6575 üzenetére
no, ezzel megfogtál... a notin van ubuntu (gnome-mal), de azon tapipad van, nem egér. a nagygépen kubuntu van, ott meg egészen máshol van. kde alatt meg tudom mondani, de azzal imho nem sokra mész.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #6572 üzenetére
rendszer/beállítások/egér...
[rosszmájúság on] hogy ezt egy ilyen űberguru nem találja meg... [rosszmájúság off]
-
ngabor2
nagyúr
válasz
God Vazzeg #6476 üzenetére
hát igen... neked is, meg metaldognak is az i386-os verziót ajánlom, különösen ha zárt driverű dolgok vannak.
metaldog: neked meg nem 64-bites a géped, tehát az a64 helyből kiesik. de hidd el, nem vesztessz vele sokat.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
God Vazzeg #6472 üzenetére
nem vagyok arról 100%-ig meggyőződve, hogy ezek nem win-hardverek, aminek a drivereit a gyártó 7 lakat alatt őrzi, nehog más oprendszer alatt használni lehessen...
közben keresgetek:
printer ez alapján mennie kellene.
tévékártya soxerencsét
monnyuk illene midkettőnek automatice mennie... de úgy tűnik, nem lehet minden tökéletes.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cinege45 #6471 üzenetére
a:
- előkeríted a szerződést, amin a jelszó és a felh. név van
- nyitsz egy terminálablakot
- sudo pppoeconf
- értelemszerűen megadod, amit kér
- lesz net. röviden ennyi.b:
megfelelő router esetén ennyi probléma sincs, csak ott a routeren kell belőni a netet, ami általában grafikus webes felületen keresztül történik. -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #6463 üzenetére
nem, hanem egyenként próbálgatva, hogy melyik adja a legjobb eredményt.
a home kt-adban kellene lennie egy .mplayer nevű rejtett kt-nak. ezen belül lesz a gui.conf.
no, fel is tettem. van az említet file-ban a 2. sorban egy ilyen:
vo_driver = "xv"mondtam neki egy ilyet, és ez lett a válasz:
ngabor@lizard:~/.mplayer$ mplayer -vo help
MPlayer 1.0rc2-4.2.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 7)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
Available video output drivers:
xmga Matrox G200/G4x0/G550 overlay in X11 window (using /dev/mga_vid)
mga Matrox G200/G4x0/G550 overlay (/dev/mga_vid)
tdfxfb 3Dfx Banshee/Voodoo3/Voodoo5
3dfx 3dfx (/dev/3dfx)
xv X11/Xv
x11 X11 ( XImage/Shm )
xover General X11 driver for overlay capable video output drivers
gl X11 (OpenGL)
gl2 X11 (OpenGL) - multiple textures version
dga DGA ( Direct Graphic Access V2.0 )
sdl SDL YUV/RGB/BGR renderer (SDL v1.1.7+ only!)
ggi General Graphics Interface (GGI) output
fbdev Framebuffer Device
fbdev2 Framebuffer Device
svga SVGAlib
aa AAlib
caca libcaca
dxr3 DXR3/H+ video out
v4l2 V4L2 MPEG Video Decoder Output
xvidix X11 (VIDIX)
cvidix console VIDIX
null Null video output
xvmc XVideo Motion Compensation
mpegpes Mpeg-PES to DVB card
yuv4mpeg yuv4mpeg output for mjpegtools
png PNG file
jpeg JPEG file
gif89a animated GIF output
tga Targa output
pnm PPM/PGM/PGMYUV file
md5sum md5sum of each framevalszeg neked ebből a listából hiányzik az xv. a maradékból lehet "válogatni".
a gyorsabb válogatás kedvéért lehet parancssorból is dolgozni:
mplayer -vo driverneve valami.avi
és nézni, hogy megy-e rendesen.
mod: valóban, grafikusan is lehet... látszik, hogy ritkán használom
jobb klikk, preferences, video, és itt válogathatsz a driverek között.
-
ngabor2
nagyúr
03:04.0 Multimedia audio controller: C-Media Electronics Inc CMI8788 [Oxygen HD Audio]
ez a hangkártyád. először is meg kellene nézni, hogy benn vannak-e a modulok:
lsmod | grep snd
ha nincs, akkor a gúgli szerint:
modprobe snd-oxygen
ha még ez a verzió se elég jó neki, akkor jön a forrásból való feltétel.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #6457 üzenetére
mplayer -vo help
ezzel le tudod kérdezni, hogy milyen video out device-id vannak. utána a ~/.mplayer kt-ban a gui.conf-ban a megfelelő sorba beírod a vo helyére (nincs fenn még az mplayer, ezért nem tudok konkrétabbat írni...)
-
ngabor2
nagyúr
viszont a compiz kde alatt... nehéz dió lesz, úgy látom
-
ngabor2
nagyúr
no, hogy ne csak szidjam a 8.04-et... szedegetem össze az állam a padlóról. leszedtem egy pdf-et, no mindim nyomtassuk ki. printer bekapcsol, kezdeném keresni, hogy hol kell hozzáadni a nyomtatót... felbukkan, hogy új printer... majd rá 5 másodpercre, hogy az ML1520 printer nyomtatásra kész. semmi feleslegeset nem kérdezett, nem OK-OK-Finish választási lehetőség nélkül. megnyomtam a nyomtatást... és tökéletesen kinyomtatta. na ez plug and play. hatalmas pirospont.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #6416 üzenetére
és mi az a hibaüzi? annak ismeretében könnyebb segíteni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #6413 üzenetére
SGI, tehát mesa (ha jól tévedek), tehát szoftveres gyorsítás van.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #6411 üzenetére
glxinfo | grep vendor
ha ati/amd-t ír, akkor igen. ha mesa, akkor szoftveres gyorsítás van csak.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #6406 üzenetére
ha nincs fenn a driver, akkor nem is lesz 3d. ha viszont az adott hw-hez nincs működőképes driver... akkor ha fejre állsz, akkor se lesz 3d. ez a hw-gyártó hibája, nem igazán csípkedik magukat, hogy legyen normális linuxos driver.
esetleg az amd oldalán meg lehet nézni, hogy van-e olyan, ami támogatja a kártyádat.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #6404 üzenetére
mi a neve a futtatott control centernek? ez alapján talán könnyebb elindulni.
az apt-cache search catalyst más típusú dolgokat talált, nem amiket le kellene szedni.
esetleg apt-get remove xorg-driver-fglrx, de ez az egészet leszedi... mivel mész utána?
-
ngabor2
nagyúr
adok egy dist-upgrade-et egy feisty-nek. kíváncsi leszek, összerondítja-e magát.
-
ngabor2
nagyúr
mit lehet erre mondani... használj debiant
vagy esetedben fedorát, bár azt nem ismerem.
a szivatás hosszú sora folytatódik, de lehet, hogy ebben épp a router a ludas... beállítottam, hogy wpa2-psk-val menjen a titkosítás... erre kb. percenként megszakad a háló. ha újraindítom, azonnal megtalálja, de nemsoká ismét eldobja, pedig szép nagy időt ír neki a megújításra. úgyhogy amíg ez meg nem oldódik, marad a wep, ami nem a biztonságáról híres...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #6374 üzenetére
én is megkínlódtam vele... a túloldalról kezdtem neki: apt-get remove kdebase-bin. ezután ez szépen húzott minden függőséget magával. ha a libeket nem szedte volna, akkor még azokat is.
dpkg -l | grep kde | grep ^ii
ezzel meg megtalálod, hogy mi maradt még a kde-s cuccokból.
-
ngabor2
nagyúr
jól látom, hogy nincs xmms a 8.04-ben? teljesen megszoktam, most kereshetek valami normális alternatívát (amarok, kaffeine ezen kívül esik...)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cathfaern #6337 üzenetére
így tudtam belépni, már korábban is belebotlottam ebbe a hibába. úgyhogy most már kubuntu-kde4 alól vagyok. nem lopta be magát a szívembe a kde4, alig találok meg benne valamit. azért még utánajárok, hogy van-e valahol normális leírás róla (kde.org a kiindulópont), "oszt majd meglássuk".
-
ngabor2
nagyúr
anyám szivatnak stop...
4 sata vinyó, ebből a 2. vinyó 1. partíciójára megy a rendszer. látszólag minden oké, de nem bootol be
a telepítésnél a grub nem ír hibát. haladó módnál még nem jártam. még megpróbálok 1-2 dolgot, ha nem jön össze, visítok. nem akarom a pata vinyót visszatenni, és nem akarom a vinyókat átrendezni, túl nagy a kupi hozzá a gépben.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
szacsee #6316 üzenetére
a proci nincs húzva, csak 4x1gb ram, meg 4 db vinyó van a gépezetben. imho azok esznek sokat. a vidkártya is a legolcsóbban beszerezhető, legegyszerűbb pcie-s nvidia volt, nem hinném, hogy az egetrengető mértékben hozzájárulna a fogyasztáshoz.
egyúttal wlan-kártyát is cseréltem, elvileg ezt az atheros chippes tp-linket jobban szereti a linux, mint a ralinkeset. azzal néha nagyon csúnyán szívtam...
-
ngabor2
nagyúr
no, elindult a telepítés a nagygépre... kubuntu-kde4. jelenleg megy a memtest, biztos, ami biztos. betettem egy fogyasztásmérőt, épp 221W-ot mutat, pedig a procc meg sincs hajtva.
még nem indítottam róla rendszert, de úgy látom, külön szedték a teelpítést és a live rendszert. remélem azért live alól is lehet továbbra is telepíteni.
az előző verziónál a server kernel nem szerette a wlan-kártyámat, nem tudom, miért... remélem ez szeretni fogja, szeretem látni, hogy mennyi mem van a gépemben.
-
ngabor2
nagyúr
mivel még mindig megrögzött konzolos vgyok, ezért én a
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
parancssal állítottam be.
grafikusan is be lehet valszeg, ott, ahol felbontást állítassz (asszem valahol az adminisztráció tájékán láttam... kubuntum van, ubuntuval ritkán futok össze...)
-
ngabor2
nagyúr
ja... én is tűkön ülök
bár leszedtem az rc-t, de már nem telepítem, azt a napot még kivárom. aztán torrenttel letépem, és osztom vissza, mert az jóóó. a bétát is valami 10-es arányig osztottam, akkor lelőttem... és nem telepítettem, mert nem volt rá időm.
vajon az rc-t dist-upgrade-del véglegesre lehet hozni? valszeg igen.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #6045 üzenetére
érdemes azt a 4 napot kivárni imho. én is azt akarom feltenni, ha kijön.
blue@X: ezek alapján nem igazán látja...
pár parancssor kimenete alapján hátha összejön valami, utána áttérünk a graf dolgokra.
lspci | grep Network
ifconfig
iwconfigezeknek a kimenetét ha beszúrod, akkor mondom a folytatást.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #5887 üzenetére
grrr... hogy nem bírják a mirrorokba betenni a bétában levő debeket... úgyhogy marad a bittorrentes leszedés. kár érte, pedig nagyrészt lejött jigdo-val, csak épp lyukacsos maradt az iso, tehát nem használható.
a fórumon is kerestek hozzá rendes tükröt, eyelőre nincs
akkor mi a túrónak teszik ki a jigdo-t?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #5886 üzenetére
asszem meg is van... csak a modidő járt le.
megj.: mielőtt megkérdeznétek, hogym iért flancolok a jigdo-val... mert egyrészt szeretek minél kevesebb felesleges dolgot leszedni, másrészt már párszor bejött. okos jószág.
-
ngabor2
nagyúr
miért nincs vajon a béta live-ből jigdo?a véglegesnél meg lehetett volna spórolni egy csomó töltögetést... vagy nem?
az alternate verziót nem bírtam pendrive-ra faragni 7.10 esetén. a normál, desktop live-t igen, arra van leírás. ha az alternate-hez valaki tudna mondani (a "keress rá a gúglin" kívül) valami rtfm-et, akkor leszedem azt. 3 gépre kellene feltenni, ebből 2-ben nincs cd-olvasó.
-
ngabor2
nagyúr
szombaton nézegettem Kep notiját, és igen érdekes volt... a médialejátszás ment, semmi nem volt lenémítva, a hangerőt lehetett állítani... csak épp hang nem jött ki belőle...
ahogy én tudom, ha nem találna meg minden modult, ami kell, akkor sikítozna, hogy baj van... no ezt nem tette.
nézegettem a dmesg-et, meg a /var/log/messages-t, ott se volt semmi, ami hibára utalt volna. mondjuk túl sok, hangra utaló dolgot se láttam...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
valóságépítő #5534 üzenetére
köszi szépen, ott nem kerestem. mondjuk mire megtaláltam magyarul... a link sokat segített
-
ngabor2
nagyúr
előre bocsátom, megrögzött kde-s vagyok, de néha a gnome jobb egy adott rendszerre, mint most is. viszont most ismét ugyan az a problémám gnome alatt (gusty), mint kde alatt volt, és meg is oldódott. az alt-tab alapból csak az adott asztal ablakai között vált. a gnome-control-centert már áttúrtam, de nem akadtam rá a megoldásra.
megj.: jó eséllyel ezen hsz megírása, esetleg a válasz beérkezése előtt meg lesz a megoldás... ez már tapasztalat.
megj2.: tudom, hogy a kutyán kívül a gúgli az ember legjobb barátja (a kutyán belül meg nincs net), de ott se igazán találtam megoldást.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kephamos #5522 üzenetére
nem a wlannal van gond, hanem hogy azonos alhálók között kellene a netet ovábbítani. valszeg egy iptables sor megoldaná, csak mint mondtam, gyors (értsd lusta
) voltam, hogy utánanézzek. majd Samynál utánalesünk, úgyis ott leszel. hardyt lehet, hogy a jövő héten kipróbálom, most semmi hangulatom ledúrni/dist-upgradelni egy beállt, jól működő gustyt. annyira nem jó nétegetni a 7"-os kijelzőt.
(amúgy egy fonera megokosítására kell mindössze, és mint mondtam, valszeg egy jóképességű ip-tartomány-átírással meg lehet oldani, csak az egyiknél a default érték miatt nem lehet, a másiknál meg a lustaság akadályoz. márpedig a lustaság a fejlődés mozgatórugója).
egyszer nagyon régen találtam/ajánlottak egy orcátlanul egszerű programot/szkriptet pontosan erre a problémára, csak azóta már semmi nincs meg abból a gépből és a hozzá tartozó vackokból.
-
ngabor2
nagyúr
valamelyik nap gyors akartam lenni, és bíztam benne, hogy az ubi is tud róla... nem igazán akart. a lényeg: wlanon kapom a netet egy routertől. a gép lan portjára rádugtam egy másik routert, amire be akartam ssh-zni... csak nem igazán akart menni, amíg a wlant le nem lőttem. mind a netosztó routernek, mind a rádugottnak 192.168.1.x az ip-je, a netest nem akartam megváltoztatni, mert ahoz több gépen kellett volna mojolni. a másikét nem tudtam, mert gyári default.
a lényeg: vagy a wlan (és az internet) ment, vagy a vezetékes, de internet nélkül. ubuntu 6.10 van rajta. hol/mit kellene beállítani, hogy ha a vezetékes routerre ssh-val felmegyek, akkor az a gépen keresztül, a wlanon kapott netet lássa? vagy amíg azonos alhálón vagyok, esélytelen? a ping is csak akkor ment a vezetékesen, ha -I-vel megmondtam neki, hogy öreg, errefele keresd.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #5486 üzenetére
beállítás/működés/csevegés/csevegőablakok csoportosítása, az összes üzenet egy ablakban jelenjen meg. legalábbis 0.12.4 esetén ott van.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5484 üzenetére
NG mester nem modi...
de ha összeszedel egy ilyen listát, imho bármelyik mod beteszi. sőt, hacsak oldalakat gyűjtessz össze, akkor is nagyon sokat segítessz.
-
ngabor2
nagyúr
ez hol jött elő? ha valami grafikus progit futtatsz parancssorból, az megy is, csak néha behány egy ilyen hibaüzenetet, akkor sehol. ez olyankor (is) elő szokott fordulni, ha pl. az OOo keresi a nem létező nyomtatót, vagy egyéb eszközt.
ha probléma is van, akkor kicsit részletesebb körülírás jó volna.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ZCoyote #5442 üzenetére
a varázsparancsok: iwconfig, iwlist
pontosabban:
iwconfig
kiírja, hogy van-e valami wlanos cucc a gépben, és mi a neve (a példa kedvéért legyen, és a neve legyen eth1).
iwlist eth1 scan
kiírja, hogy milyen hálókat lát.
tegyük fel, hogy nyílt a háló és dhcp-vel osztja a netet, az essid pedig legyen pl. router1iwconfig eth1 essid router1
dhclient eth1tegyük fel, hogy wep-es titkosított háló:
iwconfig eth1 essid router1 key jelszó
dhclient eth1ha wpa-s a háló, akkor asszem kell a wpa-supplicant, onnantól kezdve tapasztalat híján nem sokmindent tudok mondani.
a beállításokat a /etc/networks/interfaces file-ba kell írni, hogy megjegyezze.
-
ngabor2
nagyúr
mivel a kubuntu-sektopot "közvetlenül" nem tudtam leszedni, ezért leszedtem a kdebase-bin és a kdelibs-bin csomagokat, majd egy apt-get autoremove... hirtelen leugrott kb. 350MB. aztán vissza az ubuntu-desktop. 630MHz-re nem igazán jó a kde4, ráadásul a gyorsbizgentyűkkel is csak a gond volt. a firefox helyett is megy az opera, az mintha egy picit gyorsabb lenne. ennit a kubunturól eeepc-n.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Major Major #5425 üzenetére
igen, köszi. mondjuk nem pont ott volt, de ráakadtam a windows behavior alatt.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5421 üzenetére
ez lett a megoldás. ismételten csak be kellett kérdeznem, és meglett a megoldás. ezt már megszoktam...
ja, most is erről a kapcsolatról írok
a linkeket azért köszi, jó lehet máskorra. az egyik hsz pont ez a link, nem baj, a lényeg, hogy jól működik. a bt-s cuccosnak jobban örültem volna, de valszeg az usb-s bt dongle a nem tetszik kategória a gépezetnek. no majd begyűjtök egy neki megfelelő kártyinkát. majd. egyszer...
-
ngabor2
nagyúr
adva van egy wm6-os pda, ami telefon is, és a netre fel lehet vele menni (edge/gprs, meg amit akartok). valamint adott egy eeepc ubuntuval. ezt a kettőt kellene összekötni. bluetooth-tal próbáltam, de valami miatt nem szeresse, nem tudja megnézni, hogy milyen szolgáltatások vannak a túloldalon, pedig engedélyezve van a telefonon (másik gépen szintén ubi alól meg tudta nézni, csak ott meg csatlakozni nem tudott... így se jobb). ezt az utat feladtam, marad az usb-s összekötés. a pda-n engedélyeztem is a megosztást usb-n keresztül, de a notin nem tudom, hogy lehet neki megadni, hogy usb-n keressen valami modemszerű cuccost.
tipp? holnap használnom kellene, mert olyan helyre megyek, ahol csak ilyen net van.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5400 üzenetére
maradok a kde-nél, azt már megszoktam, megszerettem. nem mondom, hogy kiismertem, mert azt nehéz, de (majdnem) mindent megtalálok benne, amit keresek. bár most épp azt nem találom, hogy hol lehet beállítani, hogy minden virtuális képernyő alkalmazásai között váltson az alt-tab.
ja, a mac kinézetét speciel pont nagyon nem szeretem.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cathfaern #5396 üzenetére
bár én a folyamatot láttam, de érzésem szerint elég sokat változott/szépült a kde. annak idején 200MHz/32MB ram mellett is azt használtam, mert jobban bejött, mint a gnome, meg egyszerűbb volt testreszabni, mint pl. egy enlightenmentet (bár az is nagyon a toppon volt). nekem úgy tűnik, hogy sokkal egységesebb, mint a gnome. minden egyben van. ez egyeseknek hátrány, másoknak előny.
ja, a gnome-os cuccokat gond nélkül "integrálja" magába, ez a másik oldalról messze nem mondható el. pontosabban kb. másfél éve én nem bírtam arra rávenni, hogy a kopete-t rendesen kezelje a gnome, a gaim meg nem tetszett.
-
ngabor2
nagyúr
nem találok egy beállítást, pedig régebben megvolt, sőt, másik gépeken be is állítottam. azt keresem, hogy az alt-tab minden futó alkalmazás között mozogjon, ne csak az aktuális asztalon.
ja, egy próság, ami csak kis képernyőnél zavaró: ha fut a compiz, akkor az ablak fejlécének mindig rajta kell lenni a képernyőn, nem lehet kitolni róla. ez az eeepc-nél elég zavaró bírt lenni telepítés során, mert pont a képernyő alja nem látszott. ha kikapcsoltam a vizuális effekteket, akkor oké volt, az alt-balgombbal oda tehettem, ahova akartam.
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Siriusb #5328 üzenetére
arra emlékszem, hogy a kde-hez tartozott.
ezt mondom én is. asszem kevent, vagy knotify volt. mindenesetre a top-ban lehet nézegetni, hogy mi zabbantja meg a memet. beírod, hogy top, majd nyomsz egy M-et.
ha megvan, és úgy érzed, hogy nem kell, akkor kill -15 <pid>, vagy ha úgyis a top-ban vagy, akkor k, mehet a pid, majd a signal 15. ha ennyitől nem múlik ki (ki szokott), akkor a signal legyen 9, de nem egészséges egyből ezzel kezdeni, ha meg is lehet kérni a kilépésre.
ha mégis kellett volna az a processz, akkor úgyis észre fogod venni
-
ngabor2
nagyúr
rákerestem erre a hibára. másnál akkor jött elő, ha az eszköz hibás volt.
egy
dd if=/dev/zero of=/media/pendrive/zero.txt
majd egy
cat /media/pendrive/zero.txt > /dev/null
lefut hibátlanul? pontosabban az első mindenképp hibával áll le (out of disk space), de a /var/log/messages-t is figyelgesd, ha abban nem gyűlnek hibák, akkor passz. ha viszont igen, vagy közben hibával kilép, akkor meg is van a bűnös.
-
ngabor2
nagyúr
engem speciel a "gyorsabban indul, gyorsabban áll le" nem hat meg...
ngabor@lizard:~$ uptime
22:53:51 up 126 days, 8:21, 1 user, load average: 4.44, 4.24, 4.22driverprobléma nálam sincs. flash, java meg codecek is vannak már 64 bitre? mert ez volt nem olyan rég az áttérés gátja nálam.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
.:GoliBali:. #5311 üzenetére
és milyen pluszt ad a 64 bites rendszer? mert jó közelítéssel pluszt semmit. nem lesz gyorsabb, nem fog egyszerre több dolgot csinálni, nem fog kevésbé melegedni... viszont driverekkel meg zárt cuccokkal lehetnek (és vannak is) gondok. nem véletlen, hogy hozzáértők, és régi linuxosok se teszik fel szívesen. én se. pedig nekem is 64-bites gépe(i)m van(nak).
a konkrét kérdésedhez hasonló gondom nekem is van, beállítom az 1680x1050 felbontást, megy is tökéletesen, el is menti (elvileg) az xorg.conf-ba, de restart után a régi felbontás fogad.
az a tippem, hogy lehet, mégse menti/tudja elmenteni, csak nem szól
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5290 üzenetére
melyik verzió van fenn ubiból? a verzió neveit úgyis mindig elfelejtem... de a lényeg, hogy a hozzá tartozó repókat kell felvenni, tehát ha gusty van fenn, akkor azedgy-t cseréld ki rá, mert úgy lesz a jó.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5217 üzenetére
rtwi? vagy egész egyszerűen rtorrent? ha már az azureus túl erőforrás-igényes.
-
ngabor2
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged